Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Inoue: "Bez šaubām, esmu visu laiku sliktākais F1 pilots"

Inoue: "Bez šaubām, esmu visu laiku sliktākais F1 pilots"
Inoue pēc sadursmes ar mediķu auto
Foto: iltasanomat.fi

Bijušais autosportists Taki Inoue no Japānas kādā intervijā atzinies, ka ir visu laiku sliktākais pilots, kas startējis Formulā 1.

1994. gadā Inoue startēja vienā sacīkstē "Simtek" komandas sastāvā, bet 1995. gadā aizvadīja pilnu sezonu "Footwork" vienībā. Šī sezona bija pārbagāta ar misēkļiem un nožēlojamu sniegumu Inoue izpildījumā.

Labāko rezultātu viņš sasniedza Kanādā, kur finišēja devītais, tiesa, Inoue arī bija pēdējais pilots, kurš šķērsoja finiša līniju. Sacīkstes, kurās izdevās tikt līdz finišam, viņš nekad nepabeidza vienā aplī ar līderi un nereti ticis nosaukts par sliktāko braucēju, kas startējis F1 čempionātā.

"Es tiešām uzskatu, ka esmu visu laiku sliktākais F1 pilots," intervijā redbull.com stāsta Inoue. "Piedalījos tikai 18 sacīkstēs, kuru laikā neguvu nevienu punktu un kvalifikācijā vienmēr ievērojami atpaliku no komandas biedra - parasti divas līdz piecas sekundes. Savā F1 karjerā ne reizi neesmu nevienu apdzinis."

Pēdējā laikā Inoue atkal kļuvis populārs ar saviem komentāriem mikroblogā "Twitter", kur ar humoru izsakās par dažādiem notikumiem Formulā 1.

Minētajā intervijā Inoue arī stāsta, ka viņa pirmā F1 sacīkste bija "totāla izgāšanās" un "visus notikumus pat nav iespējams atcerēties". Vēl pārsteidzošāk, ka Inoue tobrīd pat nav zinājis, kas ir pitstops, jo "F1 tajā laikā bija vienīgais čempionāts, kur tādi tika veikti".

Vislielāko popularitāti Formulā 1 šis japāņu pilots, šķiet, iemantoja, kad sacīkstēs Ungārijā viņu notrieca mediķu auto.

Mediķu mašīna notriec Inoue:

Izmantotie resursi:
Red Bull Annab Tiivad - redbull.com


, 2013-10-09 07:57, pirms 11 gadiem
Tam laikam baigie sponsori bijusi
, 2013-10-09 09:21, pirms 11 gadiem
nu ar Simtek un Footwork patiesībā nav brīnums ka kļūsti par sliktāko jo komandas bij vājākas par Marussia... nu lab vājākas varbūt nebij bet līdz tuvākajam konkurentam bij tālāk kā Marussia...
, 2013-10-09 09:41, pirms 11 gadiem
Interesants rakstiņš iz vēstures, viegls un humora devu! Ceru vēl tāda tipa reportāžas šeit ieraudzīt nākotnē.
, 2013-10-09 10:40, pirms 11 gadiem
2nd rakstīja: nu ar Simtek un Footwork patiesībā nav brīnums ka kļūsti par sliktāko jo komandas bij vājākas par Marussia... nu lab vājākas varbūt nebij bet līdz tuvākajam konkurentam bij tālāk kā Marussia...
Par Simtek piekrītu, taču Footwork (Arrows) komanda bija krietni spēcīgāka par tagadējo Marussia. Ar Footwork mašīnām piloti tomēr ik pa laikam punktus dabūja, tas nozīmē, ka spēja iebraukt pirmajā sešiniekā. Marussia nespēj sasniegt pat pirmo desmitnieku.
, 2013-10-09 10:42, pirms 11 gadiem
Vispār Inoue bija prikolīgs kekss. Viņš un vēl viens cits odiozs japānis - Ukio Katajama - bija iemesls, kāpēc RTL komentētāji ieviesa terminu "smilšu kastes braucējs". Jo šie abi katrās sacīkstēs vismaz 2-3 reizes izbraukāja kādu smilšu drošības joslu.
, 2013-10-09 10:46, pirms 11 gadiem
Atceros Gastonu Macakani.... mūžīgi pēdējais
, 2013-10-09 14:39, pirms 11 gadiem
Wikipedia uzrāda ka viņam labākā vieta ir 8. !!!
, 2013-10-09 15:31, pirms 11 gadiem
maksimali uzlaboja dienu
, 2013-10-09 16:13, pirms 11 gadiem
gretzky99, 14:39, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Wikipedia uzrāda ka viņam labākā vieta ir 8. !!
----------------------
taja laika punktus deva pa pirmajam sesam vietam
, 2013-10-09 17:29, pirms 11 gadiem
tas tak vienalga par ko deva punktus, bet labākā vieta ir astotā!

