Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Sānsoļa dēļ pasaules čempions spiests atteikties no izlases kapteiņa statusa

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sānsoļa dēļ pasaules čempions spiests atteikties no izlases kapteiņa statusa
Daija Seto. Foto: AP/Scanpix

2016. gada olimpiādes bronzas medaļnieks un pašreizējais pasaules čempions 200 un 400m kompleksajā peldēšanā Daija Seto atteicies no 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu Japānas peldēšanas komandas kapteiņa statusa, jo viņa rīcība nav bijusi saskaņā ar minētajā valstī pieņemto lietu kārtību. Šis peldētājs pieķerts kādā "mīlas viesnīcā" ar sievieti, kura nav viņa sieva.

Skandāls sāka vērsties plašumā, kad žurnāls publicēja rakstu par 26 gadus veco peldēšanas izlases kapteini, kurš "mīlas viesnīcā" pieķerts ar sievieti, kura nav viņa sieva. Japānā ir cieņā augsti ētiskie standarti. Ja vīrietis ir precējies, tad sānsolis nav pieļaujams, it sevišķi slavena sportista izpildījumā.

Titulētais peldētājs ieradās Japānas Peldēšanas federācijā, paziņojot par atkāpšanos no kapteiņa pienākumiem mājas olimpiskajās spēlēs. Seto atvainojās par notikušo un vēlas darīt visu iespējamo, lai atjaunotu cilvēku cieņu pret viņu.

Skandāls noveda pie tā, ka tiek izbeigts šī peldētāja un Japānas Olimpiskās komitejas līgums par viņa tēla izmatošanas tiesībām. Turklāt pēc aviokompānijas "All Nippon Airways" pieprasījuma tiek izbeigts sponsorēšanas līgums ar minēto peldētāju. "Esam atbalstījuši Seto, taču tagadējā problēma neatbilst mūsu kompānijas tēlam, ko vēlamies uzturēt," paziņoja aviosabiedrības pārstāvis.

Japānā "mīlas viesnīcas" ir populāras, tās tiek izmantotas īsus laika posmus - parasti vienu līdz trīs stundas. Īsākos periodus sauc par "atpūtām", savukārt naktsmītnes izmantošana tiek uzskatīta par "uzturēšanos".

Izmantotie resursi:
The Japan Times / insidethegames.biz

  +1 [+] [-]

, 2020-10-03 12:00, pirms 3 gadiem
dzīvotu amerikā visiem būtu pajāt! Jātin uz ASV

  +2 [+] [-]

, 2020-10-03 15:33, pirms 3 gadiem
Eiropā arī neviens neko neteiktu!

     [+] [-]

, 2020-10-09 10:37, pirms 3 gadiem
SimplyTheBest rakstīja: dzīvotu amerikā visiem būtu pajāt! Jātin uz ASV
Teiksim USA armijā par to var sodīt dažādos veidos - https://www.thebalancecareers.com/p...