Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Standard Liege" pussargs tiek sagaidīts ar plakātā nocirstu galvu

Rolands Eliņš

Bijušais "Standard Liege" pussargs tiek sagaidīts ar plakātā nocirstu galvu
"Standard Liege" sagatavotais vēstījums Stīvenam Defūram
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas kluba "Anderlecht" pussargs Stīvens Defūrs tika noraidīts vakardienas mačā pret "Standard Liege", jo visai saasināti reaģēja uz pretinieku fanu izdarībām un iespēra bumbu līdzjutēju pūlī. Iemeslu tam gan varēja viegli saprast, jo "Standard Liege" līdzjutēji tribīnēs bija izkāruši milzu plakātu ar Defūra nocirstu galvu...

26 gadus vecais Stīvens Defūrs pavadīja "Standard Liege" komandā sešas sezonas, līdz 2011. gadā pievienojās Portugāles "Porto", taču pagājušajā vasarā parakstīja ilgtermiņa līgumu ar "Standard" konkurenti Beļģijas līgā "Anderlecht".

Futbola vēsturē nav reti gadījumi, kad pāreja uz bijušās komandas konkurenti rada dusmas līdzjutējos, un tieši šādi notika arī šoreiz, lai arī Defūra pāreja no "Standard" uz "Anderlecht" bija pastarpināta. "Standard" līdzjutēji sagaidīja viņa iziešanu laukumā ar milzīgu plakātu, kurā bija attēlots baisa paskata vīrietis maskā ar garu nazi vienā rokā un Defūra nocirsto galvu otrā, bet plakāta otrā pusē bija nepārprotamie vārdi "Red or Dead" (Sarkans vai miris).

Defūrs arī nemitīgi saņēma lamu kliedzienus un izsmieklu no tribīnēm, kas noveda pie viņa nesavaldības 55. minūtē. Defūrs ar skaidru nolūku iespēra bumbu līdzjutēju pūlī, bet tiesnesis viņam parādīja dzelteno kartīti, kas Defūram bija otrā šajā mačā. Viesu "Anderlecht" līdzjutēji pret šo, viņuprāt, netaisnīgo noraidījumu protestēja, izlaužot tribīņu krēslus un izsviežot tos laukumā.

Pēc palikšanas mazākumā "Anderlecht" zaudēja 0:2, bet līdzjutēju radīto plakātu nosodīja gan Beļģijas Futbola federācija, gan līgas vadība.

Izmantotie resursi:
Defour dismissed after Liege banner taunt |...

  +4 [+] [-]

, 2015-01-26 13:07, pirms 9 gadiem
nu... spēlētājam vajadzētu vērsties tiesā pret plakāta vicinātājiem par aicinājumu uz slepkavību...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-26 13:14, pirms 9 gadiem
"Baisā paskata vīrietis" ir Jason no šausmu filmu sērijas "Friday the 13th"

  +5 [+] [-]

, 2015-01-26 14:04, pirms 9 gadiem
Gatis rakstīja: nu... spēlētājam vajadzētu vērsties tiesā pret plakāta vicinātājiem par aicinājumu uz slepkavību...
Apskaties un aptuveni paskaiti, cik to "vicinātāju" zem tā plakāta ir! Beļģijas valdība būs spiesta celt jaunu cietumu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-26 15:19, pirms 9 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Apskaties un aptuveni paskaiti, cik to "vicinātāju" zem tā plakāta ir! Beļģijas valdība būs spiesta celt jaunu cietumu!
nu tas jau ir policijas kompitencē - noskaidrot, kurš vai kuri ir bijuši idejas autori... lielai daļai plakāts vienkārši pārvilkts pāri galvai, viņiem nemaz nezinot, kas tur rakstīts/uzzīmēts...
un kas notiek brīdī, kad kāds fanāts realizē to kas uz plakāta?diez vai derēs attaisnojumi, ka "mēs jau tikai pajokojāmie, mēs tā nedomājām, gribējām tikai paust viedokli utt..."

     [+] [-]

, 2015-01-26 15:37, pirms 9 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Liela meraa pasi speletaji pie taa ir vainigi. SPelejot piemeram Standard liege 6 sezonas noteikti teica ka ar sirdi un dveseli ir komandas sastavdala utt. Lidzigi kaa musu RD legi nonakot seit slavina Riigu, sola macities valodu, ceeli kauc himnai lidzi bet pec pus gada aiziet piemeram uz Minsku pec miljoniem un tur to pasu saka Tapec ari shadas situacijas nereti rodas. Labak neteikt neko, bet dazi to nespej un futenee jau nu tiesam fani prot paradit savu nepatiku.
Visam tomēr ir savas robežas - plakāti ar šādu saturu ir vienkārši nepieņemami jebkādā situācijā. OK, spēlētājs pievienojās citai komandai... Par to tagad nāves draudus sūtīsim?

Jebkurā gadījumā gan jau arī beigās pats klubs tiks sodīts par šādiem fanu izgājieniem. Stay classy.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-26 18:35, pirms 9 gadiem
Jāsaka teicams plakāts! Arī veids, kā fani nosoda spēlētāju, man liekas simpātisks. Krievu hokejā ko tādu neredzēsi! Tieši tādēļ futbols ir karalis!

     [+] [-]

, 2015-01-26 21:39, pirms 9 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Jāsaka teicams plakāts! Arī veids, kā fani nosoda spēlētāju, man liekas simpātisks. Krievu hokejā ko tādu neredzēsi! Tieši tādēļ futbols ir karalis!
Nepiemin par krieviem! Plakāts ir briesmīgs un fani deb*li!

     [+] [-]

, 2015-01-26 21:43, pirms 9 gadiem
Saprotu Defūru, fani tiešām debīli izrīkojās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-29 14:29, pirms 9 gadiem
Pārsimts štukas eiro sodu klubam par tādiem līdzjutējiem un nākošreiz tādu plakātu novāks vēl neuzvilktu.
Nav jau runa par to, ka kāds ir debīls, jo tādi vienmēr atradīsies, runa ir par to, ka pārējie ar savu klusēšanu šādus debiliķus atbalsta.