Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Tramps: "Vajadzēja atstāt basketbolistus Ķīnas cietumā"

Tramps: "Vajadzēja atstāt basketbolistus Ķīnas cietumā"
Donalds Tramps
Foto: AFP / Scanpix

Turpinās stāsts par trim UCLA universitātes amerikāņu basketbolistiem Liandželo Bolu, Koudiju Railiju un Džeilenu Hilu, kuri nesen tika atbrīvoti no ieslodzījuma Ķīnā par veikala apzagšanu un atgriezās dzimtenē. ASV prezidents Donalds Tramps pēc Liandželo tēva Lavāra Bola izteikumiem sācis nožēlot savu lēmumu palīdzēt jauniešiem.

Bols, Railijs un Hils tika pieķerti apzogam trīs veikalus netālu no viesnīcas, kurā apmetusies UCLA komanda, kamēr tā atradās pirmssezonas tūrē Ķīnā. Visi trīs tika aizturēti līdz lietas apstākļu noskaidrošanai, bet laikus lietā iesaistījās ASV prezidents Donalds Tramps.

Tieši tajā laikā Ķīnā viesojās Tramps, kurš pēc tam neslēpa savus nopelnus jauniešu atbrīvošanā: "Domājat, ka UCLA basketbolisti teiks paldies prezidentam Trampam? Viņiem draudēja desmit gadi cietumā! Esmu izveidojis lieliskas attiecības ar pasaules līderiem, arī ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu. Šīs attiecības ir laba lieta. Amerikas Savienotās Valstis atkal tiek respektētas. Trijiem UCLA basketbolistiem es saku: "Esiet brīvi un sakiet lielu paldies Ķīnas prezidentam, kurš parūpējās par jūsu atbrīvošanu! Lai jums lieliska dzīve, esiet uzmanīgi šajā ilgajā un līkumotajā dzīves ceļā!""

Kamēr trīs vainīgie atgriezušies mājās, iespēju izteikties garām nav laidis kolorītais Lavārs Bols. Viņa dēls Lonzo vasarā tika draftēts ar otro numuru un šobrīd spēlē "Lakers", bet Liandželo šoruden sāka mācības UCLA un viņam bija jāsāk arī sava NCAA karjera. Šobrīd gan neviens no trijiem nav devies laukumā un tiek spriests par to, kādu soda mēru visi saņems.

Tikmēr Lavārs, ESPN vaicāts, vai pateiksies Trampam par ieguldījumu viņa dēla atbrīvošanā un atgādāšanā uz ASV, izrādīja necieņu prezidentam: "Kuram? Kādā sakarā viņš tur bija? Nesakiet man neko. Visi vēlas, lai tas izskatītos tā, it kā viņš būtu palīdzējis." Tāpat Lavārs īpaši nevēlējās publiskajā vidē norāt savu atvasi par Ķīnā notikušo: "Esmu no Losandželosas. Esmu redzējis daudz briesmīgākas lietas par saulesbriļļu nozagšanu. Manam dēlam ir pietiekami nopietns raksturs, lai viens slikts lēmums liktu par viņu domāt slikti."

Tramps, sadzirdējis necieņu pret sevi, izmantoja savu iecienītāko sociālo tīklu, lai nožēlotu savu lēmumu palīdzības sniegšanā: "Tagad, kad trīs basketbolisti pametuši Ķīnu un izglābti no gadiem ilga cietumsoda, Lavārs Bols, Liandželo tēvs, nepieņem to, ko es paveicu, lai palīdzētu viņa dēlam, un uzskata, ka zagšana no veikaliem nav nekas nopietns. Vajadzēja man viņus atstāt cietumā."


, 2017-11-19 23:25, pirms 6 gadiem
Fāters tāds pats atsaldenis kā dēls...vai otrādi?
, 2017-11-19 23:45, pirms 6 gadiem
Liangelo atvainojās un pateicās visiem kas palīdzēja, ieskaitot Trampu un Ķīnas prezidentu. Ar Tēvu gan viņiem nav paveicies, tas toč debīls!
, 2017-11-19 23:56, pirms 6 gadiem
nebutu basketbolisti,butu parasti cilveki,butu poh butu palikusi un atsedejusi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-20 01:04, pirms 6 gadiem
Lavārs tāds cirvis. Pazors pa visu pasauli.
, 2017-11-20 02:58, pirms 6 gadiem
Vecim galīgi ķirbis sapuvis. Ka tik vēl smagāk savējiem puikām neiegriež. Negribētu justies jaunāko Bolu vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-20 11:18, pirms 6 gadiem
Oi, kā tiem idiņiem ir paveicies, ka tā bija "tikai" Ķīna! Zinot, cik viegli var nokaitināt Trampu, tas tēvs ir reāls idiņš.
, 2017-11-20 12:49, pirms 6 gadiem
belo31 rakstīja: pērtiķbolists - tā ir diagnoze

tāds pats kā fakings
Diagnoze ir tavs mentālais stāvoklis.
, 2017-11-20 14:33, pirms 6 gadiem
Viens otra cienīgi, abi kā mazi bērni alkst pēc uzmanības

