Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Raikonens uzbūvējis nelegālu motokrosa trasi?

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens uzbūvējis nelegālu motokrosa trasi?
Kimi Raikonens
Foto: AFP/Scanpix

Somijas prese ziņo par kādu, iespējams, nelegāli uzbūvētu motokrosa trasi, kas parādījusies slavenā F1 pilota Kimi Raikonena īpašumā. Kā zināms, sportists ir arī motokrosa komandas īpašnieks.

Porkkalas privātmāju un vasarnīcu īpašnieki ziņojuši varasiestādēm par kādu nesen parādījušos motokrosa trasi, kas uzbūvēta Kimi Raikonenam piederošā īpašumā. Viņuprāt, trases celtniecības darbi neesot saskaņoti likuma noteiktajā kārtībā un, izrādās, šai versijai, iespējams, tiešām ir pamats.

Atbildīgās amatpersonas šobrīd pēta situāciju ap Raikonena pārvaldībā esošajā īpašumā uzcelto trasi, cenšoties noskaidrot, vai, nesaskaņojot būvdarbus ar valsti, F1 pilots nav pārkāpis likumu.

Trases izveidošanai bijis nepieciešams gan nocirst kokus, gan pārvietot zemi, taču, veicot šādas darbības, zemes īpašniekiem nav nepieciešamas īpašas atļaujas. Tajā pašā laikā, saskaņošana, iespējams, bija nepieciešama, ņemot vērā projekta mērogu.

Jāpiemin arī, ka nākošgad, kad Somija svinēs savas pastāvēšanas simtgadi, atsevišķas Porkkalas reģiona vietas nolemts pasludināt par dabas rezervātu.

Raikonens 2011. gadā izveidoja savu motokrosa komandu, nosaucot to par "Ice One Racing". Šobrīd tā kļuvusi par "Husqvarna" rūpnīcas komandu un ar nosaukumu "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" startē MXGP pasaules čempionātā, kur to pārstāv vācietis Makss Nagls un francūzis Kristofs Šarljē. Pēc aizvadītiem septiņiem posmiem Nagls ir ceturtais kopvērtējumā, bet Šarljē - divpadsmitais.

"Es pats esmu liels Formula 1 fans, tāpēc, ja mans boss ir tāda zvaigzne kā Kimi Raikonens, nekas nevar būt labāks," stāsta Nagls, kurš šogad uzvarējis vienā sacīkstē. "Mūsu komandā viss ir daudz labāk noorganizēts nekā pie citiem. Piemēram, citas komanda cenšas ietaupīt ceļošanas laikā, bet Kimi zina, ka labāk ir iztērēt nedaudz vairāk, bet pirms sacensībām labi atpūsties. Kimi pats daudz ceļo un lielākoties mēs sazināmies telefoniski."

Izmantotie resursi:
yle.fi
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

  -1 [+] [-]

, 2016-05-13 15:04, pirms 8 gadiem
Nu re, visi te saka, ka letiņi skaudīgi, somi tādi paši

     [+] [-]

, 2016-05-13 15:15, pirms 8 gadiem
Nedrīkst pat zemi rakt savā īpašumā Kas nākamais, lai nopirstos arī būs projekts jāraksta?

  +4 [+] [-]

, 2016-05-13 16:40, pirms 8 gadiem
Jigsaw rakstīja: Nedrīkst pat zemi rakt savā īpašumā Kas nākamais, lai nopirstos arī būs projekts jāraksta?
Ja tu pird tik skaļi cik skaļi ir krosa moči tad būs jāraksta