Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Seksisma dēļ uzņēmums dzēš sporta formas reklāmu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Seksisma dēļ uzņēmums dzēš sporta formas reklāmu
Foto salikums no jdsports.co.uk materiāliem

Skotijas futbola izlases formas piegādātājs "JD Sports" savā interneta lapā izdzēsis formas reklāmu, kas izraisīja pārmetumus par seksismu. Minētajā reklāmā sieviete izaicinoši sēdēja saplēstos džinsos, savukārt vīriešiem un zēniem nekā tāda nebija.

Pirmais pasūdzējās futbola cienītājs Saimons Kemps, kurš vēlējās iegādāties izstrādājumus savai ģimenei, taču bija šokēts, ieraugot sieviešu krekla reklamējošo modeli. Meitas tēvs brīnījās, ka forma tiek piedāvāta arī zēniem, bet meitenēm ne.

Skotijas Futbola asociācija lūdza izņemt provokatīvo attēlu, un piegādātājs to izdarīja. Asociācija un uzņēmums atvainojās par sagādātajiem nepatīkamajiem brīžiem. "JD Sports" mājas lapā dzēsta arī zēnu formas reklāma, domājams, lai nediskriminētu meitenes.

"JD Sports" uzņēmums: "Atvainojamies par apbēdinājuma izraisīšanu. Lai gan galvenie attēli, kas izmantoti šim produktam tiešsaistē, tika veidoti tradicionālā sporta apģērba stilā, īsā laika posmā tika izmēģināts arī alternatīva stila attēls. Pēc kāda klienta komentāriem un diskusijām ar Skotijas Futbola asociāciju šis attēls tika izņemts. Mūsu tirdzniecības kanālos produkts tagad tiek parādīts tikai tradicionālā stilā, un mūsu fotogrāfiju vadlīnijas ir pārskatītas, lai nodrošinātu, ka tas nenotiek vēlreiz."

Kempa kungs bija gandarīts par sasniegto rezultātu: "Gribētu domāt, ka mēs padarījām pasauli nedaudz labāku."

Izmantotie resursi:
bbc.com

  +5 [+] [-]

, 2019-02-08 18:08, pirms 5 gadiem
Mjā, pasaule pamazām sapisājas prātā...

     [+] [-]

, 2019-02-08 18:25, pirms 5 gadiem
Vai tieshi otradi- beidz visu pardot ar seksa pieskanjanju

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 18:54, pirms 5 gadiem
A kas notika ar to trenneri (sievieti) kura teica kad sastāvu izvēlās pēc dzimumlocekļa. Nekas slikts tur un te. Manā skatijumā. 🙂

  +2 [+] [-]

, 2019-02-09 05:42, pirms 5 gadiem
Šariata likumi vispār meitenēm neiesaka spēlēt regbiju...

  -1 [+] [-]

, 2019-02-09 10:27, pirms 5 gadiem
Kā tas kungs spēj iziet uz ielas? pat mīnusos meičas staigā ar saplēstiem džinsiem. Varbūt drīz, lai neskartu seksismu tērpsimies kā arābi, un nedomājat puiši, ka jums nebūs jāvelk lieli paltraki kur tikai acīm būs ļauts parādīties - vienlīdzību neaizmirsīsim!!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-09 12:40, pirms 5 gadiem
Pareizi darīja!
Tā bilde ir uz sieviesu ekspluatāciju vērsta un seksiska!
Jatur sēdetu džeks pavērstam kajām, un meitenes tur lūrētu, nezin ka patiktu!
Man jau pietiek ka mūsdienas vairs peldbikses nevar no[irkt, visi peldās šortos, bet uz meitenēm skatīsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-02-09 17:01, pirms 5 gadiem
kristaps.26 rakstīja: peldbiksēs tikai geji peldās manuprāt !!!
Šortos tieši geji peldās! Tā kā mazliet vēsturi nepārzini...

Peldbikses ir domātas priekš peldēšanas/sauļošanās. Tāpat arī aktīvai atpūtai uz ūdens (ne velti par peldbikšu izgudrotājiem uzskata sērfotājus).
Priekš kā peldšorti? Priekš peldēšanas/sauļošanās noteikti nē...

Tā kā šis ir sporta portāls, tad ļoti labs salīdzinājums ir skriešanas šorti. Kāds no jums siltajā laikā skrien? Jums ir skriešanas šorti? Es skrienu, un velku loģiski klasiskos skriešanas šortus. Bet pēc mana novērojuma 99% skrien garos, platos šortos idiņi
Pirms dažiem gadiem piedalījos Rīgas maratona īsajā distancē, un tur tikai dažus varēja manīt ar skriešanas šortiem. Dažs pat skrēja ielas šortos piemēram starp profesionāļiem nemanīsi nevienu tādu idiņu.

