Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

27 pretendenti vēlas ņemt pie sevis PK oficiālo prognozētāju

27 pretendenti vēlas ņemt pie sevis PK oficiālo prognozētāju
Kaķis prognozē PK atklāšanas mača iznākumu
Foto: Aleksandrs Galperins, rsport.ria.ru

Pasaules kausa izcīņas oficiālais rezultātu prognozētājs, kaķis Ahils tuvākajā laikā varētu pamest Sanktpēterburgas Ermitāžu un doties uz jaunajām mājām. Šajā konkursā ir 27 pretendenti.

Kā kau ziņots, Pasaules kausa izcīņas pirmajā pusē šis kaķis prognozēja, ka atklāšanas mačā Krievija futbola izlase uzvarēs Saūda Arābiju, pēc tam Irāna pieveiks Maroku, krievi apspēlēs Ēģipti, bet Brazīlija pārspēs Kostariku. Visas četras prognozes izrādījās pareizas. Pēc tam Ahils trīs reizes kļūdījās. Noslēgumā pareizi prognozēja, ka bronzas mačā Beļģijas futbolisti pieveiks Angliju. Līdz ar to PK prognozētāj finišēja ar bilanci 5-3.

Ermitāžas kaķu veterinārārste Anna Kondratjeva: "Mēs esam ļoti pieķērušies Ahilam, taču uzskatām, ka šis kaķis ir pelnījis mierīgu dzīvi - ģimenē tam būs daudz komfortablāk. Tajā pašā laikā ceram, ka kaķis arī turpmāk pildīs savu sociālo lomu. Ahils patiešām ir ļoti sabiedrisks un ļoti mīl bērnus. Gribētāju ir daudz. Skatāmies uz motivāciju, kas rosina cilvēkus ņemt pie sevis tieši Ahilu. Skatāmies, kā Ahils pats izvēlas savus saimniekus. Te ir svarīga nākamo saimnieku gatavība atbalstīt viņa publisko dzīves veidu, lai tas arī turpmāk varētu apmeklēt bērnu iestādes. Lēmums par Ahila jauno saimnieku tiks pieņemt koleģiāli, par to tiks paziņots jau šonedēļ."

Atgādinām, ka kaķis Ahils pierādīja prognozēšanas spējas jau pagājušajā gadā, kad risinājās Konfederācijas kausa mači - kaķis bija precīzs trīs reizes, bet vienā gadījumā kļūdījās. Ahils tika izvēlēts par Pasaules kausa oficiālo prognozētāju, jo apveltīts ar spilgtām analītiskajām spējām un izceļas ar neparastu uzvedību. Bez tam savu biedru vidū Ahils izrādījās labākais stresa noturībā un mīlestībā pret cilvēkiem.

Baltais kaķis kopš dzimšanas dzīvo Ermitāžā jeb Ziemas pilī. Iespējams, ka tieši iedzimtā kurluma dēļ Ahilam ir īpaši izteikta intuīcija, zinātkāre un cilvēkmīlestība.

Ermitāžas kaķi tiek oficiāli turēti Sanktpēterburgas Ziemas pils teritorijā jau kopš tās atklāšanas. Sākotnējais mērķis bija peļu un žurku savairošanās novēršana. Laika gaitā šie kaķi kļuva par Ermitāžas neatņemamu sastāvdaļu, regulāri izpelnoties uzmanību un ievērību.

Izmantotie resursi:
hermitagecats.ru
rsport.ria.ru


Mārcis Ošs. Foto: LFF
5

Kuriozākie vārti izlases vēsturē? Oša piespēle ieripo savos vārtos

Otrdienas vakarā Latvijas futbola izlase pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 pret Lihtenšteinu. Pašā spēles sākumā, 15. sekundē pretinieki izvirzījās vadībā pēc tam, kad Mārča Oša piespēle nevis aizgāja līdz vārtsargam Pāvelam Šteinboram, bet gan ieripoja Latvijas vārtos.
Jaromīrs Jāgrs. Foto: nhl.com/penguins

Pitsburgas "Penguins" izdevies atgūt nozagtās Jāgra rotaļlietas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" marta vidū paziņoja, ka Jaromīru Jāgru atdarinošās rotaļlietas, ko bija plānots izdalīt spēles apmeklētājiem, tikušas nozagtas. Pirmdien "Penguins" pavēstīja, ka tās atgūtas un drīzumā tomēr nonāks pie līdzjutējiem.
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.