Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ukraiņi neapmierināti ar Ukrainas himnas kvalitāti pirms Usika-Gasijeva mača

Ukraiņi neapmierināti ar Ukrainas himnas kvalitāti pirms Usika-Gasijeva mača
Ukraina himnas izpildīšana pirms lielās cīņas
Foto: Match TV

Krievijas galvaspilsētā Maskavā svētdien risinājās Supersērijas fināls, kur Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks pārliecinoši sakāva Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu. Pirms mača tika izpildītas valstu himnas, kas, ņemot vērā lielo saspīlējumu Austrumukrainā, radīja noteiktas emocijas.

Pirms milzu ažiotāžu izraisītās boksa cīņas Maskavā skanēja Ukrainas himna. Turklāt tie paši dziedātāji izpildīja gan Krievijas, gan Ukrainas himnu. Tas daudziem bija ļoti saviļņojošs moments.

Tiesa, sociālajos tīklos ukraiņi bija sarūgtināti par daudzajām kļūdām Ukrainas himnas izpildīšanā, tostarp tika izteiktas aizdomas, ka kļūdas tika pieļautas speciāli. Drausmīgais krievu akcents vēl bija piedodams, taču lielais kļūdu skaits daudziem bija pārāk smags trieciens.

Supersērijas finālā triumfēja Oleksandrs Usiks un kļuva par pirmo bokseri ar pilnu komplektu amatieros (Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais čempions) un profesionāļos (visas četras jostas).

Ukrainas prezidents Petro Porošenko: "Ne sekundi nešaubījos, ka Saša uzvarēs! Ukrainas himna, kas Maskavā izskanēja pa visu pasauli, ir mūsu cīņas simbols un uzvaras tuvošanās. Ukraina lepojas ar tevi!" Šī paziņojuma politiskā pieskaņa gan radīja neapmierinātību Krievijā.

Izmantotie resursi:
dialog.ua
sport.ua


, 2018-07-23 16:53, pirms 6 gadiem
Ukrainas himna ir krietni sarežģītāka par Krievijas, tāpēc dziedātāji to nepaspēja kā nākas iemācīties un nohaltūrēja. Ja jau krievi saka, ka Ukrainā nekaro, tad kāda viņiem vispār daļa gar Ukrainas prezidenta apsveikumu un tajā pieminēto uzvaru.
, 2018-07-23 19:56, pirms 6 gadiem
Var jau piesieties pie visa kā, bet nu ukraiņiem nevajadzētu apvainoties par to kā Maskavā tika uzņemts Usiks un viņa komanda, pilnīgi noteikti ka arēnā bija savākusies inteliģence kas saprot kas īsti notiek Ukrainā, kam pieder Krima un visu pārējo, jo Usiks tika uzņemts ļoti labi, arī Mač Tv studijā par viņu un par Ukrainu viesi un vadītāji teica tikai tos labākos vārdus un nebija NEVIENA vārda par politiku un neviens neko sliktu neteica, tieši otrādi, ļoti labi visi izteicās gan par Ukrainas boksa skolu un par Usiku kā augstākās klases sportistu!
, 2018-07-24 16:58, pirms 6 gadiem
Mazliet dīvaini, ka skatītāji arēnā tik maz atbalstīja Gasijevu. Nevar salīdzināt ar to, kā arēnā Rīga atbalstīja Briedi.
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.