Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Pirmajās robotizēto auto sacīkstēs notiek avārija, un trasē izskrien suns

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmajās robotizēto auto sacīkstēs notiek avārija, un trasē izskrien suns
Robotizētais "DevBot" sacīkšu auto
Foto: paultan.org

Formula E Argentīnas posma nedēļas nogalē pirmo reizi notika bezpilota automašīnu "DevBot" sacensības. Vienā no epizodēm robotizētie auto izvairījās no trasē izskrējuša suņa, bet citā gadījumā viens no tiem avarēja.

Jau ziņots, ka šogad elektrisko sacīkšu auto čempionāta Formula E ietvaros norisināsies pirmais "Roborace" čempionāts, kurā startēs komandas ar bezpilota mašīnām. Šobrīd aizvien nav zināms, kad tieši notiks pirmais posms ar 20 automobiļiem, bet pirmās izmēģinājuma sacensības notika jau pagājušās nedēļas nogalē Buenosairesā, kad ielu trasē tika palaisti divi "DevBot" spēkrati.

Vienai no mašīnām izdevās bez starpgadījumiem nobraukt visu distanci un sasniegt finišu, kamēr otra piedzīvoja avāriju, kad ar pārāk lielu ātrumu izbrauca kādu no līkumiem.

"Viena no mašīnām tobrīd veica manevru, braucot ar pilnu gāzi, līkumā iebrauca pārāk strauji un aizķēra barjeru," skaidro "Roborace" mārketinga nodaļas vadītājs Džastins Kūks. "Patiesībā mums tas ir fantastiski - jo vairāk redzam šādus momentus, jo vairāk varam iemācīties un saprast, ko tobrīd domāja dators un, kādi ir dati. Mašīna tika bojāta, bet to iespējams atjaunot. Un burvīgi ir tas, ka braucēji nevar tikt savainoti, jo viņu mašīnās nemaz nav."

Tikmēr trasē šo sacensību laikā izskrēja suns, no kura, par laimi, abiem spēkratiem izdevās veiksmīgi izvairīties.

Robotizētie auto Buenosairesas ielu trasē spējuši sasniegt 185 km/h lielu ātrumu.

Paredzams, ka nākamo reizi robotizētie spēkrati testu režīmā trasē dosies Formula E posma laikā Meksikā, kas notiks 1. aprīlī.

     [+] [-]

, 2017-02-21 13:50, pirms 7 gadiem
"Mašīna tika bojāta, bet to iespējams atjaunot. Un burvīgi ir tas, ka braucēji nevar tikt savainoti, jo viņu mašīnās nemaz nav."

Kas tas par sviestu. Cilvēkus jau pamazām sāk izēst no motorsporta.

Tas jau ir līzīgi, kā šai video

https://www.youtube.com/watch?v=afU...