Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" komanda piedāvā F1 posmu rīkot Vokingas ielās

"McLaren" komanda piedāvā F1 posmu rīkot Vokingas ielās
Vokingas F1 trases plāns
Foto: McLaren

F1 komanda "McLaren" izveidojusi trases plānu un piedāvā pasaules čempionāta Lielbritānijas posmu aizvadīt tās mājvietā Vokingā, kas gan lielā mērā uzskatāms par joku.

Šobrīd Formulā 1 ir vasaras pārtraukums un, izmantojot situāciju, kad ir neskaidrības ap Lielbritānijas Grand Prix nākotni, "McLaren" komanda nākusi klajā ar, kā pati apgalvo, "absurdi ambiciozu plānu" par posma sarīkošanu 60 tūkstošu cilvēku apdzīvotās Vokingas pilsētas ielās.

"McLaren" tehnoloģiju grupas vadītājs Džonatans Nīls saka: "Kāpēc gan Formula 1 nevarētu notikt Vokingas ielās? Ja neskaita to, ka būtu nepieciešami lieli cilvēkresursu un finansiāli ieguldījumi, jāizveido infrastruktūra, jāatjauno ceļi, ielu asfalts, jāizvieto kilometriem garas "Armco" barjeras, jāuzceļ tribīnes, jāsamaksā čempionāta posma dalības maksa, kā arī jāiegūst apstiprinājums no FIA, es neredzu šķēršļus šī plāna īstenošanai"

"McLaren" plāns paredz, ka ielu trase būtu 4.85 kilometrus gara un sacīkstēs tiktu veikti 63 apļi. Komanda prognozē, ka labākās sacīkšu formulas trases ātrākajā vietā spētu sasniegt 313 km/h. Trases oficiālais nosaukums būtu "Woking International Circuit".

Pirms gandrīz 20 gadiem Vokingā jau bija redzams F1 bolīds, kad savu pirmo čempiona titulu ar izbraukšanu pilsētas ielās atzīmēja Mika Hakinens.

"Pirmais ar Formulu 1 Vokingas ielās 1998. gadā izbrauca Mika," saka komandas vadītājs Zaks Brauns, turpinot jokot. "Tas notikums uzšķīla dzirksteli, kas radīja uguni un sapni, ko tagad esam pārvērtuši idejā sarīkot F1 pasaules čempionāta posmu savas mājas durvju priekšā. Patiesībā pa šo trasi jau ir braukuši gan mūsu inženieri, gan mehāniķi un stratēģi, kas viņiem dot priekšroku pār visiem pilotiem. Viņi zina katru nelīdzeno vietu šajā trasē, katru niecīgāko bedrīti, katru ceļu, pa ko apbraukt sastrēgumus un katru pienācīgo restorānu piecu jūdžu rādiusā ap starta līniju. Tās ir priekšrocības, ko nevar nopirkt."

"McLaren" plāns arī paredz, ka žurnālisti strādātu nevis no mediju centra, bet gan vietējām kafejnīcām, restorāniem un iepirkšanās centriem, kur pieejams internets.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2017-08-17 20:46, pirms 7 gadiem
Šajā miestā nav nevienas ielas, kura būtu tik plata, lai būtu iespējams apdzīt.
, 2017-08-18 13:03, pirms 7 gadiem
Da labi, nonjem sadalosho salu un buus ok! Nezinu vai prieksh f1 bet ralli mieriigi! McLaren prost grib ietaupiit uz travel, jo no bazes liidz wok paris juudzes, ko var formulu iesildot aizbraukt!
, 2017-08-18 15:32, pirms 7 gadiem
Farang rakstīja: Šajā miestā nav nevienas ielas, kura būtu tik plata, lai būtu iespējams apdzīt.
Un nevajag. Apdzīšanas vajadzībām F1 ir pitstopi!
, 2017-08-18 21:03, pirms 7 gadiem
Labi, pierunājāt. Skatīšos no sava balkona
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.