Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa ieguvējs Jakvinta saņem divu gadu cietumsodu par palīdzību itāļu mafijai

Andrejs Siliņš

Pasaules kausa ieguvējs Jakvinta saņem divu gadu cietumsodu par palīdzību itāļu mafijai
Vinčenco Jakvinta, Foto: AFP / Scanpix

2006. gada Pasaules kausa ieguvējs Itālijas futbola izlases sastāvā Vinčenco Jakvinta saņēmis divu gadu cietumsodu par palīdzību vienam no mafijas grupējumiem.

Sākotnēji Jakvinta bija viens no 148 apsūdzētajiem prāvā par liela Itālijas dienvidos mītošas mafijas grupējuma darbību. Jakvinta bija viens no tikai 28, kas sodu nesaņēma, taču viņa tēvam Džuzepem tika piespriests cietumsods uz 19 gadiem. Tomēr arī Vinčenco saņēmis cietumsodu - par nelegālu ieroču turēšanu bijušajam futbolistam ticis divu gadu ilgs cietumsods.

Jakvintu ģimene noliedz jebkādas saistības ar Ndrangetas mafiju. "Viņi izbojājuši manu dzīvi par neko, tikai tāpēc, ka esmu no Kalabrijas (reģions Itālijas dienvidos - A.S.)," saņemto sodu komentēja Vinčenco. "Ciešu kā suns savas ģimenes un bērnu dēļ, lai gan neko neesmu izdarījis. Esmu uzvarējis Pasaules kausā un esmu lepns, ka nāku no Kalabrijas. Mums nav nekādas saistības ar Ndrangetu."

Jakvintam ir iespēja divreiz iesniegt apelāciju pirms tiesneša šobrīd piešķirtais sods stājas spēkā un, domājams, ka bijušais sportists arī izmantos šīs iespējas.

38 gadus vecais Jakvinta visu profesionāļa karjeru pavadīja Itālijas klubos, pārstāvot "Reggiolo", "Padova", "Castel di Sangro", "Udinese", "Juventus" un "Cesena" vienības. No 2005. līdz 2010. gadam Jakvinta spēlēja arī Itālijas valstsvienībā, kopumā aizvadot tajā 40 mačus un gūstot sešus vārtus.

Uzbrucēja spilgtākais brīdis karjerā ir uzvara Pasaules kausa izcīņā 2006. gadā, pats dodoties laukumā piecos no septiņiem mačiem turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.lastampa.it

  +8 [+] [-]

, 2018-11-01 12:30, pirms 5 gadiem
''Jakvinta bija viens no tikai 28, kas sodu nesaņēma...''

''Tomēr arī Vinčenco saņēmis cietumsodu - par nelegālu ieroču turēšanu bijušajam futbolistam ticis divu gadu ilgs cietumsods.''

?

     [+] [-]

, 2018-11-01 12:52, pirms 5 gadiem
Leģendārā Castel di Sangro. Viens no futbola visievērojamākajiem stāstiem, kādus gadījies dzirdēt. Castel di Sangro!!! Protams, pirmais likums, par mafiju nerunāt!

  +1 [+] [-]

, 2018-11-02 00:13, pirms 5 gadiem
"Pasaules kausa ieguvējs Jakvinta saņem divu gadu cietumsodu par palīdzību"
Eu, nu tak Sportacents.com nav bomžu mājas lapa. Jau esat sad1r5u5i daudz ko iepriekš labu. Nu tad vismaz savediet kārtībā esošo, lai šādi virsraksti nerādītos!