Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Diāvs var saņemt prēmiju pusmiljona apmērā, ja sezonas laikā nepieņemsies svarā

Andrejs Siliņš

Diāvs var saņemt prēmiju pusmiljona apmērā, ja sezonas laikā nepieņemsies svarā
Boriss Diāvs
Foto: AFP/Scanpix

Franču universālais basketbolists Boriss Diāvs šovasar pagarināja līgumu ar Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vienību Sanantonio "Spurs" uz četrām sezonām. Izrādās, ka līgumā iestrādāta iespēja spēlētājam tikt pie iespaidīga bonusa, ja sezonas laikā sportists nepieņemsies svarā.

32 gadus vecais Diāvs jūlijā parakstīja jaunu līgumu ar "Spurs" uz četrām sezonām par 28 miljoniem dolāru. Tiesa, Diāvam garantēta alga ir tikai pirmajās divās sezonās, trešajā sezonā garantēti ir trīs miljoni, kamēr pēdējais, ceturtais, līguma gads negarantē algas saņemšanu atbrīvošanas gadījumā.

203 centimetrus garais un 115 kilogramus smagais Diāvs arī ticis pie iespējas saņemt bonusus. ESPN tikusi pie informācijas, ka Diāva līgumā iestrādāta prēmija 500 000 dolāru apmērā, ja spēlētājs sezonas laikā nepieņemsies svarā. Pie tam summa sadalīta pa daļām: 150 000 par svara zaudēšanu vai saglabāšanu 25. oktobrī, 150 000 par svara zaudēšanu vai saglabāšanu pirmajā otrdienā pēc Visu zvaigžņu spēles un 200 000 dolāru par svara zaudēšanu vai saglabāšanu 1. aprīlī veiktā pārbaudē.

Skaidrs, ka ar šādu piegājienu "Spurs" motivē spēlētāju būt labākajā fiziskajā formā trīs svarīgākajos datumos - sezonas atklāšanā, regulārās sezonas otrajā pusē, kad pēc Visu zvaigžņu spēles komandām mēdz iestāties kritumi, un, protams, būt gatavam izšķirošajai cīņai par izslēgšanas turnīru.

Diāvs, kurš "Spurs" spēlē ceturtā un piektā numura pozīcijās, NBA ienāca 2003. gadā, kad ar 21. kārtas numuru viņu draftēja Atlantas "Hawks". Divas sezonas vēlāk Diāvs nonāca Fīniksas "Suns", 2008. gadā sāka četru sezonu darbu Šarlotes "Bobcats", bet kopš 2012. gada pārstāv "Spurs" krāsas, ar ko šogad izcīnīja savu pirmo NBA čempiontitulu.

2006. gadā par NBA progresējušāko spēlētāju atzītais Diāvs karjeras laikā vidēji guvis 9,1 punktu, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas un atdevis 3,7 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas spēļu turnīros vidēji 9,8 punkti, 4,8 bumbas pie groziem un 3,4 piespēles.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-11 02:26, pirms 9 gadiem
Kad tad Diavs dzīvē ir spēlējis par centru? Izteikts SF/PF.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-11 04:02, pirms 9 gadiem
Ne pa tēmu, bet laba bilde:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja