Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Kanters komentē puču Turcijā un saņem nāves draudus

Andrejs Siliņš

Turcijas pilsonis Eness Kanters, kurš pārstāv Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Oklahomsitijas "Thunder", viņnedēļ savā "Twitter" kontā atļāvās komentēt Turcijā notikušo valsts apvērsuma mēģinājumu, bet atbildes reakcijās saņēmis pat nāves draudus.

24 gadus vecais Eness Kanters pats dzimis Šveices lielākajā pilsētā Cīrihē, taču basketbola iemaņas un pirmos soļus profesionālajā sportā spēra savu vecāku dzimtenē Turcijā. Izrādās, ka 211 centimetrus garais un 111 kilogramus smagais centra spēlētājs ir ASV dzīvojošā tā saucamā tolerantā islāma sludinātāja Fethullas Gulena atbalstītājs. Tiek uzskatīts, ka Gulens ir viens no piektdien Ankarā un Stambulā notikušā valsts apvērsuma mēģinājuma organizatoriem.

Turcijas prezidents Redžeps Tajjips Erdogans, kurš ir tiešs Gulena pretinieks, norādījis, ka apvērsuma rīkotājus gaida smagākais iespējamais sods. Lai gan tiek runāts par nāves soda likuma atjaunošanu, Eiropas Savienība jau paziņojusi, ka tādā gadījumā turkiem nav nekādu cerību jebkad pievienoties ES. Gulens kopš 2013. gada patvēries ASV, jo pameta Turciju pēc tam, kad sāka izmeklēt korupcijas skandālu, kurā tika iesaistītas vairākas amatpersonas, tostarp Erdogans. Pēc valsts apvērsuma mēģinājuma Erdogans aicināja ASV izdot Turcijai Gulenu.

Visas šīs jezgas vidū nu nonācis arī Kanters, kurš nekad nav slēpis savu atbalstu liberāli noskaņotajam Gulenam un to nedarīja arī pēc valsts apvērsuma mēģinājuma.

Kanters tieši politisko uzskatu dēļ nav pārstāvējis Turcijas valstsvienību kopš 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīra Lietuvā, kad 19 gadu vecumā vidēji spēlē guva 9,6 punktus un izcīnīja 3,9 bumbas. Aizvadītajā NBA sezonā Kanters vidēji 21 minūtē guva 12,7 punktus un izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu, bet 18 izslēgšanas turnīra mačos 17,9 minūtēs 9,4 gūti punkti un 6,2 bumbas zem groziem.

Otrdien atkal Kanters ievietojis jaunu ierakstu savā "Twitter" kontā, apliecinot, ka turpina saņemt nāves draudus.

 +25 [+] [-]

, 2016-07-19 13:40, pirms 8 gadiem
...savukārt Twitter rakstīto informāciju turku valodā netulkosim, jo uzskatām, ka turku valodas pamatprasmes, lai patstāvīgi spētu saprast šīs pāris elementārās rindiņas, piemīt katram sportacentra lietotājam. Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-19 15:19, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: savukārt Twitter rakstīto informāciju turku valodā netulkosim
Lai tā būtu, ja reiz tā saki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-20 11:34, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Ölüm Tehditleri devam ediyor.
Sizden korkan sizin gibi olsun.
Allah hepinizi ıslah eylesin.

Googles tulkojums latviski.

Nāves draudiem turpināt.
Vai jums patīk jūsu bailes.
vaislas dvēseli visu Dieva.
Sapratu, paldies par tulkojumu!

     [+] [-]

, 2016-07-20 12:59, pirms 8 gadiem
Fūūūū.. Es jau domāju ka par Armanda Pučes komentēšanu ir izteikti nāves draudi.... .