Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rodmens pēc 42 gadu pārtraukuma satiek tēvu

Rodmens pēc 42 gadu pārtraukuma satiek tēvu
Deniss Rodmens un viņa tēvs Filanders Rodmens
Foto: AP/Scanpix

Pieckārtējais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) čempions Deniss Rodmens Filipīnās ne tikai aizvadīja draudzības spēli kopā ar vecajiem cīņu biedriem, bet arī pirmo reizi pēc 42 gadu pārtraukuma satika savu tēvu Filanderu Rodmenu.

Bijušais ASV armijas pilots un Vjetmanas kara veterāns Filandrs Rodmens pameta ģimeni, kad Denisam bija deviņi gadi. Pats basketbolists sacījis, ka ir vecākais no 47 brāļiem un māsām, bet Filanders esot tēvs 29 bērniem. Pēc ģimenes pamešanas Rodmens vecākais pārcēlās uz dzīvi Filipīnās. Kad Deniss kļuva par slavenu basketbolistu un NBA čempionu, tēvs mēģinājis sazināties ar savu atvasi, taču neveiksmīgi.

Tomēr beidzot tikšanās notikusi - preses konferencē pirms draudzības spēles, kurā Rodmens ar citiem vecajiem cīņu biedriem (Skotiju Pipenu, Horācu Grantu u.c.) tikās ar Filipīnas basketbola veterāniem, preses konferencē tēvs un dēls beidzot satikās. Brīdis gan bijis īss - abi paspieduši rokas, un Filanders iedevis Denisam telefona numuru. Deniss bijis aizņemts autogrāfu dalīšanā, bet apsolījis piezvanīt Filanderam.

Spēles laikā Rodmens paņēma mikrofonu un informēja skatītājus, ka un kur zālē sēž viņa tēvs. "Tā bija pirmā reize, kad viņš mani nosauca par tēvu. Viņš mani ir pieņēmis kā savu tēvu," laimīgs pēc mača bija 71 gadu vecais Filanders Rodmens, kurš maču apmeklēja ar kreklu, ko rotāja uzraksts "Jā, Deniss Rodmens ir mans dēls".

"Es neienīstu čali, kurš mani ieveda šajā pasaulē," par savu tēvu sacīja Deniss Rodmens. "Ja es viņu satieku, es viņam saku - zini, tu esi mans draugs."

Izmantotie resursi:
The Associated Press


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 01:01, pirms 12 gadiem
Nu bet protams,kad kļuva slavens un bagāts,tad jau atcerējās,ka tas ir viņa dēls....
, 2012-07-20 01:06, pirms 12 gadiem
celtics17 rakstīja: Tu stulbeni ieskrienies ar to futbolu ,zb jau .
Jā tiešām interesanti,gribētos ja uzrakstītu biogrāfisku grāmatu par D.Rodmenu.
Ir pat vairākas grāmatas. Rodmens pats ir rakstījis. Citi ir rakstījuši. Un globāljā tīmeklī ne vienu vien filmu var atrast, vai īsfilmu un dokumentālos raidījumus.
Padomā, kādā pasaulē tu audz un cik spilgta personība ir Rodmens, neviens nelaidīs garām iespēju par viņu kaut ko uzmeistarot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 10:42, pirms 12 gadiem
mja, ne ar to galviņu domājis savā dzīves laikā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 14:36, pirms 12 gadiem
29 bērni viņam ,nav kāds rekords, vai vismaz top 3?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-20 16:37, pirms 12 gadiem
Savā hall of fame runā viņš pieminēja senci un teica, ka viņš čikāgā sarakstīja grāmatu par Rodmenu un nopelnīja lielu naudu ar to, bet viņš pat neatrada iespēju atbraukt pie Rodmena un pateikt vienkāršu: hello!
Sūdi tādi cilvēki ir......kā kauns nav vispār ar tādu krekliņu staigāt, varonis - Denisa Rodmena tēvs, smiekli nāk!
Bet Deniss pareizi saka, nav ko ienīst...kāda jēga ienīst tādas lupatas?!?!
, 2012-07-20 17:42, pirms 12 gadiem
tieši tā, manās acis vinņš ari ir lupata!!!!!
, 2012-07-21 10:54, pirms 12 gadiem
Mr.Trakais rakstīja: sencis gan baigi riekstus izšāvis,ja 47 bērni
nu cik saprotu tad viņš ir tēvs tikai 29 no 47,kas gan nesamazina viņa dotības,bet ar tādu skaitli,mamai būtu padsmit gadi jāstaigā visu laiku grūsnai,ja vien Rodmens kaimiņus nav pieskaitījis pie saviem māsām un brāļiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-24 08:42, pirms 12 gadiem
Kas par debīlu virsrakstu!!!! Pēc pārtraukuma satika tēvu. Kāpēc te nav korektora?
, 2012-07-24 12:25, pirms 12 gadiem
tā ir ar tiem kopētajiem rakstiem un bildēm.. pats "autors" nav pamanījis, ka uzraksts ir nevis uz T-krekla, bet gan uz beisbola cepurītes.
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.