Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Bijušo F1 čempionu Vilnēvu vairs negrib ielaist "Williams" mājā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušo F1 čempionu Vilnēvu vairs negrib ielaist "Williams" mājā
Žaks Vilnēvs
Foto: AFP/Scanpix

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs izpelnījies tik lielu neiecietību no savas toreizējās komandas "Williams" puses, ka šobrīd tā vairs nevēlas ielaist kanādiešu autosportistu savā motormājā. Tā iemesls - Vilnēvs pārāk kritiski izteicies par vienības pašreizējo pilotu Lensu Strolu.

Vilnēvs klātienē apmeklē visus Grand Prix posmus, jo šobrīd strādā par komentētāju TV kanālā "Sky Italia". Līdz ar to bieži dzirdams arī viņa viedoklis par dažādām norisēm Formulā 1, taču, kā zināms, Vilnēvs allaž izcēlies ar asu mēli un daudziem viņa liriskie izteikumi neiet pie sirds.

Vilnēva tautietis Lenss Strols, kurš pērn kļuva par Eiropas F3 čempionu, šogad "Williams" sastāvā, būdams vien 18 gadus vecs, debitēja Formulā 1. Sākums kanādietim izvērties sarežģīts, piedzīvotas vairākas avārijas, arī rezultāti līdz ar to daudzkārt nav bijuši labi, ja neskaita teju vai sensacionāli izcīnīto trešo vietu Azerbaidžānas posmā.

46 gadus vecais Vilnēvs vienā no izdevībām Strolu raksturojis kā "visu laiku sliktāko F1 debitantu", par ko ne jaunais pilots, ne viņa komanda nav sajūsmā. Tagad "Williams" vadība liegusi Vilnēvam ieiet tās motormājā F1 posmu laikā, neskatoies uz to, ka savulaik sportists tieši šīs komandas sastāvā kļuva par F1 čempionu.

"Visu cieņu Žakam, bet savos izteikumos presē viņš dažkārt bijis pārāk lirisks," skaidro "Williams" vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa, norādot, ka iniciators šādam solim bijis Strols. "Negribu ieslīgt detaļās par to visu, bet Lenss to apraksta tā, ka vienkārši grib iet uz priekšu un likt, lai par viņu runā tikai sniegums trasē."

Viljamsa uzskata, ka Strols, neskatoties uz daudzajām neveiksmēm, kas vismaz daļēji izskaidrojamas ar pieredzes trūkumu, ir nākotnes superzvaignze: "Viņš sniedzis vairāk intervijas nekā vairums F1 debitantu, bet vienmēr saglabājis koncentrēšanās spēju un pakāpeniski progresējis. Pēc pirmajiem sešiem posmiem viņu daudz kritizēja, bet es vienmēr esmu atgādinājusi par to, kā debitēja Fetels, Rikjardo un Raikonens Es pat necerēju, ka jau šogad viņš kāps uz pjedestāla, bet tas jau ir noticis, tāpēc varam teikt, ka ar mums kopā ir nākotnes superzvaigzne."

Žaks Vilnēvs savā F1 debijas sezonā ieguva otro vietu čempionāta kopvērtējumā, bet nākamajā sezonā jau izcīnīja titulu, kas viņa karjerā gan tā arī palika vienīgais.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

  +3 [+] [-]

, 2017-07-21 09:56, pirms 7 gadiem
Žaks pareizi saka

  +5 [+] [-]

, 2017-07-21 12:34, pirms 7 gadiem
strols ir pontorezs. (es vairs netikšu Williams boksos )

  +4 [+] [-]

, 2017-07-21 18:58, pirms 7 gadiem
Viena haļava, kad pus peletons izstājās vai loxojās un jau tagad šitas zaļknābis būtu nākotnes "superzvaigzne"? Žakam gan var tikai piekrist un jaunajam gurķim ir riktīgi smadzenēs sakāpis! Villiams kā loxojās visus šos gadus tā loxosies tālāk, ja visu uzsvaru nākotnē liks uz šo zaļknābi!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 19:48, pirms 7 gadiem
Srolls baidās no kritikas. Tā saprotu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja