Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Trenere: "Sastāvu izvēlos pēc dzimumlocekļa garuma"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Trenere: "Sastāvu izvēlos pēc dzimumlocekļa garuma"
Imke Vubenhorsta. Foto: Lars Berg / welt.de

2018. gada nogalē Imke Vubenhorsta stājās pie "Cloppenburg" kluba stūres, kļūstot par pirmo galveno treneri-sievieti Vācijas vīriešu futbola "top-5" līgā. Janvāra vidū speciāliste pārsteidza ar drošu atbildi uz it kā neērtu jautājumu, izraisot ažiotāžu arī ārpus Vācijas.

"Welt" reportieris uzdeva jautājumu - vai pirms treneres ienākšanas ģērbtuvē futbolisti steidzīgi saģērbjas? "Protams, nē. Esmu profesionāle. Sastāvu izvēlos pēc dzimumlocekļa garuma," norādīja 30 gadus vecā Imke Vubenhorsta. Šāda atbilde izraisīja starptautiska mēroga ažiotāžu - citāts tika tiražēts daudzās valodās.

Piektās spēcīgākās līgas turnīra tabulā "Cloppenburg" patlaban ieņem pēdējo vietu. Čempionātā šobrīd ir pārtraukums, bet jaunapstiprinātās galvenās treneres oficiālā debija gaidāma 24. februārī, kad "Cloppenburg" izbraukumā cīnīsies pret Hannoveres vienību.

Izmantotie resursi:
Welt / focus.de
twitter.com

 +13 [+] [-]

, 2019-01-17 17:44, pirms 5 gadiem
Šitas labS! Tādai būs rspekts no čaļiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-17 18:10, pirms 5 gadiem
Viss pareizi, tikai uz laukuma vajag sūtīt ar garākajiem loc., tad nebūs pēdējā vietā.
p.s. A mati viņai kā Gundaram. Lintiņam.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-17 18:15, pirms 5 gadiem
Šitā teorija, ka perspektīvi džeki jāiet noskatīt uz pirti, jau krietni pasen no kāda latviešu riteņbraucēju trenera bija dzirdēta, vārdu labāk nesaukšu, samelošu vēl...

  +3 [+] [-]

, 2019-01-17 18:39, pirms 5 gadiem
das ist so etwas!

eine gute dame.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2019-01-17 19:12, pirms 5 gadiem
Tas ir seksisms!

 +11 [+] [-]

, 2019-01-17 19:14, pirms 5 gadiem
Silti iesaku izvēlēties īsākos. Garie baigi švunkājas un traucē skriet.

 +29 [+] [-]

, 2019-01-17 19:20, pirms 5 gadiem
Normāls joks, nekāda trača. Bet iedomājs, ja kāds sieviešu komandas treneris vecis pateiktu, ka laukumā iet spēlētājas ar smukākajām un skūtākajām vagīnām, vai kā tur panestos - feministes ārdīts, mediji noraktu treneri un tiktu atlaists vienā dienā. Tas tā, par vienlīdzību un dubultajiem standartiem

 +24 [+] [-]

, 2019-01-17 19:25, pirms 5 gadiem
Nabaga rezervistiem tagad kauns pa visu ģīmi!

  -1 [+] [-]

, 2019-01-17 21:09, pirms 5 gadiem
Jautājums īstenībā tika uzdots citādi: vai tu nēsā līdzi sirēnu, lai spēlētāji zinātu, ka steidzīgi jāģērbjas? Un dzimumloceklis ir pārāk medicīnisks termins, Imke izmantoja vārdiņu "Schwanz," kas tad tomēr skan pavisam citādi.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-17 22:56, pirms 5 gadiem
b2 rakstīja: Viss pareizi, tikai uz laukuma vajag sūtīt ar garākajiem loc., tad nebūs pēdējā vietā.
Ar īsākajiem, jo garš traucē skriet.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-18 00:34, pirms 5 gadiem
beidziet meklēt loģiku uz šo atbildi... Tā vienkārši bija nenopietna atbilde uz stulbu jautājumu...

  +3 [+] [-]

, 2019-01-18 08:16, pirms 5 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Tas ir seksisms!
tikai atšķirība ir tā, ka vīriešiem pret to ir veselīga attieksme.. neviens tagad nebrēks #metoo

  +2 [+] [-]

, 2019-01-18 08:31, pirms 5 gadiem
Komandas rezervisti brauks ar Hummer uz treniņiem, lai celtu pašvērtējumu! #metoo

  +5 [+] [-]

, 2019-01-18 08:53, pirms 5 gadiem
Piekrītu, ka, ja kāds džeks, kurš trenē bābas pateiktu, ka laukumā sūta ar lielākajiem buferiem, viņam darbs tiktu uzteikts tajā pašā dienā un visticamāk būtu jāpazūd no aprites uz gadiem 5. A te pasaka, visi paņirdz, kāds dzeltenais kko uzraksta un viss kārtībā , kā tam būtu arī jābūt. bet nē, bābas mums jūtīgs dzimums.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-18 10:33, pirms 5 gadiem
Būba rakstīja: Normāls joks, nekāda trača. Bet iedomājs, ja kāds sieviešu komandas treneris vecis pateiktu, ka laukumā iet spēlētājas ar smukākajām un skūtākajām vagīnām, vai kā tur panestos - feministes ārdīts, mediji noraktu treneri un tiktu atlaists vienā dienā. Tas tā, par vienlīdzību un dubultajiem standartiem
Trenerim vīrietim neviens neko tik stulbu nepajautātu. Tas tikai liecian par intervētāja "profesionalitāti". Un portāla, kurš to pārpublicē līmeni.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-18 10:56, pirms 5 gadiem
Raiteens rakstīja: bet nē, bābas mums jūtīgs dzimums.
Labrīt
Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir pastulbi - pirmais ir vispārzināms un uz sievietes organisma fizioloģiju balstīts fakts, otro brīnišķīgi uzskatāmi apliecina šeit lasāmie komentāri un tiem sakrāmētie plusi

  +2 [+] [-]

, 2019-01-18 13:11, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Labrīt
Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir pastulbi - pirmais ir vispārzināms un uz sievietes organisma fizioloģiju balstīts fakts, otro brīnišķīgi uzskatāmi apliecina šeit lasāmie komentāri un tiem sakrāmētie plusi
Un, Tu, šķiet tādā gadījumā no realitātes atrauts subjekts. Jo ir jādzīvo baigā mucā, lai nezinātu patreizējās tendences sabiedriskajā domā, kur pavisam reāli šādas joku atbildes uz it kā tupiem jautājumiem varētu izvērsties lielā skandālā, ja analoģiski atbildējis būtu vīrietis par sievietēm. Un tā ir problēma.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-18 13:12, pirms 5 gadiem
Večiem nav iemesla kaunēties par saviem plikumiem, jo, spriežot pēc sejas vaibstiem, šo dāmu interesē sievietes.

     [+] [-]

, 2019-01-18 13:30, pirms 5 gadiem
Būba rakstīja: Un, Tu, šķiet tādā gadījumā no realitātes atrauts subjekts. Jo ir jādzīvo baigā mucā, lai nezinātu patreizējās tendences sabiedriskajā domā, kur pavisam reāli šādas joku atbildes uz it kā tupiem jautājumiem varētu izvērsties lielā skandālā, ja analoģiski atbildējis būtu vīrietis par sievietēm. Un tā ir problēma.
Es ļoti labi zinu tendences, es arī saprotu, no kurienes viņas ir radušās. Tā ir mūsu atšķirība konkrētajā gadījumā. Problēma ir tajā, ka gan es, gan 90% man zināmās sievietes varētu izatāstīt vismaz vienu #metoo pastāstiņu, un ne jau tādu, kur kāds ne tā paskatījās uz manu dziļo dekoltē, bet gan tādu, kur cilvēks tiek pazemots un izmantots. Tā ir mūsu sieviešu realitāte, ar ko mēs dzīvojam jau gadsimtiem un tagad jūs vīrieši brīnaties, ka liela daļa ir sacelusas pret to, dabīgi, ka jums tā ir problēma, tam gan es pilnīgi piekrītu piekrītu arī tam, ka ir viena daļa, kas šo visu izmanto savam pašlabumam, ir problēma, tas nonivele jautājuma nopietnumu, bet tāda daļa būs vienmēr un visur, neatkarīgi no dzimuma un īstenībā neatkarīga pilnīgi ne no kā.

     [+] [-]

, 2019-01-18 13:32, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Večiem nav iemesla kaunēties par saviem plikumiem, jo, spriežot pēc sejas vaibstiem, šo dāmu interesē sievietes.
Tad jau visi džeki ar smalkiem vaibstiem ir geji? Nu tev, dārgais, loģika

  +2 [+] [-]