garais_999 rakstīja: gretzky99, 14:39, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Wikipedia uzrāda ka viņam labākā vieta ir 8. !!
----------------------
taja laika punktus deva pa pirmajam sesam vietam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-09 21:08, pirms 11 gadiem
sasmējos ne pa jokam, tajā vietā kur viņu maigi notriec mediķu mašīna!
, 2013-10-10 08:02, pirms 11 gadiem
Atceros šo kadru - Inoue. Vispār japāņiem nav bijis maz braucēju F1 - cits par citu sliktāki. No labajiem var pieminēt tikai Aguri un Kobajaši. Un tas , ka Inoe dabījis 8. vietu nozīmē tikai to, cik daudz mašīnu tajā sacenē izstājās - tolaik tehniskā izturība nebija tik laba kā tagad, bieži vien izstājās pat vairāk kā puse no braucējiem. Un jā Footwork (lai gan vidus un astes gala tīms) tomēr bija komanda ar tradīcijām, nevar salīdzināt ar pašreizējiem.
, 2013-10-10 08:48, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Atceros šo kadru - Inoue. Vispār japāņiem nav bijis maz braucēju F1 - cits par citu sliktāki. No labajiem var pieminēt tikai Aguri un Kobajaši. Un tas , ka Inoe dabījis 8. vietu nozīmē tikai to, cik daudz mašīnu tajā sacenē izstājās - tolaik tehniskā izturība nebija tik laba kā tagad, bieži vien izstājās pat vairāk kā puse no braucējiem. Un jā Footwork (lai gan vidus un astes gala tīms) tomēr bija komanda ar tradīcijām, nevar salīdzināt ar pašreizējiem.
Vēl bija Takuma Sato - pirmais japānis, kurš uzkāpa uz pjedestāla. Sākumā viņu sauca par samuraju, bet vēlāk pārdēvēja par kamikadzi, jo gandrīz katrās sacīkstēs kādu pamanījās iztaranēt no trases, līdzīgi, kā pirms kāda laika darīja Grožāns.
, 2013-10-10 09:24, pirms 11 gadiem
juha rakstīja: Vēl bija Takuma Sato - pirmais japānis, kurš uzkāpa uz pjedestāla. Sākumā viņu sauca par samuraju, bet vēlāk pārdēvēja par kamikadzi, jo gandrīz katrās sacīkstēs kādu pamanījās iztaranēt no trases, līdzīgi, kā pirms kāda laika darīja Grožāns.
Varbūt daudzi nepiekritīs, bet Sato es nesauktu par vienu no sliktākajiem pilotiem. Reāli viņš ir labākais japāņu formulu pilots. Par to liecina gan atsevišķi ļoti labi rezultāti F1, gan vairākas pirmās starta vietas un uzvara IndyCar. Jā, viņš diezgan bieži pieļauj kļūdas, taču ātrs ir pavisam noteikti.
, 2013-10-10 11:06, pirms 11 gadiem
Juris Grīns rakstīja: Varbūt daudzi nepiekritīs, bet Sato es nesauktu par vienu no sliktākajiem pilotiem. Reāli viņš ir labākais japāņu formulu pilots. Par to liecina gan atsevišķi ļoti labi rezultāti F1, gan vairākas pirmās starta vietas un uzvara IndyCar. Jā, viņš diezgan bieži pieļauj kļūdas, taču ātrs ir pavisam noteikti.
Nebija Takuma Sato pirmais japānis uz goda pjedestāla, bet gan Aguri Suzuki Aguri Suzuki - Wikipedia, the free encyclopedia
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.