Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Taizemes izlase aizmirst pieteikt savu kapteini Āzijas spēlēm

Rolands Eliņš

Taizemes izlase aizmirst pieteikt savu kapteini Āzijas spēlēm
Taizemes izlases treneris Kjatisaks Senamuangs
Foto:News.go.vn

Kurioza, birokrātiska un tajā pašā laikā nedaudz amizanta situācija izvērtusies Taizemes olimpiskajā futbola izlasē. Uz to bija izsaukts pussargs Jakaphans Pornsajs, kuram paredzēja kapteiņa lomu, taču nu izrādījies, ka oficiālajā pieteikumā Āzijas spēlēm viņa vārda dažādu pārpratumu dēļ nav un spēlētājs izlasei palīdzēt nevarēs.

2014. gada Āzijas spēles notiks Dienvidkorejā, no 19. septembra līdz ceturtajam oktobrim. Līdzīgi kā olimpiskajās spēlēs, arī Āzijas futbola turnīrā katra izlase var pieteikt tikai trīs spēlētājus, kuri vecāki par 23 gadiem. Taizemes izlase gatavojās par savu kapteini nozīmēt vienu no šiem trim spēlētājiem, Jakaphanu Pornsaju, kurš tika izlases galīgajā sastāvā iekļauts nedaudz vēlāk, aizvietojot Pinjo Inpinitu. 27 gadus Pornsajs izlasē būtu vispieredzējušākais spēlētājs un viens no līderiem, taču...

Kā izrādās, Taizemes federācijas darboņi aizmirsuši viņu iekļaut 40 kandidātu sarakstā, kurš nosūtīts Starptautiskajai olimpiskajai komitejai. Pornsajs bija jau pievienojies izlasei un gatavojās treniņnometnē, taču jau saņēmis vēsti par notikušo un samierinājies ar situāciju.

"Ļoti žēl, ka Jakaphans nevar spēlēt izlases sastāvā," Taizemes medijiem norāda izlases galvenais treneris Kjatisaks Senamuangs. "Viņa pieredze komandai būtu ļoti vērtīga. Jau izrunājos ar Pornsaju, un viņš bija saprotošs."

Taizeme FIFA rangā ieņem 157. vietu, taču Āzijas spēlēs trīs reizes ieguvusi ceturto vietu. Grupu turnīrā tā spēlēs kopā ar Indonēziju, Austrumtimoru un Maldīvu salām. Jāatgādina, ka neprasme pieteikt spēlētāju attiecīgajam turnīram kļuva par vienu no galvenajiem notikumiem Eiropas futbolā pēdējā mēneša laikā, kad Varšavas "Legia" sūtīja laukumā diskvalificētu futbolistu, domādama, ka viņa soda laiks jau izciests, taču izrādījās, ka futbolists nemaz nebija pieteikts komandas sastāvā. Lai nu kā, poļi var mierināt sevi, ka Taizemē ar dokumentu kārtošanu neiet daudz raitāk.

Izmantotie resursil:
https://uk.eurosport.yahoo.com/news...