Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Somu aktīvists kalnu gorillu dēļ noskries 21 maratonu Āfrikā

Somu aktīvists kalnu gorillu dēļ noskries 21 maratonu Āfrikā
Jiri Reinika
Foto:Yle.fi

Dzīvniektiesību aizstāvis, soms Jiri Reinika 29. decembrī uzsāks kādu iespaidīgu piedzīvojumu, proti, cenšoties pievērst uzmanību kalnu gorillu nedienām, viņš 21 dienā apņēmies noskriet 880 kilometrus jeb 21 maratonu pēc kārtas.

Jiri Reinika savu pārdrošo ieceri plānojis jau ilgi un atzīst, ka visa sagatavošanās un treniņprocess jau veikts. Savu skrējienu viņš veiks Āfrikas austrumos, Ugandā, lai šādi atbalstītu kalnu gorrilu sugu, no kuras pasaulē dzīvi ir vairs tikai apmēram 800 pārstāvji.

Pats Reinika ir ļoti pārliecināts par šī pasākuma izdošanos: „Ir vairākas lietas, kuras izdarīt ir daudz nepieciešamāk, savukārt šis nav sarežģīti.” Skrējiens notiks klusā un mierīgā vidē, tāpat arī Reinika neplāno mērīt laiku, lai uzstādītu kādus rekordus.

Novembra beigās visu gandrīz izjauca Reinika kreisās kājas muskuļa sāpes, kurās soms vainoja savu nepareizo pieeju treniņiem, taču šobrīd viss atkal ir kārtībā, un viņš savas valsts medijiem atzīst, ka skrējiena maršruts ir kārtīgi izplānots. Reinika Ugandu apmeklējis jau oktobrī, kad vienas nedēļas ilgā ekskursijā iepazinās ar apkārtni.

Interesi par somu aktīvista plāniem izrādījuši arī vietējie iedzīvotāji, taču tas nemazina draudošās briesmas lauvu un klimata izskatā. Drošības mašīnas ar pārslodzes gadījumā pieejamo palīdzību pavadīs Reiniku visa skrējina laikā, savukārt pret lietus gāzēm nekāda palīdzība glābt nespēs. Šajā gadalaikā gaisa mitrums Ugandā parasti sasniedz 98%-99%.

Bet kāpēc kalnu gorillas? „Esmu triju bērnu tēvs,” stāsta Reinika, „un uztraucos par pasaules nākotni. Kalnu gorillas ir ļoti tuvas cilvēkiem, tām ir tā pati DNS uzbūve un tās ir daļa no mūsu vēstures.”

Izmantotie resursi:
Seikkailu alkaa joulupäivänä: Suomalainen...


, 2013-12-25 12:27, pirms 10 gadiem
, 2013-12-25 13:17, pirms 10 gadiem
Tas vispar ir fiziski iespejams? tiri kermeniis nesabruks, visas locitavas un utt?

P.S. gan jua ka kaut kur paraus ar ricagu no kalna leja..
, 2013-12-25 14:16, pirms 10 gadiem
Nu nebūs jau nekāds unikāls rekords. Dean Karnazes noskrēja 50 maratonus, 50 štatos, 50 dienās.
, 2013-12-25 14:19, pirms 10 gadiem
Annette Fredskov – 366 marathons in 365 days
, 2013-12-25 20:26, pirms 10 gadiem
Un ka tas palidzes gorillam ?
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
6

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.