Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Par žesta parādīšanu atstādina uz sešiem mēnešiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Par žesta parādīšanu atstādina uz sešiem mēnešiem
"Persepolis" futbolisti priecājas par vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Irānas futbola kluba Teherānas "Persepolis" uzbrucējs Isa Alekasirs atstādināts uz sešiem mēnešiem, jo, svinot vārtu guvumu, parādīja žestu, kas tika klasificēts kā diskriminējošs.

Incidents notika Āzijas futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgas pusfināla mačā pret Taškentas "Pakhtakor" (2:0). Otrā puslaika sākumā uzbrucējs Isa Alekasirs izcēlās ar vārtu guvumu un, priecājoties par panākumu, parādīja "šķības acis". Uzbeku klubs šādu rīcību varēja uztvert kā rasisma izpausmi.

AFC Disciplinārā un ētikas kodeksa 58. panta 1. punkts nosaka, ka ikviens, kurš aizskar personas vai personu grupas cieņu, izmantojot nicinošus, diskriminējošus vai nicinošus vārdus vai darbības, kas attiecas uz rasi, ādas krāsu, dzimumu, invaliditāti, valodu, vecumu, fizisko izskatu, reliģiju, politisko uzskatu, bagātību, dzimšanu vai kādu citu statusu, ir veikusi pārkāpumu.

ACF Disciplinārā un ētikas komiteja izskatīja šo notikumu un pārkāpēju uz sešiem mēnešiem atstādināja no jebkādām futbola aktivitātēm, kā arī uzlika naudas sodu 10 000 ASV dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
the-afc.com

     [+] [-]

, 2020-10-13 12:08, pirms 4 gadiem
Jēga no šāda raksta, ja nav video?