Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Jāgrs neierodas uz Stenlija kausa 25 gadadienu

Pitsburgas „Penguins” hokeja komanda, par godu savai 50 gadu dzimšanas dienai, kas būs nākamgad, sapulcēja kopā komandu, kas 1991. un 1992.gada sezonās izcīnīja Stenlija kausu.

Zemāk bildē redzamie vīri hokeju profesionāli vairs nespēlē, taču viens cīņu biedrs uz pasākumu nevarēja ierasties, jo viņš joprojām turpina spēlēt.
Runa ir par Čehijas un visas hokeja pasaules dzīvo leģendu Jaromiru Jāgru.
Jāgrs, kurš 15.februārī svinēs savu 45 gadadienu, pārstāv Floridas „Panthers” komandu un šosezon izcēlies ar 5 vārtu guvumiem, un kopā 26 spēlēs nopelnījis 13 punktus.

Jāgrs NHL spēlējis astoņās dažādās komandās, kā arī trīs sezonas pavadīja KHL, kur spēlēja Omskas „Avangard” rindās.
1990.gadā 18 gadus jaunais Čehs bija jaunākais spēlētājs NHL, pašlaik viņš ir nonācis otrā galā, un ir līgas vecākais spēlētājs.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-06 19:28, pirms 7 gadiem
lol, tev par šādiem bezjēdīgiem rakstiem arī maksā? Kur, lai pierakstās- es arī gribu būt "autors".

Vienam tvītam par to, ka Jāgrs nepiedalīsies pasākumā, jo viņam ir spēle pieliek 3 rindkopas info no wikipēdijas un "raksts" uzcepts

  -3 [+] [-]

, 2016-12-06 23:30, pirms 7 gadiem
"1990.gadā 18 gadus jaunais Čehs bija jaunākais spēlētājs NHL..."

čehs.. pietam 1990. gadā vēl nebija Čehija, tātad nebija čehu.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 00:07, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: "1990.gadā 18 gadus jaunais Čehs bija jaunākais spēlētājs NHL..."

čehs.. pietam 1990. gadā vēl nebija Čehija, tātad nebija čehu.
Tad viņš no sākuma bija čehoslovāks un tikai pēc tam čehs? Horvātu, serbu arī nebija, bija tikai dienvidslāvi? Latviešu pirms 1918. gada arī nebija?

  -3 [+] [-]

, 2016-12-07 01:02, pirms 7 gadiem
Homer rakstīja: Tad viņš no sākuma bija čehoslovāks un tikai pēc tam čehs? Horvātu, serbu arī nebija, bija tikai dienvidslāvi? Latviešu pirms 1918. gada arī nebija?
Skatos, ka tā diezgan skumji ar tām zināšanām. Palasi nu, kad izveidojās latviešu tauta, tur nav nekāda sakara ar to, kad tika nodibināta LR. Savukārt čehi tāda atsevišķa tauta nepastāvēja līdz pat Čehslovākijas sabrukumam. Valoda un tradīcijas utt, tas viss būtu tā pat, ja Latgale izveidotu savu atsevišķu valsti. Stipri līdzīga situācija. Nevarētu gluži teikt, ka tā tagad ir latgaļu tauta, jo vislaik ir bijuši latvieši. lasam lasam

