Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Nolans: "Girgensons Sočos ieguva nenovērtējamu pieredzi"

Nolans: "Girgensons Sočos ieguva nenovērtējamu pieredzi"
Teds Nolans spēlē pret Kanādu
Foto: AFP/Scanpix

"Skatoties uz Latvijas hokejistu spēles stilu, varēja redzēt, ka viņi spēlēja bez bailēm un cīnījās par augstāku vietu. Tieši to Teds prasa no tevis un varēja saprast, ka Teds bija tās komandas treneris," pēc piektdienas, 21. februāra, rīta treniņa teica "Buffalo Sabres" aizsargs Tailers Maierss (Tyler Myers).

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans un centra uzbrucējs Zemgus Girgensons taisnā ceļā no Sočiem devās uz Bafalo, kur ieradās ceturtdien, ap pusseptiņiem vakarā (plkst. 01:30 pēc Latvijas laika). Piektdienas rītā abi ieradās kluba treniņā – Nolans vadīja nodarbību, savukārt Girgensons atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Spēlētājs teica, ka ir lepns par Latvijas sniegumu viņa pirmajās Olimpiskajās spēlēs. “Ticējām sev no pirmās dienas, kad tur nokļuvām. Pat agrāk, skatoties uz spēlētāju sastāvu, zināju, ka tā ir, iespējams, labākā komanda, kāda Latvijai bijusi ilgā laika posmā. Cerēju, ka varēsim paveikt nozīmīgas lietas.”

Nākamajās dienās Girgensons, visticamāk, netrenēsies, lai pierastu pie deviņu stundu laika starpības un atpūstos pirms NHL sezonas turpinājuma. Nolans norādīja, ka spēlēšana kopā ar teicamiem Latvijas spēlētājiem un citās komandās būs ārkārtīgi nozīmīga hokejista attīstībā.

“Komandai bija spēcīgi līderi, tāpēc Zemgus klātbūtne tādā vidē, esot tik jaunam, bija teju līdzvērtīga veselam gadam viņa spēlētāja pieredzē. Ticu, ka jāizmanto iespēja piedalīties Olimpiskajās spēlēs. Tas ir tā vērts. Vari tikt savainots, vienkārši šķērsojot ielu un paslīdot uz ledus. Tā mēdz notikt. Domāju, ka piedalīšanās Olimpiskajās spēlēs ir katras iespējas vērta, jo tas ir pasaules mēroga notikums. Pasaules līmeņa notikums, lai popularizētu mūsu spēli.”

Izmantotie resursi:
NOLAN, GIRGENSONS RETURN FROM SOCHI WITH...


, 2014-02-22 00:10, pirms 10 gadiem
Un tā tam būs būt.....
, 2014-02-22 00:20, pirms 10 gadiem
Āmen
, 2014-02-22 00:36, pirms 10 gadiem
Lai šīs komandas, Teda iekodētais, vēstījums tiktu pārmantots arī nākamajās paaudzēs! Tas, kas pietrūkst tik mazai nācijai-pārliecība par savām spējām, par to, ka liela sirds stāv pāri meistarībai, naudai un egoismam.
Tas ir pats svarīgākais, ko mēs esam ieguvuši ar Tada atnākšanu. Šķiet, ka viņu mums atsūtīja tie čaļi, kuri paši vairs nekad neizies laukumā...
MIRACLE...
, 2014-02-22 00:45, pirms 10 gadiem
Es tikai priecājos, ka visiem sanāca pabūt savā kolektīvā kopā ar Sandi Cerams, ka pielipa tā attieksme no viņa un pavadīs turpmāk gan izlasē gan klubos un tadīsies jauni čaļi ar līderu īpašībām Lauris par tādu aug
, 2014-02-22 00:50, pirms 10 gadiem
Labi teikts!!! +
Guntars Šēnbergs rakstīja: Lai šīs komandas, Teda iekodētais, vēstījums tiktu pārmantots arī nākamajās paaudzēs! Tas, kas pietrūkst tik mazai nācijai-pārliecība par savām spējām, par to, ka liela sirds stāv pāri meistarībai, naudai un egoismam.
Tas ir pats svarīgākais, ko mēs esam ieguvuši ar Tada atnākšanu. Šķiet, ka viņu mums atsūtīja tie čaļi, kuri paši vairs nekad neizies laukumā...
MIRACLE...
, 2014-02-22 00:51, pirms 10 gadiem
Vo, Nolans ļoti labi pateica beigās par hokejistu spēlēšanu OS un tā nozīmi! Diez vai tas NHL bosiem iet pie sirds un tam raudulīgajam NY Islanders GM!
, 2014-02-22 00:58, pirms 10 gadiem
Ziemeļamerikā elites sportisti ir ļoti labi izkopuši uzvarētāju mentalitāti - pozitīva domāšana,liela pārliecība par saviem spēkiem un sportiska nekaunība,tas ir tieši tas kas mums vaidzīgs un ko Teds ir atnesis uz LV,paldies viņam par to !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-22 01:00, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Vo, Nolans ļoti labi pateica beigās par hokejistu spēlēšanu OS un tā nozīmi! Diez vai tas NHL bosiem iet pie sirds un tam raudulīgajam NY Islanders GM!
Piekrītu, patīk Nolana attieksme uz šo jautājumu!
, 2014-02-22 01:22, pirms 10 gadiem
No NHL puses tomēr būs tuvredzīgi norobežoties no starptautiskās arēnas. Vajadzētu futbola principu, kad izlases spēļu laikā ir izlases intereses.
, 2014-02-22 01:46, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Skaisti pateikts un vietā!!!

