Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Krievijas bokseris dodas uz Eiropas čempionātu un netiek ielaists Ukrainā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas bokseris dodas uz Eiropas čempionātu un netiek ielaists Ukrainā
Eiropas čempionāta plakāts
Foto: eubcboxing.org

Krievijas boksa izlases dalībnieks Georgijs Kušitašvili netiek ielaists Ukrainā, kur 16. jūnijā sāksies Eiropas čempionāts. Ielaišanas atteikuma iemesls - šis sportists pirms diviem gadiem bijis Krimā.

Krievijas boksa izlase ieradusies uz Ukrainas pilsētā Harkovā, lai piedalītos Eiropas čempionātā. Kā izrādījās, šajā valstī netika ielaistas vairākas personas, tostarp bokseris Georgijs Kušitašvili (81 kg) un federācijas preses sekretāre Vlada Romanova. Ukrainas robežsardze šodien paziņoja, ka netiek ielaisti deviņi Krievijas Boksa federācijas pārstāvji, liegums ir uz trijiem gadiem, tas piemērots par Krimas apmeklēšanu bez saskaņošanas ar Kijevu.

Minētās personas tika aizturētas un deportētas. "Pasē iespieda zīmogu par liegumu ierasties Ukrainā, uz trijiem gadiem. Mūs izsēdināja uz robežas, ar kājām sasniedzām Krievijas robežkontroles posteni. Esam noguruši un izsalkuši," informē deportētā preses sekretāre Vlada Romanova. "Georgijs Kušitašvili tagad ir ļoti sarūgtināts un pārdzīvo. Uz viņu tika liktas lielas cerības Eiropas čempionātā, pats bija pārliecināts par uzvaru."

Krievijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Umars Kremļevs: "Pirms tam visus sarakstus pārbaudīja Ukrainas puse, mums bija visas garantijas vēstules. Harkovā šodien paziņoja, ka Georgijs Kušitašvili netiek ielaists. Neielaišanas iemesls - pirms diviem gadiem viņš boksēja Krimā. Esam ļoti pārsteigti, gandrīz visi ir boksējuši Krimā. Ceram uz jautājuma nokārtošanu jau šodien, bet gatavojam arī maiņu - Muslims Gadžimagomedovs noteikti nav boksējis Krimā."

Šī gada Eiropas čempionāts ir arī atlases sacensības pasaules čempionātam, kas 25. augustā sāksies Vācijas pilsētā Hamburgā.

Kā zināms, Krimas anektēšanas un Donbasa notikumu dēļ Krievijas un Ukrainas attiecības ir saspīlētas.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

     [+] [-]

, 2017-06-15 15:54, pirms 7 gadiem
Kādā sakarā te video ar Briedi piekabināts klāt?