Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

NCAA aizliedz sportistam veidot savu YouTube kanālu

Juris Miņins
Juris Miņins

NCAA aizliedz sportistam veidot savu YouTube kanālu
Foto: ekrānšāviņš no YouTube

Ļoti neparastā situācijā ir nonācis Centrālfloridas koledžas futbola komandas spēlētājs Donalds De La Heja, kuram var nākties zaudēt vietu komandā sava YouTube kanāla dēļ.

Kostarikānis Donalds De La Heja pašlaik mācās Centrālfloridas koledžā un pārstāv koledžas amerikāņu futbola komandu “Knights”, spēlējot kikera pozīcijā. Tāpat jaunietim ir savs YouTube kanāls, kurā viņš atspoguļo studentu ikdienas dzīvi. Viņa filmētie un veidotie videoklipi ir kļuvuši diezgan populāri un tāpēc, atbilstoši Interneta vietnes piedāvātajām iespējām, viņš par tiem saņem naudu.

Tomēr, ne visi ir priecīgi par šādu jaunieša aizraušanos. Kā vienā no saviem jaunākajiem video pastāstīja De La Heja, viņam bija tikšanās ar skolas sportistus uzraugošajām amatpersonām, kuras paziņoja, ka, atbilstoši NCAA likumiem, viņš nedrīkst saņemt šāda veida ienākumus.

Jāpiebilst, ka NCAA noteikumos ir rakstīts, ka studentiem-sportistiem drīkst būt savs bizness un papildus ienākumi, taču viņi sava biznesa veicināšanai nedrīkst izmantot savu tēlu, iegūto atpazīstamību.

“Es jūtos tā itkā mani NCAA būtu smagi piečakarējusi,” sacīja pats sportists, “viņi (NCAA – aut.) var izmantot manu tēlu un ar to pelnīt naudu, bet es nē! Naudu, ko es saņemu par video, var saņemt ikviens cits, kuram ir tik pat daudz kanāla abonentu. Šis likums ir bezjēdzīgs, sevišķi jau sociālo mediju laikmetā.”

UCF komandas kikeris gan atteicās atklāt cik lielu naudu viņš ir nopelnījis, taču, kā lēš eksperti, tie varētu būt sākot no dažiem simtiem, līdz pat tūkstotim ASV dolāru mēnesī.

Pašlaik futbolistam ir divi situācijas attīstības varianti - vai nu viņš atsakās no savas radošās darbības un turpina spēlēt futbolu, vai arī viņš zaudē savu amatiera statusu un skolas stipendiju.

Sportistu neapmierinātība ar NCAA notieikumiem pēdējos gados ir stauji pieaugusi, par ko liecina kā dažādi tiesas procesi, kuros atlēti pieprasa, lai tiktu atzītas viņu tiesības uz ienākumiem, ko NCAA saņem, izmantojot viņus, gan arī tas, ka daudzi sportisti izvēlas pamest koledžas, lai pelnītu naudu vai nu profesionālajā sportā, vai citās jomās. Kā vieni no pēdējiem, kas pametuši NCAA koledžu, bija UNVL basketbola spēlētāji Dilans un Dakota Gonzalesi, kuri sportu nomainīja pret mūziku.

Donalda De La Hejas kanāls: https://www.youtube.com/channel/UC4...

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 23:33, pirms 7 gadiem
Zem YouTube video kāds čalis bija uzrakstījis diezgan labu variantu: You can link your AdSense account to a family member so technically you're not getting the money but they are or you can change the payment method on your AdSense account to where all the ad revenue you earn will go a family members account.

     [+] [-]

, 2017-06-15 19:59, pirms 7 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Zem YouTube video kāds čalis bija uzrakstījis diezgan labu variantu: You can link your AdSense account to a family member so technically you're not getting the money but they are or you can change the payment method on your AdSense account to where all the ad revenue you earn will go a family members account.
Diez vai tas darbotos, video joprojām būtu viņš, peļņu ģenerējošs materiāls, kas nenonāk universitātes kabatā. Cita lieta, ka shit storm is coming priekš visas tās sistēmas, cik es saprotu un šāds incidents gan jau nenāk par labu universitātēm.