, 2019-01-18 14:07, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Es ļoti labi zinu tendences, es arī saprotu, no kurienes viņas ir radušās. Tā ir mūsu atšķirība konkrētajā gadījumā. Problēma ir tajā, ka gan es, gan 90% man zināmās sievietes varētu izatāstīt vismaz vienu #metoo pastāstiņu, un ne jau tādu, kur kāds ne tā paskatījās uz manu dziļo dekoltē, bet gan tādu, kur cilvēks tiek pazemots un izmantots. Tā ir mūsu sieviešu realitāte, ar ko mēs dzīvojam jau gadsimtiem un tagad jūs vīrieši brīnaties, ka liela daļa ir sacelusas pret to, dabīgi, ka jums tā ir problēma, tam gan es pilnīgi piekrītu piekrītu arī tam, ka ir viena daļa, kas šo visu izmanto savam pašlabumam, ir problēma, tas nonivele jautājuma nopietnumu, bet tāda daļa būs vienmēr un visur, neatkarīgi no dzimuma un īstenībā neatkarīga pilnīgi ne no kā.
Šī jautājuma npietnumu nenonivelē tikai tas, ka ir atseviškas dāmas, kuras ar 10, 15 un vairāk gadu seniem notikumiem, mēgina iedzīvoties. Šī jautājuma nopietnību mazina arī mūsdienu feminims, kurš vairs nav feminisms tā klasiskajā būtība - cīņa par vienlīdzīgām tiesībām ar vīrieti, bet gan plika vīriešu nīšana un vēlme, lai sievietēm ir vairāk tiesību. Apmēram kā bērniem mūsdienu Latvijā - pienākumi piemirstās, toties tiesības var noskaitīt nakts melnumā. Tāpat arī šo jautājumu smieklīgu padara tas, ka sieviešu puses pārmērīgie aizstāvji spēlējas ar statistiku neiepazīstoties ar to līdz galam. Klasiskais piemērs gender pay gap, kas lielākajā daļā valstu jau ir mīts, bet tur, kur nav mīts, tur rodās diezgan pašsaprotama iemesla dēļ - tas ko sieviete var nopelnīt ir mazāk, jo a)ņem vairāk brīvdienu kā vīrietis b)neizvēlās augstas bīstamības, riska un fiziskās grūtības profesijas. Pie mums šis viss vel ir mierīgi. Bet ASV un vēl dažās valstīs jau ir tāds farss, ka tu esi normāls uzņemums tad, ja tev starp darbiniekiem ir noteikta dzimumu, rases un etnicitātes attiecība. Tātad, lai tu būtu normāls uzņemums, tev neceltu nodokļus vai nebūtu cita veida sankciju, tev jāpieņem darbinieks nevis kvalifikācijas dēļ bet dzimuma vai izskata.

     [+] [-]

, 2019-01-18 15:18, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Šī jautājuma npietnumu nenonivelē tikai tas, ka ir atseviškas dāmas, kuras ar 10, 15 un vairāk gadu seniem notikumiem, mēgina iedzīvoties. Šī jautājuma nopietnību mazina arī mūsdienu feminims, kurš vairs nav feminisms tā klasiskajā būtība - cīņa par vienlīdzīgām tiesībām ar vīrieti, bet gan plika vīriešu nīšana un vēlme, lai sievietēm ir vairāk tiesību. Apmēram kā bērniem mūsdienu Latvijā - pienākumi piemirstās, toties tiesības var noskaitīt nakts melnumā. Tāpat arī šo jautājumu smieklīgu padara tas, ka sieviešu puses pārmērīgie aizstāvji spēlējas ar statistiku neiepazīstoties ar to līdz galam. Klasiskais piemērs gender pay gap, kas lielākajā daļā valstu jau ir mīts, bet tur, kur nav mīts, tur rodās diezgan pašsaprotama iemesla dēļ - tas ko sieviete var nopelnīt ir mazāk, jo a)ņem vairāk brīvdienu kā vīrietis b)neizvēlās augstas bīstamības, riska un fiziskās grūtības profesijas. Pie mums šis viss vel ir mierīgi. Bet ASV un vēl dažās valstīs jau ir tāds farss, ka tu esi normāls uzņemums tad, ja tev starp darbiniekiem ir noteikta dzimumu, rases un etnicitātes attiecība. Tātad, lai tu būtu normāls uzņemums, tev neceltu nodokļus vai nebūtu cita veida sankciju, tev jāpieņem darbinieks nevis kvalifikācijas dēļ bet dzimuma vai izskata.
Kopumā pilnībā piekrītu, tik varbūt ne gluži tam, ka būtu jābūt kādam noilgumam, nav svarīgi, cik gadi pagājuši, par savām kļūdām un pārkāpumiem ir jāsamaksā un tad var dzīvot tālāk. Un pieķerties tikai tai daļai, kas izmanto šo situāciju, arī tā ir problēmas nonivilesana. Palasi komentārus, kas bijuši par šo tēmu, nu tur tā aina diezgan traka brīžiem kļūst.
Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir agresīvi, tas tā dabā ir evolucionējis tīri saprotamu iemeslu dēļ, nav šaubas, ka jūs ciešat no mūsu emocionalitāte, bet es riskēšu apgalvot, ka tas ne tuvu kopumā nav tik psiholoģiski un fiziski postoši, kā mūsu ciešana no jūsu agresivitātes.

