Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Stenlija kauss Baltijas jūras krastā

Stenlija kauss Baltijas jūras krastā
Niklass Bekstrems
Foto: Washington Capitals

Kopš Nacionālās hokeja līgas kluba Vašingtonas "Capitals" triumfa Stenlija kausa izcīņā apritējuši divi mēneši, un katram komandas pārstāvim dota iespēja kopā ar trofeju pavadīt vienu dienu. Ierasts, ka spēlētāji to dara dzimtajā pusē, un par šādu soli izšķīries arī zviedru uzbrucējs Niklass Bekstrems.

Aizvadītā sezona bija sekmīgākā Vašingtonas "Capitals" vēsturē, jo komandai pirmo reizi izdevās izcīnīt Stenlija kausu. Finālā pēc zaudējuma pirmajā mačā izdevās izcīnīt četras uzvaras pēc kārtas un salauzt debitantes Lasvegasas "Golden Knights" pretestību. Uzvaras vārtus iemeta dānis Larss Ellers, bet Stenlija kauss pašlaik atrodas zviedra Niklasa Bekstrema īpašumā.

Kad Stenlija kauss nonāca pie komandas kapteiņa Aleksandra Ovečkina un viņš bija veicis goda apli, nākamais trofeju rokās turēja tieši Bekstrems, kurš ilgus gadus bijis Vašingtonas "Capitals" pirmais centra uzbrucējs un Ovečkina cīņubiedrs. Kausa stafetes nodošana bieži izraisa plašāku rezonansi – tiek uzdots jautājums, kurš tad būs otrais ar kausu rokās, trešais utt.?

Bekstremam pagājusī sezona bija veiksmīga – regulārajā čempionātā viņš piedalījās 81 spēlē, gūstot 21 vārtus un sakrājot 71 punktu, savukārt izslēgšanas cīņās centra kontā 20 spēles, pieci vārti un 23 punkti, neskatoties uz to, ka Bekstrems izšķirošos mačus aizvadīja ar rokas lūzumu.

Tagad Bekstrems izbauda laiku kopā ar Stenlija kausu. Ņemot vērā, ka viņš dzīvo Baltijas jūras krastā, trofeju ieraudzījuši arī ūdeņi, kas apskalo Latvijas teritoriju.


, 2018-08-11 10:10, pirms 6 gadiem
Vajadzēja palaist, lai peld!! Gan jau kāds zvejnieks RJlīcī būtu izvilcis.....
, 2018-08-11 14:57, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Vajadzēja palaist, lai peld!! Gan jau kāds zvejnieks RJlīcī būtu izvilcis.....
Gagarina kauss tiešām peldētu, bet Stenlija kauss ir tik smags un svarīgs, ka nogrimtu uzreiz.
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.