Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

D-līgas spēle pamatlaikā beidzas ar rezultātu 172:152

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Attīstības līgā (D-līgā) uzstādīts jauns rezultativitātes rekords - naktī uz svētdienu spēles starp Losandželosas "D-Fenders" un Reno "Bighorns" pamataiks beidzās ar rezultātu 172:152.

Abas komandas iemeta 324 punktus, kas ir jauns D-līgas rekords gūtajos punktos mača pamatlaikā. "Bighorns" komandā tikai divi spēlētāji neguva vismaz desmit punktus. Viens no tiem bija kanādiešu milzis (226 cm, 161 kg) Sims Bulārs, kuru 2011. gada vasarā redzējām Rīgā pasaules U19 čempionāta laikā, viņam šajā vēsturiskajā mačā astoņi gūti punkti.

Komandā spēlē arī leģendārā Džona Stoktona dēls Deivids, kurš šajā mačā iemeta 15 punktus un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Komandas pieteikumā ir arī savulaik "Jelgavā" spēlējušais spēka uzbrucējs Kīts Čemberlens, kurš gan šajā mačā nepiedalījās. 21 gadu vecais somu centrs Jonass Kavens mačam bija pieteikts, taču neizgāja laukumā.

Ironiskā kārtā "D-Fenders" (stilizēts vārda "aizsargi" atveidojums - angļu val.) ielaida 152 punktus, taču izcīnīja panākumu. Uzvarētājiem 25 gadus vecais aizsargs Menijs Heriss (uzspēlējis "Cavaliers", "Lakers", turku "Turk Telekom" un ukraiņu "Azovmash") savāca "triple-double" - 39 punkti, 13 piespēles un desmit atlēkušās bumbas. Kopumā "D-Fenders" rindās četri spēlētāji sasniedza vismaz "double-double" rādītājus.

Lieli spēļu rezultāti ir "Bighorns" atpazīšanas zīme visas sezonas griezumā. Komanda nav ielaidusi mazāk par 116 punktiem mačā, deviņās no 13 spēlēm (ieskaitot divas pirmssezonā aizvadītās) komanda ielaidusi vismaz 130 punktus. Neraugoties uz to, Sakramento "Kings" fārmklubs šobrīd ar pieciem panākumiem 11 mačos ieņem trešo vietu Rietumu divīzijā.

Komandas galvenais treneris ir Deivids Arseno, kurš izveidojis "Grinnelas sistēmu" - ātra tempa spēles stilu, kas balstās uz metieniem no distances, presingu pa visu laukumu un biežu spēlētāju mainīšanu. Sistēma saņēmusi kritiku kā pārāk tendēta uz rekordu uzstādīšanu un koncentrēšanos uz spēlētāju individuālajiem sasniegumiem nevis komandas panākumiem. Šī sistēma ļāva Džekam Teiloram 2012. gadā uzstādīt NCAA rekordu vienā spēlē gūtajos punktos - 138.


, 2014-12-21 17:05, pirms 9 gadiem
Jau pirmajā periodā abas komandas kopā guva gandrīz 100 punktus (42:56) aizsardzība līmenī
, 2014-12-21 17:58, pirms 9 gadiem
Ha ha.... to treneri pa taisno uz SAC. Tas taču ir tas, ko komanda sagaida no savas blices

Bet ne mazāk par 116 ielaist ir jāmāk....
, 2014-12-21 17:59, pirms 9 gadiem
Pfff.... pat nepamanīju, ka tas tieši ir SAC fārmklubs Tad jau vispār problēmu nav

Laikam vadība iespaidojusies no fārmkluba...
, 2014-12-21 19:35, pirms 9 gadiem
Baigie defenderi - ielaiž 152 punktus spēlē.
, 2014-12-21 20:45, pirms 9 gadiem
Es šo spēli redzēju pa youtube pilnu! Pat čali pagalma spēlē agresīvak neka šitie!
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.