     [+] [-]

, 2019-01-18 16:44, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Večiem nav iemesla kaunēties par saviem plikumiem, jo, spriežot pēc sejas vaibstiem, šo dāmu interesē sievietes.
Pēc sejas vaibstiem? Sanāk, ja esi piedzimis ''ar ne tiem'' vaibstiem, tad gribot negribot jāpaliek par zilo? WTF?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-18 16:51, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Kopumā pilnībā piekrītu, tik varbūt ne gluži tam, ka būtu jābūt kādam noilgumam, nav svarīgi, cik gadi pagājuši, par savām kļūdām un pārkāpumiem ir jāsamaksā un tad var dzīvot tālāk. Un pieķerties tikai tai daļai, kas izmanto šo situāciju, arī tā ir problēmas nonivilesana. Palasi komentārus, kas bijuši par šo tēmu, nu tur tā aina diezgan traka brīžiem kļūst.
Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir agresīvi, tas tā dabā ir evolucionējis tīri saprotamu iemeslu dēļ, nav šaubas, ka jūs ciešat no mūsu emocionalitāte, bet es riskēšu apgalvot, ka tas ne tuvu kopumā nav tik psiholoģiski un fiziski postoši, kā mūsu ciešana no jūsu agresivitātes.
Cik saprotu, tev pie sāniem veča nav-tak agresīvs un tikai laika jautājums kad cietīsi.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-18 16:56, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Kopumā pilnībā piekrītu, tik varbūt ne gluži tam, ka būtu jābūt kādam noilgumam, nav svarīgi, cik gadi pagājuši, par savām kļūdām un pārkāpumiem ir jāsamaksā un tad var dzīvot tālāk. Un pieķerties tikai tai daļai, kas izmanto šo situāciju, arī tā ir problēmas nonivilesana. Palasi komentārus, kas bijuši par šo tēmu, nu tur tā aina diezgan traka brīžiem kļūst.
Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir agresīvi, tas tā dabā ir evolucionējis tīri saprotamu iemeslu dēļ, nav šaubas, ka jūs ciešat no mūsu emocionalitāte, bet es riskēšu apgalvot, ka tas ne tuvu kopumā nav tik psiholoģiski un fiziski postoši, kā mūsu ciešana no jūsu agresivitātes.
Nu šis jau ir daudz labāk - sākām ar "Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir pastulbi", tagad esam pie "Sievietes ir emocionālas un vīrieši ir agresīvi"

Taisnība, vardarbība ir liela problēma, bet nevajag nodalīt. Vardarbība var būt gan no vīrieša pret sievieti, gan vīrieša pret vīrieti, gan sievietes pret vīrieti, gan sievietes pret sievieti. Tajā skaitā, gan fiziska, gan emocionāla. Es, kā vīrietis varu pateikt, ka ir bijušas tādas reizes, kad labāk izvēlētos tikt sasists lupatās, nevis izjust to psiholoģisko teroru, kāds ir bijis no sievietes puses. Un tā bezspēcība un tupiks, kad saki, ko gribi, viss ir nepareizi, pieskarties nedrīksti. Sievietei to nesaprast, bet tā sajūta ir pretīgāka par 100 sitieniem pa seju. Ok, varbūt mēs nesaprotam, kā ir sievietei - viņai viss otrādāk, iespējams. Psiholoģiskais terors sāp mazāk, kā fiziskas ciešanas. Tādēļ mēs te dzīvojam it kā blakus, bet tomēr nesaprotam viens otru līdz galam (kā kopums, ne individuāli).

Rezumējot, jebkurš kaut mazliet cienīgs vīrietis piekritīs, ka visa veida vardarbība ir izskaužamaa un pret to ir jācīnās, tajā pat laikā paralēli ir jāpēta tās cēloņi un jāizskauž tie, jo tikai ar sekām cīnīties ir bezcers. Vienīgais, kur var griezt taisni - nemotivēta vardarbība ir tas, kas jāapkaro neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi. Šajos jautājumos noteikti nav "sivietes pret vīriešiem", bet gan "kopā pret vardarbību un par veselīgu līdzāspastāvēšanu".

Un cīņa par vienlīdzību nestrādās, ja tā tiks veikta, kā bija viena pasākuma afišā:

"Mītiņš cīņā par vienlīdzību. Kafija: sievietēm 1$, vīriešiem 2$."