Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Tiesa piespriež izmaksāt 12.5 miljonu kompensāciju par Buša savainošanu

Juris Miņins
Juris Miņins

Tiesa piespriež izmaksāt 12.5 miljonu kompensāciju par Buša savainošanu
Redžijs Bušs
Foto: AFP/Scanpix

Tiesa ir piespriedusi Nacionālās futbola līgas (NFL) komandai Losandželosas "Rams" izmaksāt 12.5 miljonu kompensāciju nu jau bijušajam līgas spēlētājam Redžijam Bušam, kurš komandas mājas spēļu arēnā 2015. gadā guva smagu savainojumu.

Incidents par kuru sprieda tiesa notika 2015. gada 1. novembrī, kad "Rams" vēl bāzējās Sentluisā. Tajā dienā Redžijs Bušs, kurš tolaik vēl bija Sanfrancisko "49ers" spēlētājs, atgriežot bumbu pēc spēriena, izskrēja ārpus laukuma un paslīdēja uz betona seguma, kurš atradās tūdaļ pie laukuma. Kā rezultātā Bušs guva meniska savainojumu un viņam sezona bija beigusies.

Spēlētājs, kopā ar savu advokātu komandu, prasību pret "Rams" komandu un "The Dome of America’s Center" arēnas vadību iesniedza jau 2016. gadā un tajā tika teikts, ka arēnas atbildīgās personas pieļāva, ka spēles laukumā un tā tuvumā ir "bīstami apstākļi".

Tiesa, uzklausot visas incidentā iesaistītās puses, ir lēmusi, ka "Rams" vienībai un arēnas īpašniekiem kopumā Bušam ir jāizmaksā 12.5 miljoni ASV dolāru. 4.95 miljoni ir kompensācija Bušam, bet atlikušo summu – kā soda naudu par nodarīto.

Losandželosas "Rams" komanda par tiesas spiedumu nekādus komentārus līdz šim nav sniegusi.

Jāpiebilst, ka pussargs Redžijs Bušs nebija vienīgais, kurš dabūja ciest no šī bīstamā betona pārklājuma, jo arī toreizējais Klīvlendas "Browns" saspēles vadītājs Džošs Makauns vienā no spēles epizodēm paslīdēja un guva pleca savainojumu.

"Rams" komanda Sentluisā pavadīja 20 gadus (1995.-2015.), bet 2016. gadā pārcēlās atpakaļ uz Losandželosu, kur komanda spēlēja no 1946 līdz 1994. gadam.

Džoša Makauna un Redžija Buša savainojumu gūšanas brīži

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2018-06-13 13:32, pirms 6 gadiem
Tā nebūtu Amerika, ja kko tādu nepietiešātu.
Tīri teorētiski, ja atlētam skrienot putns uzkakā viņs var paklupt un traumēties. Arī arēna vainīga, jo nenodrošināja drošus apstākļus.

     [+] [-]

, 2018-06-13 15:55, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Tā nebūtu Amerika, ja kko tādu nepietiešātu.
Tīri teorētiski, ja atlētam skrienot putns uzkakā viņs var paklupt un traumēties. Arī arēna vainīga, jo nenodrošināja drošus apstākļus.
No otras puses - pēc šī incidenta viņam bija jāizlaiž sezona, bet nākamajā gadā, kurā viņš spēlēja viņš vienkārši izgāzās (viens no retajiem RB NFL vēsturē kurš sezonu noslēdza ar negatīvu rādītāju gūtajos jardos).

Pafantazējot, var izteikt tādu tēzi, ka tieši pēc šīs paslīdēšanas viņš "pazaudēja" savu NFL karjeru.