Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Ginesa rekords: astoņās stundās nepārtrauktā driftā veic 374 km

Juris Grīns
Juris Grīns

Ginesa rekords: astoņās stundās nepārtrauktā driftā veic 374 km
Ginesa rekorda uzstādītāji
Foto: BMW

Izmantojot "BMW" markas sporta automašīnas, tikuši uzstādīti divi jauni Ginesa rekordi driftā. Johans Švarcs nepārtrauktā driftā astoņās stundās nobrauca 374,2 kilometrus, pārsniedzot iepriekšējo rekordu par 230 kilometriem, tikmēr Mets Malinss drifta tandēmā aizvadījis 79,3 kilometrus.

"Švarca driftā pavadītais stundu skaits ir iespaidīgs! Tiem, kuri kādreiz gribēs šo rekordu pārspēt, būs krietni jāpiepūlas, jo latiņa ir uzlikta ļoti augsta. Vēl interesantāku šādu braucienu padarītu vien driftēšana uz ledus ar radžotām sporta riepām, tad saķere uz ledus būtu pat labāka kā uz slapja asfalta, bet kā papildu šova elements būtu sniega mākonis aiz mašīnas," atzina izcilais latviešu drifta braucējs, kā arī vienas no pasaulē labāko drifta automašīnu būvētāju kompānijām "HGK Motorsports" pārstāvis Kristaps Blušs.

Pēc sportista stāstītā, tik ilgu driftēšanu iespējamu padarīja fakts, ka trase nepārtraukti tika laistīta ar ūdeni. Salīdzinājumam, sacensībās uz sausas trases riepas nodilst un vairāk nav lietojamas pēc nieka 40 sekundēm. Taču ar slapju trasi vien nepietiek!

"Lai sasniegtu Ginesa rekordu par visgarāko drifta braucienu, BMW sadarbībā ar ASV Ziemeļkarolīnas štatā bāzēto uzņēmumu "Detroit Speed" radīja īpašu degvielas uzpildīšanas sistēmu, kuras ideja aizgūta no kaujas lidmašīnu uzpildes lidojumā. Tā ļāva īstenot Ginesa rekorda noteiktās prasības, proti, rekorda uzstādīšanas laikā auto ne reizes nedrīkst apstāties, tāpēc to bija jāuzpilda braucot," skaidroja BMW pārstāvis Ivars Norvelis.

Kamēr Švarca vadītais M5 modeļa auto sacentās par Ginesa rekordu garākajā driftā, Malinsa vadītās M5 komandas uzdevums bija uzpildīt Švarca dzelzs rumaku.

Malinss pielāgojās Švarca driftēšanas ātrumam, dodot iespēju "Detroit Speed" pārstāvim Metam Batsam veikt uzpildi. Batss bija nodrošināts ar drošības jostām, kas ļāva viņam balansēt starp abiem braucošajiem auto, izliekties pa BMW M5 aizmugurējo logu un pievienot Švarca vadītājam auto degvielas uzpildes pistoli.

"Kaut arī driftēšanu tandēmā un savienošanu izmēģinājām pirms Ginesa rekorda uzstādīšanas vairākas reizes, kļūdīties nedrīkstēja. Visā braucienā veicām piecas degvielas uzpildes, un katra no tām ilga aptuveni 50 sekundes", stāstīja Batss.

     [+] [-]

, 2018-01-18 15:10, pirms 6 gadiem
Sveiki, kungs / kundze!

Es esmu Sandra Kelly Maskuller sekretāre naudas aizdevumu sabiedrība starp privātpersonu.

Vai jums ir nepieciešami naudas aizdevumi starp privātpersonām, lai saskarētos ar finansiālajām grūtībām, lai beidzot izkļūtu no strupceļa, kas izraisa bankas, noraidot jūsu kredītprasību failus? Sandranas kundze spēj jums aizdot jums nepieciešamo summu un apstākļus, kas padarīs jūsu dzīvi vieglāku. Tāpēc sazinieties ar mani, lai uzzinātu vairāk par mūsu labvēlīgajiem apstākļiem.

Mēs piedāvājam no 10 000 eiro līdz 10 000 000 eiro ar atmaksas termiņu no 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies