Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

90 gadus vecs autosportists plāno atgriezties NASCAR

90 gadus vecs autosportists plāno atgriezties NASCAR
Heršels Makgrifs
Foto: The Vail Voice

Autosportists Heršels Makgrifs, kuram decembrī apritēja 90 gadi, maijā plāno atgriezties NASCAR sacīkstēs.

Makgrifa seniora plānos ir piedalīties NASCAR "K&N Pro Series West" čempionāta posmā Tuksonas trasē, kas atrodas ASV, Arizonas štatā. Vecmeistars 5. maijā sēdīsies pie "Bill McAnally Racing" komandas sagatavota "Toyota" spēkrata stūres.

Autosportā Makgrifs ir jau vairāk nekā 70 gadus. Viņam pieder vairāki "K&N Pro Series West" rekordi Tuksonas trasē - šeit viņš savā karjerā aivadījis 266 sacīkstes, izcīnot 35 uzvaras, 37 reizes startējis no pirmās pozīcijas, 98 reizes finišējis pirmajā pieciniekā, bet 144 reizes sportists iekļuvis pirmajā desmitniekā. Šajā trasē viņš pirmo reizi startēja 1954. gadā, kad minētais "K&N Pro Series West" seriāls norisinājās pirmo sezonu.

Tāpat Makgrifs ir vecākais pilots, kuram "K&N Pro Series West" ietvaros izdevies uzvarēt - pēdējo no uzvarām viņš guva, kad bija 61 gadu vecs. Savukārt pēdējo reizi sacīkstēs amerikānis startēja 2012. gadā Sonomas trasē, kad bija 84 gadus vecs.

Iniciatīva atgriezties sacīkstēs nākusi no "Bill McAnally Racing" komandas, kas gatava apmaksāt startu vienā no posmiem. Tā kā Makgrifa mājas atrodas tieši Tuksonā, kur arī startēts ļoti daudz, izvēle kritusi par labu tieši šai trasei.

Makgrifs, kurš pirmās autosacīkstes karjerā aizvadīja 1945. gadā ar mašīnu, ko aizdevis tēvs, atzīst, ka viņam nav bail startēt 90 gadu vecumā: "Man viss būs labi. Kad galvā ir ķivere, viņi nezina, kas sēž pie stūres. Neviens nezinās, man ir 90 vai 22 gadi. Sacīkšu beigās viņi brīnīsies, kas ar to mašīnu ir braucis."

Izmantotie resursi:
motorpsort.com


, 2018-04-21 16:57, pirms 6 gadiem
Izskatās pēc vecāka Džeremija Klārksona
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.