Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Lietuvas pāris triumfē sievu nešanas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Lietuvas pāris triumfē sievu nešanas čempionātā
Vītauts Kirkliausks un Neringa Kirkliauskiene pēc triumfa sievu nešanas čempionātā
Foto: Reuters/Scanpix

Pāris no Lietuvas sestdien 53 duetu konkurencē Somijā triumfējis sievu nešanas pasaules čempionātā, kas notika jau 23. reizi.

Čempionāts sākās ar kvalifikācijas sacensībām, kas notika ASV, Lielbritānijā, Zviedrijā un Igaunijā, bet sestdien 53 labākie pāri no 13 valstīm satikās finālā, kurā triumfēja Vītauts Kirkliausks un Neringa Kirkliauskiene no Lietuvas.

Sievu nešanas čempionāts radies, iedvesmojoties no 19. gadsimta leģendas par laupītāju Ronkainenu, kurš potenciālos bandas locekļus pārbaudīja, liekot viņiem pa līdzīgu trasi nest graudu maisus vai dzīvas cūkas. Tāpat čempionātā ir daļa no tradicionālās sievu zagšanas, jo mūsdienās sacensībās daudzi vīrieši trasē nes citu sievas.

Trasē ietilpst skriešana, brišana pa slidenu baseinu un šķēršļu josla. Lietuvieši šī gada sacensībās pieveica seškārtējo pasaules čempionu Taisto Mietinenu no Somijas.

"Tā ir mana sieva," Kirkliausks laimē kliedza pēc sacensībām. "Viņa ir vislabākā." Lietuviešu pāris pirmoreiz piedalījās čempionātā jau 2005. gadā.

Kā vēsta starptautiskie mediji, Somijā ir garas un tumšas ziemas, tāpēc tajā radušies arī dažādi citi dīvaini sporta veidi. Tieši Somija ir dzimtene zābaku mešanas čempionātam, gaisa ģitāras sacensībām un arī mobilo telefonu mešanai.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...

  +3 [+] [-]

, 2018-07-08 17:02, pirms 6 gadiem
Nu jā. Zābaki telefoni.... bet šķēpu vairs neviens nevar vairs normāli uzmest ka vācieši pārņēmuši vadību.