Es ceru, ka saprotiet to, tur viņiem nebūtu tāpat cietumsoda, pasistu pa pirkstiem un palaistu, jo no koledžas basketbola un pēdējā laikā Ķīna savu tēlu spodrina, kamēr viņu reāla ieslodzīšana būtu nejauks traips
, 2017-11-20 15:28, pirms 6 gadiem
Ziemeļkorejā visi trīs nomirtu gada laikā, Staļinijā dabūtu starp 10 un 25 gadiem nāves nometnē... Ķīna neko nezaudētu, ietupinot viņus uz 3 gadiem. Lavars ir reāli nepateicīgs. Ir situācijas, kurās godavīram ir jāsaka: lai arī Tu, dārgais Tramp, esi nekompetents, paldies, ka tu izglābi manu puiku un viņa drauģeļus.
, 2017-11-21 14:18, pirms 6 gadiem
Ir atšķirība starp parastiem heiteriem, kuri parāda savu politisko nostāju - ka neatbalsta Trampu, ka nebalso par viņu utt. Tajā pat laikā ir vienkārši pamuļķi, kuru ego ir tik augsts, ka tas pazemo gan pašu, gan visu ģimeni. Domāju, Trampam nebija problēmu palūgt, lai palaiž tos "3 mudakus" mājās, savukārt Dzjinpiņam - uzzvanīt iekšlietu ministram un pateikt, lai nokārto palaišanu. Arī Bolam sr. nebija grūti pateikt Trampam paldies, ka izručīja sīkos, taču es tāpat par Tevi nebalsošu vai ko tml. Bet nē - tā vietā sevi un savu puiku vienkārši apkaunoja...
, 2017-11-21 17:30, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Viens otra cienīgi, abi kā mazi bērni alkst pēc uzmanības

Es ceru, ka saprotiet to, tur viņiem nebūtu tāpat cietumsoda, pasistu pa pirkstiem un palaistu, jo no koledžas basketbola un pēdējā laikā Ķīna savu tēlu spodrina, kamēr viņu reāla ieslodzīšana būtu nejauks traips
O, nē. Kļūdies. Būtu gan un kā vēl. Ne desmit, bet minimālais iespējamais (3). Pēc tam apmainītu pret ķīniešu ieslodzītajiem ASV. Bet sodāmība un cietuma termiņš džekiem saglabātos uz mūžu. Atā basketam un daudzkam citam. Tā kā Lavars varētu piebremzēt ar savu publicitātes kāri
, 2017-11-21 17:33, pirms 6 gadiem
P.S. Liandželo gan ir vājākais no 3 brāļiem, kuram NBA tāpat diezin vai spīd. Pēc šī gajiena un tēva izrunāšanās var teikt, ka nespīd. Pat UCLA ir zem jautājuma, jo tā ir starptautiska universitāte ar interesēm Ķīnas tirgū.
, 2017-11-21 21:26, pirms 6 gadiem
Ok, izpestija no Kinas cietuma, bet tad lai atsez ASV, zadziba paliek zadziba un punkts.
, 2017-11-21 22:23, pirms 6 gadiem
xZ rakstīja: O, nē. Kļūdies. Būtu gan un kā vēl. Ne desmit, bet minimālais iespējamais (3). Pēc tam apmainītu pret ķīniešu ieslodzītajiem ASV. Bet sodāmība un cietuma termiņš džekiem saglabātos uz mūžu. Atā basketam un daudzkam citam. Tā kā Lavars varētu piebremzēt ar savu publicitātes kāri
Nu nebūtu, viņi vienkārši vienotos un viņus atlaistu...viņi nav nedz pirmie nedz pēdējie tur
, 2017-11-21 22:44, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu nebūtu, viņi vienkārši vienotos un viņus atlaistu...viņi nav nedz pirmie nedz pēdējie tur
Kā tu domā, ko Tramps ietirgoja ķīniešiem pretim par izlaišanu? Atbiildēšu: ķīniešu ieslodzīto (s) ASV. Jo patiesībā Ķīnas cietumos pēc oficiālajiem datiem ir vairāki simti amerikāņu. Par dažādiem noziegumiem. šis nebija ierindas gadījums.
, 2017-11-22 13:25, pirms 6 gadiem
Lavars ģeneāli turpina savu reklamas kampaņu nu jau prezidents tramp par viņu sāk runāt
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.