Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

F1 Vācijas GP terorisma draudu dēļ ievērojami pastiprinās apsardzi

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 Vācijas GP terorisma draudu dēļ ievērojami pastiprinās apsardzi
Formula 1 fani
Foto: LaPresse/Scanpix

Ņemot vērā pēdējā laika teroristu uzbrukumus civiliedzīvotājiem Vācijā un citās Eiropas valstīs, šonedēļ Hokenheimā gaidāmā F1 posma laikā tiks pastiprināti domāts par drošību.

Britu izdevums "Telegraph" vēsta, ka apsardzes darbinieku skaits šogad Vācijas "Grand Prix" tiks palielināts uz pusi, bet F1 boss Bernijs Eklstouns drošības jautājumu ziņā cieši sadarbojas ar posma promouteriem.

"Visi ir mazliet uztraukti," apstiprina Eklstouns. "Es nezinu, ko viņi vēl varētu darīt, bet viņi izdarīs visu, ko var. Šobrīd ir trauksmains laiks, sevišķi Vācijā. Tieši sacensībām gan konkrētu draudu nav."

Jau vēstījām, ka tikmēr Brazīlijā nolaupīta Eklstouna sievasmāte, un noziedznieki pieprasījuši gandrīz 35 miljonus eiro lielu izpirkuma maksu.

Hokenheimas trases preses pārstāvis apstiprina Eklstouna apgalvojumu, ka tiešu draudu Formula 1 sacensību norises laikā nav, taču tikšot veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai ikvienam apmeklētājam tiktu nodrošināta maksimāla drošība Hokenheimringas teritorijā.

Tikmēr aizvien ir neskaidra Vācijas "Grand Prix" nākotne. Pirms vairākiem gadiem panāktā vienošanās paredz, ka ik gadu pārmaiņus šīs sacīkstes jārīko Nirburgringā un Hokenheimringā. Pērn Nirburgringā neizdevās sarīkot posmu, tāpēc sacensības Vācijā nenotika vispār. Hokenheimas F1 trases direktors Georgs Seilers apstiprina, ka Hokenheimai ir līgums par tiesībām rīkot posmu 2016. un 2018. gadā, taču par tālāku nākotni skaidrības nav.

Tikmēr Nirbrugringai ir jauns direktors, Mirko Markforts, kurš atzīst, ka šobrīd lielākā problēma ir nauda. Līdz ar to, nākamgad F1 sacīkstes Vācijā atkal varētu nebūt.

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 08:57, pirms 8 gadiem
Laižiet vel sīriešus iekšā... Drīz bruņuvestē visur būs jāstaigā!

     [+] [-]

, 2016-07-28 10:51, pirms 8 gadiem
vecais Eklstons 35 miljonus par SIEVASMĀTI