Mūsdienās (sākot ar 90 gadiem (pats esmu dzimis 91)) ir problēma ar cilvēku domāšanu. Sievietes - jo plikākas jo labāk, vīrieši - jo vairāk apslēpj augumu jo labāk. Tikmēr senāk (60-80) bija otrādi. Kas mainījies? Tas, ka slimie (geji) sāka propagandēt visādas tur tiesības. Kā rezultātā vairākumam galvā iesakņojās mistisks tēls - kā tad ģērbjas geji.
Atbildot uz šo jautājumu jāsecina, ka tādi apģērbju gabali, kā peldšorti un bokseršorti kā apakšveļa ir geju izgudrota un ieviesta (biju senāk lasījis netā par šo). Tikmēr tādi kā es, kas paliek pie peldbiksēm nav geji, bet gan vīrieši, kas ciena ērtības un dodas uz pludmali peldēties, sauļoties.

P.S. Vispār pēc maniem novērojumiem tādus komentārus parasti izsaka urlveida tipāži treniņbiksēs un/vai masīvās drēbēs. Vnk sakot bandīttipa lohi. Tā, kā esmu alternatīvs-klasisks savā apģērbu stilā tad tieši šādi lohi man ir piesējušies. Nemaz nebrīnītos, ka šī komentāra autors piederētu pie šīs grupas. Parasti tieši tādi tipāži visur saskata tos slimos gejus laikam paši tādi ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-02-09 18:00, pirms 5 gadiem
kristapam 19....Tad nu gan.Pilns internets ar pašbildēm.Ko viņas pašas sevi ekspluatē?Ja mums/vīriešim/,diemžēl,nepatiktu...Vņas visas sēdētu aiz restēm.

     [+] [-]

, 2019-02-09 18:32, pirms 5 gadiem
kristaps199021 nejauc ar ASV! ASV salīdzinoši ļoti maz tiek valkātas peldbikses. Eiropā, tai skaitā Rietumeiropā un Latvijā tiek no seniem laikiem valkātas peldbikses.

Lūdzu vari izskaidrot kāda jēga no peldšortiem? Esmu vienreiz pamēģinājis, un tajā pašā dienā izmetu laukā. Mani secinājumi - nav tik ērti peldēt, kā ar peldbiksēm. Lai kājas nosauļotu ir jārullē augšā staras.

Kur ir tas sāls, kāpēc tiek pirkti un valkāti? Atbilde ir - mārketings! Tik pat labi pēc 10 gadiem jauns mārketinga triks pateiks, ka jāvalkā peldbikses un lielākā daļa valkās.

Apģērbam jābūt ērtam un funkciju pildošam. Pludmalē tātad - ērtam peldēšanai un pieklājības robežās atkailinošam lai var nosauļoties. peldbikses pilda ideāli šīs funkcijas, peldšorti nepilda nevienu.

Ok, ko te daudz diskutēt. Kas gribēs tas valkās peldbikses un izbaudīs jūrmalas/ezera/upes labumus. Cits tikmēr satuntuļosies šortos un zaudēs atpūtas kvalitāti dēļ saviem aizspriedumiem. Katram savs

Jauku dienu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-02-09 18:55, pirms 5 gadiem
Es esmu Padomju cilvēks, un pirms te atlīda Rietumu kultūra - te neviens nepeldejās šortos, bet peldbiksēs (trusikos), un neviens aizdomīgi neskatījās, tagad nu Rietumos visi baigi kautrīgie palikusi pēkšņi pēc 100 gadiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-09 18:58, pirms 5 gadiem
Tāpēc... es principa pēc nepāriešu uz Šortiem, te esmu 40 gadus peldējies ar peldbiksiņām, un tagad nu pēkšņi palikšu baigi kautrīgais, smieklīgi gan....

     [+] [-]

, 2019-02-09 19:29, pirms 5 gadiem
arnis30 rakstīja: kristapam 19....Tad nu gan.Pilns internets ar pašbildēm.Ko viņas pašas sevi ekspluatē?Ja mums/vīriešim/,diemžēl,nepatiktu...Vņas visas sēdētu aiz restēm.
Neņem galvā, brīvam un domājošam cilvēkam jābūt skaidram, ka šis patreizējais feminisma un seksisma feiks ir homoseksuālā lobija un amerikāniskā stulbuma auglis, un, ka tāpat kā fašisms un komunisms, arī šis ir jāpārdzīvo. Atceros, kāds prieks bija 90-ajos, kad tikām vaļā no komunisma žņaugiem, līdzīgs tagad ir par to, ka Ķīnai un Krievijai pietiek militārā potenciāla, lai nodrošinātu paritāti, kas neļauj amerikāniskajam stulbumam pilnībā valdīt pār pasauli.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-10 13:04, pirms 5 gadiem
Man nepatīk, ka hokejā ir tāds seksisms. Nu kas tā par cūcību, ka divi veči teš viens otru? Nē, nē, uzvarētājam jādot iespēja pēc tam pasist arī sievieti.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-10 13:24, pirms 5 gadiem
Kas te par peldbikšu ekspertiem savākušies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja