Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Trakais Stambulas derbijs: piecas sarkanās kartītes un trenera izraidīšana

Trakais Stambulas derbijs: piecas sarkanās kartītes un trenera izraidīšana
Ali Palabijiks piešķir mača trešo sarkano kartīti

Foto: AP/Scanpix

Sestdien, 23. septembrī, Stambulas derbijā ''Fenerbahce'' pieveica ''Besiktas'' (2:1). Tā gan nebūs pirmā lieta, ko skatītāji par spēli atcerēsies, jo pieci spēlētāji tika noraidīti, kamēr abus vārtus uzvarētāji guva pēc 11 metru soda sitiena realizācijas.

Pirmais incidents notika jau 20. minūtē, kad ''Besiktas''aizsargs Gerijs Medels savā soda laukumā spēlēja izteikti fiziski pret Vinsentu Janesnu un norāva holandieti zemē. Turku tiesnesis Ali Palabijiks piešķīra 11 metru soda sitienu, ko uzbrucējs Žuljanu izpildīja precīzi - 1:0.

36. un 41. minūtē par klupināšanu brīdinājumus saņēma ''Besiktas'' futbolisti Atiba Hačinsons un Rikardu Kvarežma. Portugālis tikai mirkli vēlāk par līdzīgu pārkāpumu kā iepriekš nopelnīja vēl vienu dzelteno un pirmoreiz kopš 2007. gada tika noraidīts jau pirmajā puslaikā. Neilgi pirms pārtraukuma arī ''Fenerbahce'' palika desmit spēlētāju sastāvā, kad Luiss Neto apturēja nopietnu uzbrukumu ar bīstamu pretinieka nobloķēšanu.

Otrajā puslaikā uz tribīnēm nācās doties ''Besiktas'' trenerim Senolam Gunesam, kurš bija ārkārtīgi aktīvs savā zonā, nebaidoties izrādīt nepatiku pret tiesnešu darbībām. Tikai minūtes vēlāk pret ''Fenerbahce'' netika svilpts diezgan pārliecinošs pārkāpums komandas soda laukumā.

Spēle bija pilna fantastisku izdevību un apbrīnojamu vārtsargu atvairījumu, kā arī teicamas aizsardzības, 61. minūtē pat varēja redzēt meistarīgus vārtus no aizmugures robežas, kad neilgi pēc uznākšanas laukumā pazīstamais Alvaro Negredo par ātru izskrēja uzbrukumā. Tomēr 75. minūtē bija iespēja, kas pārspēja visas robežas - Alpers Potuks ieskrēja ''Besiktas'' soda laukumā no kreisā flanga un spēja skaisti piespēlēt garām vārtsargam, bumbu vārtu priekšā saņemot Ozanam Tufanam. Turku jaunais talants nespēja trāpīt tukšajos vārtos no pāris metru attāluma un ar katastrofālu skārienu sita pa vārtu stabu.

Spēles pēdējās minūtē Hačinsons ''Besiktas'' soda laukumā diezgan izteikti izmantoja rokas, lai nobloķētu pretinieka sitienu, ko redzēja arī tiesnesis un piešķīra kanādietim otro dzelteno, un nozīmēja vēl vienu 11 metru soda sitienu par labu ''Fenerbahce''. Arī šoreiz komanda bija nekļūdīga, palielinot pārsvaru - 2:0. Tomēr tikai minūti vēlāk pēc skaistas gaisa saspēles pretinieku vārtu priekšā ''Besiktas'' izdevās samazināt starpību - 2:1.

Vēl vienai minūtei paejot, arī ''Fenerbahce'' nonāca deviņu vīru sastāvā, kad uz maiņu nākušais Ismails Kojbasi bīstami ieleca bijušā komandas biedra Ogužana Ozjakupa kājās un rezultātā saņēma pelnītu sarkano kartīti. Ar to viss nebija galā. Pēc finālsvilpes Ozjakups devās pie Palabijaka, lai pateiktu visu, ko domā. Turku mediji ziņo, ka pussargs, lai arī nelamājās, virzīja tiesneša virzienā apvainojumus un nopelnīja otro dzelteno kartīti. Tādējādi ''Besiktas'' oficiāli nācās maču beigt ar astoņiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.sbnation.com/soccer/201...
https://www.sofascore.com/fenerbahc...
FEN 2-1 BES | Fenerbahce - Besiktas
https://www.youtube.com/watch?v=020...


, 2017-09-25 16:02, pirms 7 gadiem
Un mēs vēl sūdzamies par tiesnešiem EČ basketbolā
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.