Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

FIFA uzaicina Taizemes alā iesprostotos uz PK finālu

FIFA uzaicina Taizemes alā iesprostotos uz PK finālu
Džanni Infantīno
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nosūtījusi Taizemes alā iesprostotajiem 12 skolniekiem un viņu trenerim ielūgumu uz Pasaules kausa finālu.

Kā zināms, 23. jūnijā 12 futbola komandas bērni un viņu treneris Taizemes ziemeļu rezervātā pazuda bez vēsts. Meklēšana notika desmit dienas. Rezervāta darbinieki atrada viņu mantas pie ieejas alā, kas ir vairākus kilometrus gara. Bērni un treneris tika atrasti dzīvi, taču ir bada novārdzināti. Patlaban nepārvaramas grūtības rada tas, ka pēc spēcīgām lietavām blakus plūstošā strauta ūdens līmenis ir pamatīgi cēlies, applūdinot ieeju alā. Taizemes spēki organizē glābšanas operāciju, taču joprojām nav izdevies izglābt šos cilvēkus.

"Esam uzmanīgi sekojuši ziņām par glābšanas operāciju. Starptautiskās futbola sabiedrības vārdā vēlos paust visdziļāko līdzjūtību un atbalstu spēlētāju un trenera ģimenēm. Ceram, ka drīzumā viņi atkal būs kopā ar saviem tuviniekiem, kā arī atjaunos spēkus, lai veselība ļautu ceļot. Būtu prieks viņus uzaicināt apmeklēt Pasaules kausa izcīņu kā mūsu viesus. Patiesi ceru, ka viņi varēs pievienoties mums finālā, kas neapšaubāmi būs brīnišķīgs kopības un svinēšanas moments," teikts FIFA prezidenta Džanni Infantīno vēstulē Taizemes Futbola asociācijai.

Pasaules kausa fināls notiks 15. jūlijā Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Izmantotie resursi:
goal.com


, 2018-07-06 19:17, pirms 6 gadiem
Sviests!
FIFA pat uz nelaimes mēģina pacelts savus reitingus.
Tak pat stulbajam skaidrs, ka viņi uz finālu neieradīsies, jo ir IESPROSTOTI ALĀ!!!!
Infantīno ir vnk infantīls!
, 2018-07-06 19:56, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Sviests!
FIFA pat uz nelaimes mēģina pacelts savus reitingus.
Tak pat stulbajam skaidrs, ka viņi uz finālu neieradīsies, jo ir IESPROSTOTI ALĀ!!!!
Infantīno ir vnk infantīls!
Ap fināla laiku varbūt visi būs ārā sveiki un veseli, ko, protams, viņiem no sirds novēlu. Bet lietai traģiska pieskaņa ir jau tagad, jo gājis bojā viens no glābējiem. Ja FIFA ir iespēja iesaistīties glābšanā (es gan nezinu, vai tas ir iespējams, ja nu ar finansēm), būtu labāk, nevis dalīt biļetes... vēl pagaidām , nezināms kam... Un kā tad tie puikas uz to finālu tiks? Visiem jau lidmašīnas biļetes un dzīvošana viesnīcās rezervēta? Tā jau, protams, būtu skaisti.
, 2018-07-06 22:37, pirms 6 gadiem
Ne vienmēr ir jāsaredz sliktais.Skaists žests un tas mirklis finālā ar šiem 12 jauniešiem būtu kaut kas ļoti saviļņojošs. Cerības nav lielas, bet cerība ir skaista un tā dod spēku. Ceram ka notiks brīnums un viņi būs finālā klātienē.
, 2018-07-06 23:42, pirms 6 gadiem
futhokists rakstīja: Ap fināla laiku varbūt visi būs ārā sveiki un veseli, ko, protams, viņiem no sirds novēlu. Bet lietai traģiska pieskaņa ir jau tagad, jo gājis bojā viens no glābējiem. Ja FIFA ir iespēja iesaistīties glābšanā (es gan nezinu, vai tas ir iespējams, ja nu ar finansēm), būtu labāk, nevis dalīt biļetes... vēl pagaidām , nezināms kam... Un kā tad tie puikas uz to finālu tiks? Visiem jau lidmašīnas biļetes un dzīvošana viesnīcās rezervēta? Tā jau, protams, būtu skaisti.
Protams ka viss būs garantēts ja viņi tiks par ko gan ir lielas šaubas, jo pirms kāda laika teica ka glābšanas darbi var aizņemt līdz pat 3 mēnešiem!

tas būtu skaisti ja šie puikas kas paši ir futbolisti tiktu uz PK finālu un pie rokas izvestu stadionā fināla komandas.

Es uzskatu ka šis ir ļoti labs žests no FIFA kas dara pietiekami daudz lai atbalstītu futbolu arī ikdienā ne tikai PK laikā, tikai problēma ir tā ka prese par šiem FIFA labajiem ikdienas darbiem raksta ļooooti maz vai nekad un tāpēc te dažiem komentētājiem liekas ka FIFA tagad taisa kkādu baigo publisko izgājienu lai spodrinātu tēlu, tā nav, viņiem ir daudz ar ko lepoties, bet ne vienmēr viņi to dara publiski.

Presei nav interesanti FIFA labie darbi, viņiem patīk rakstīt par dzeltenām lietām, jo tas interesē cilvēkus!
, 2018-07-08 08:53, pirms 6 gadiem
Labāk būtu ja zēni būs izglābti uz finālu ielūgtu arī viņu ģimenes-kuru šausmas arī ir neizsakāmas
, 2018-07-08 12:50, pirms 6 gadiem
Labāk nomirt alā nekā braukt uz čuhņu Krieviju uz kaut kādu smirdīgu finālu un sēdēt uz apmiztajam tribinēm!
, 2018-07-13 12:37, pirms 6 gadiem
Žests foršs, bet tikai uz neapbruņotu aci! Ja godīgi es tajā vairāk redzu FIFA pašreklāmu un diezvai pēc vairākām dienām iesprostotam alā gribēsies kkur braukt un vēl jo vairāk - organisms to ļaus(+ārsti).
Iedomājieties pēc vairāku dienu 12-16 smaga darba(apmēram šādi organisms tiek novājināts bez ēdiena/ūdens) jūs uzlūdz uz kkādu šiku tusiņu.
Tāds nu mūsu pasaules izskats ir, kad bagāta organizācijas PRmenedžeris atrod kkādu 0.0000000001% no visiem nelaimē nonākušajiem, un uzdāvina diezgan nevajadzīgu lietu (emocionālu, bet ne 1.nepieciešamības, it īpaši pēc nelaimes gadījuma)... Skumji!
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
7

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.