Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Futbola soģis arestēts par skandalozu lēmumu pieņemšanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Futbola soģis arestēts par skandalozu lēmumu pieņemšanu
Srdžans Obradovičs
Foto: Starsport / b92.net

Serbijas futbola tiesnesis Srdžans Obradovičs arestēts par skandalozu lēmumu pieņemšanu nacionālā čempionāta spēlē, apstiprina Serbijas iekšlietu ministrija.

13. maija spēlē Srdžans Obradovičs tiesāja Serbijas Superlīgas spēli Suboticā starp vietējo "Spartak" un Nišas "Radnički" (2:0). Otrā puslaika sākumā arbitrs minūtes laikā parādīja divas dzeltenās kartītes viesu komandas labākajam uzbrucējam Milanam Pavkovam, kurš tādējādi saņēma sarkano "plāksteri" un priekšlaicīgi noslēdza spēli. Pēc tam 13 minūšu laikā tiesnesis nozīmēja divus 11m soda sitienus uz "Radnički" vārtiem, mājinieki šīs iespējas izmantoja un guva divas vārtus.

Serbijas iekšlietu ministrija informē, ka Obradovičs tiek turēts aizdomās par dienesta stāvokļa izmantošanu, dodot priekšrocības mājinieku komandai un nostādot to labvēlīgākā situācijā. Futbola tiesnesis aizturēts uz 48 stundām, kuru laikā atbildīgais prokurors lems par turpmākajiem soļiem.

Pēc izcīnītās uzvaras "Spartak" praktiski jau nodrošināja ceļazīmi uz nākamās sezonas eirokausiem.

"Spartak" un "Radnički" mačam sākotnēji tika nozīmēts Serbijas vadošais tiesnesis Milorads Mažičs, taču viņam uzticēja 26. maija Čempionu līgas fināla tiesāšanu un pēc UEFA pieprasījuma tika atbrīvots no pašmāju spēles apkalpošanas.

Izmantotie resursi:
Reuters / nytimes.com