Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bijušais "AC Milan" aizsargs Kaladze ievēlēts par Tbilisi mēru

Bijušais "AC Milan" aizsargs Kaladze ievēlēts par Tbilisi mēru
Kaha Kaladze
Foto: Reuters / Scanpix

Gruzijas galvaspilsētai ir jauns domes priekšsēdētājs - sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās lielāko atbalstu guvis 39 gadus vecais Kaha Kaladze, kurš savulaik deviņus gadus spēlēja futbolu Itālijas A sērijas klubā "AC Milan" un bija arī Gruzijas izlases kapteinis.

Par Kaladzi nobalsoja 51% vēlētāju, tādējādi bijušais futbolists ieguva lielāko atbalstu un būs nākamais Gruzijas galvaspilsētas mērs. Tas gan nav pirmais nopietnais Kaladzes sasniegums politiskajā karjerā - pēdējos piecus gadus bijušais Gruzijas izlases kapteinis bija Gruzijas enerģijas ministrs.

Politikai Kaladze pievērsās uzreiz pēc futbolista gaitu beigām 2012. gadā. Pēdējās divas sezonas Kaladze spēlēja itāliešu "Genoa" rindās, bet pirms tam deviņas sezonas pārstāvēja Milānas kluba krāsas. Karjeras pirmsākumos Kaladze spēlēja Tbilisi un Kijevas "Dynamo" komandās.

Gruzijas izlases rindās Kaladzem 83 mači, bet vienīgos vārtus izlases sastāvā Kaladze guva pret Latviju. Tas notika 2008. gada 6. februārī pārbaudes spēlē Tbilisi. Latvija gan tajā mačā svinēja panākumu ar rezultātu 3:1.

Ģirts Kalrsons 7. minūtē atklāja spēles rezultātu, bet Igors Stepanovs un Vitālijs Astafjevs līdz pirmā puslaika beigām panāca jau 3:0. Kaladze ar vienīgo Gruzijas vārtu guvumu tajā mačā un vienīgo savā izlases karjerā izcēlās pašā otrā puslaika sākumā, 46. minūtē panākot 1:3.


, 2017-10-23 12:45, pirms 6 gadiem
Lai paņem Pertiju par padomdevēju!
, 2017-10-23 18:21, pirms 6 gadiem
Zemessardze Apsveic viņu!
, 2017-10-25 12:47, pirms 6 gadiem
Jocīga gruzīniem saprašana, ja māk sist pa bumbu tad būs labs mērs!
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.