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 05:35, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: ..Savukārt čehi tāda atsevišķa tauta nepastāvēja līdz pat Čehslovākijas sabrukumam... lasam lasam
???
Tu ko, pēc Putina grāmatām vēsturi mācījies vai pašu tikko atlaida kā nelojālu skolotāju?
Te pat krievu valodā var izlasīt, ka cz-svk apvienojās tikai 1918,
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A... un https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 10:08, pirms 7 gadiem
Daudz labāka statistika, kā mūsu Girgensonam. Te laikam var arī redzēt vai ir talants vai tomēr nav. Girgensona gadījumā manuprāt viņš ļoti pārvērtēts spēlētājs un pārvērtēts galvenokārt savas darba ētikas dēļ. Ja visi, kas smagi trenējas varētu spēlēt NHL, tad latvieši būtu bagāta hokejistu zeme. Bet dzīvē tā nenotiek, visa pamatā tomēr ir arī kaut kāda veiksmme un talants, Jagrs lielisks pierādījums tam - 45 gadi, tā nav nekāda joka lieta, leģenda un grūti iedomāties, ka tuvākajā laikā varētu būt vēl kāds līdzīgs eksemplārs!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 19:13, pirms 7 gadiem
Hmm, es dzīvoju Latgalē un uzskatu sevi arī par latgalieti! Protams arī par latvieti, bet ja mani nosauktu par latgali, normāli...
Jāgrs ir patiešām čehu un visas pasaules hokeja leģenda, un kad Omskas komanda viesojās Rīgā, reizi braucu lūkot arī viņa spēli klātienē!

     [+] [-]

, 2016-12-07 20:38, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Skatos, ka tā diezgan skumji ar tām zināšanām. Palasi nu, kad izveidojās latviešu tauta, tur nav nekāda sakara ar to, kad tika nodibināta LR. Savukārt čehi tāda atsevišķa tauta nepastāvēja līdz pat Čehslovākijas sabrukumam. Valoda un tradīcijas utt, tas viss būtu tā pat, ja Latgale izveidotu savu atsevišķu valsti. Stipri līdzīga situācija. Nevarētu gluži teikt, ka tā tagad ir latgaļu tauta, jo vislaik ir bijuši latvieši. lasam lasam
Kad pasēs vēl rakstīja tautību, tad bija cilvēki, kuriem rakstīja, ka viņi ir latgalieši, tātad latgalieši kā tauta arī pastāv. Tāpat arī cara laikos latgaliešus nodalīja kā atsevišķu tautu.

Problēma jau tā, ka, ja latgaliešus tā stingi nodalītu kā atsevišķu tautu, tad Latvijā latvieši būtu minoritāte.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 23:09, pirms 7 gadiem
noladets rakstīja: Skatos, ka tā diezgan skumji ar tām zināšanām. Palasi nu, kad izveidojās latviešu tauta, tur nav nekāda sakara ar to, kad tika nodibināta LR. Savukārt čehi tāda atsevišķa tauta nepastāvēja līdz pat Čehslovākijas sabrukumam. Valoda un tradīcijas utt, tas viss būtu tā pat, ja Latgale izveidotu savu atsevišķu valsti. Stipri līdzīga situācija. Nevarētu gluži teikt, ka tā tagad ir latgaļu tauta, jo vislaik ir bijuši latvieši. lasam lasam
Pieņemsim, ka esi daudz lasījis, taču ar to nepietiek - izlasīto vajag arī izprast. Vienota valsts vēl nebūt nenozīmē, ka tauta tur ir viena - piekrīti? Valoda, tradīcijas līdzīgas - tad jau Čehoslovākijā dzīvojošos poļus arī var saukt par čehoslovākiem, aiz matiem pievilktiem? Slovāki visu laiku ir bijuši čehu ēnā - Morāvijā, Austrijā (čehi) un Ungārijā (slovāki), arī Austroungārijā viņi apdzīvoja atsevišķas teritorijas, nevis vienu. Čehoslovāku tautības propagandu sāka tieši vienotās valsts laikā, slovākiem tas ne īpaši patika - pretestības pret nacistiem, kad tie 1939. gadā izveidoja Slovāku valsti, praktiski nebija. Pēc Prāgas pavasara Čehoslovākija kļuva par federatīvu republiku - no Čehijas un Slovākijas sociālistiskajām republikām, un 1993. gadā mierīgi atdalījās, pirms tam pakasoties par valsts nosaukumu - vai Čehu-slovāku valsts nosaukumā jāizmanto defise vai domuzīme. Vari runāt par ģenētisko, etnisko, filoloģisko tuvību starp šīm grupām, bet nekas vēsturē neliecina, ka to varētu uzskatīt par vienu tautu.