Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Boksere diskvalificēta uz gadu par atteikšanos saņemt medaļu

Boksere diskvalificēta uz gadu par atteikšanos saņemt medaļu
Sarita Devi uz pjedestāla Āzijas spēlēs
Foto: AP/ Scanpix

Starptautiskā amatieru boksa asociācija (AIBA) diskvalificējusi Indijas bokseri Saritu Devi (29) par atteikšanos saņemt izcīnīto bronzas medaļu Āzijas spēlēs, šodien informē Indijas boksa vadība.

Devi bija sarūgtināta par piedzīvoto zaudējumu pusfināla mačā, tāpēc apbalvošanas ceremonijā atteicās no bronzas medaļas. Vēlāk gan viņa atvainojās par savu rīcību.

Indijas boksa vadība atviegloti uzelpo par viena gada sodu, jo par minēto izgājienu sportistei draudēja pat diskvalifikācija uz mūžu. Diskvalifikācijas periods noslēgsies nākamā gada oktobrī, turklāt tas var tikt saīsināts labas uzvedības gadījumā. Bokserei arī uzlikts naudas sods 1000 Šveices franku apmērā (aptuveni 833 eiro).

Sarita Devi pēc soda saņemšanas: "Esmu ļoti atvieglota. Man būs iespēja piedalīties mačos [pēc diskvalifikācijas izciešanas]. Smagi strādāšu, lai sagādātu panākumus nācijai."

Āzijas spēles notiek ik pa četriem gadiem. Vērienīgais sporta notikums šajā reģionā nereti tiek uzskatīts par svarīgāku nekā pasaules čempionāts. 2014. gada Āzijas spēles risinājās no 19. septembra līdz 4. oktobrim Dienvidkorejas pilsētā Ičhonā.

Sarita Devi atsakās no medaļas

Izmantotie resursi:
www.reuters.com


, 2014-12-17 18:42, pirms 9 gadiem
priekš kam diskvalificēt uz gadu? tagad jau labāk lielāku naudas sodu!
, 2014-12-18 07:53, pirms 9 gadiem
Lūk, tā tik ir apņēmība, un mērķis bijis tikai viens - zelts.
, 2014-12-19 00:33, pirms 9 gadiem
Pilnīgs stulbs un nejēdzīgs diskābels. Indiete tikai emociju dēļ nepieņēma medaļu (pēc tam gan jau nožēloja), bet tas, ka AIBA iedeva gada diskvalifikāciju mani neizbrīna. AIBA - tas ir nejēdzīgs un sasodīti korumpēts sūds!
, 2014-12-19 12:52, pirms 9 gadiem
Viss amatieru bokss ir nejēdzīgs sūds, ja salīdzina ar pro. Olimpiāde cirks - futbolu un boksu sen laiks izņemt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-21 11:05, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Viss amatieru bokss ir nejēdzīgs sūds, ja salīdzina ar pro.
Man jau liekas, ka pro bokss ir vislielākais sporta cirks...
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.