P.S.
Klīst Baumas ka Gudļevskis iespējams tiks aizmainīts un Buffalo Sabres, jo Millers vasarā iet prom un otrā vārtsan loma komandā ir aktuāls jautajums
Tas nenotiks, Tampai ir mērķi sakarā ar Gudļevski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-22 08:41, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Būsim reali plani varbūt uz Gudļevski ir, bet tie ir ļoti. ļoti tālu,

Pirmais numurs ir Bišops kuram līgums beidzas tikai 15.godā, Lindbäck līgums beidzas pēc šīs sezonas un visticamāk Tampa ar vinu pagarinās līgumu uz 2-3 sezonam, kas attiecas uz Gudļevski, viņš komandā ieņem 3-4 vārtsarga lomu, dalot to ar Cédrick Desjardins, sanāk ka Gudļevskis tuvāko 3-4 sezonu laika nekļūs nedz par pirmo numuru nedz par otro numuru komandā, līdz ar to Es uzskatu ja būs labs piedāvājums par Gudļevski, tas tiks pieņemts un nav izslēgts ka Gudļevskis nonāks pie Nolana jau šosezon
veel jau nevar zinaat cik ilgi pats Nolans Bufalo aizkaveesies
, 2014-02-22 10:08, pirms 10 gadiem
Tas nu gan buutu interesanti, ja Nolans skatiitos Gudljevska virzienaa...vinjsh jau taa ir NHL baltaa vaaarna, visi zin, cik augstu vinjsh veertee Girgensonu, bet ja shis saaks vilkt LV izlasi zu Buffalo, par vinju saaks smaidiit. Galu galaa Indrashis un Daarzinjsh jau arii vareetu 4. mainjaa Buffalo speeleet, bet nu taapeec jau nevar svaakt visus uz turieni.
, 2014-02-22 10:16, pirms 10 gadiem
Estapens77 rakstīja: Tas nu gan buutu interesanti, ja Nolans skatiitos Gudljevska virzienaa...vinjsh jau taa ir NHL baltaa vaaarna, visi zin, cik augstu vinjsh veertee Girgensonu, bet ja shis saaks vilkt LV izlasi zu Buffalo, par vinju saaks smaidiit. Galu galaa Indrashis un Daarzinjsh jau arii vareetu 4. mainjaa Buffalo speeleet, bet nu taapeec jau nevar svaakt visus uz turieni.
Jā, Dārziņš un Indrašis ir izteikti 4. maiņas spēlētāji! Ja viņi netiek spēlēt pirmajās divās maiņās, tad viņi komandai nav vajadzīgi, domājāms, ka NHL komandās viņi tādām lomām nav gatavi, bet Karsums gan varētu pretendēt uz 3. maiņu, jo ir fizisks (tas nekas, ka īss), šat tad iemet un labi noder dažādās brigādēs nevienādos sastāvos.
, 2014-02-22 10:34, pirms 10 gadiem
henrijz rakstīja: No NHL puses tomēr būs tuvredzīgi norobežoties no starptautiskās arēnas. Vajadzētu futbola principu, kad izlases spēļu laikā ir izlases intereses.
varbūt hokejam derētu arī olimpiskā futbola turnīra formāts, kad OS nespēlē vis pasaules labākie futbolisti- profesionāļi, bet gan U-23 izlases?!
, 2014-02-22 11:24, pirms 10 gadiem
Sotnieks varēja uzkapāt ahl. Var būt, ka izsistos uz nhl. Dinamo -ir labi, bet aizvadot visu karjeru 'dzimtajā' klubā, nevari uzzināt par savām patiesajām spējām un iespējām.
, 2014-02-22 12:00, pirms 10 gadiem
pamuļķis rakstīja: Sotnieks varēja uzkapāt ahl. Var būt, ka izsistos uz nhl. Dinamo -ir labi, bet aizvadot visu karjeru 'dzimtajā' klubā, nevari uzzināt par savām patiesajām spējām un iespējām.
Jā, būtu interesanti pavērot Sotnieku AHL. Indrašim arī AHL nenāktu par sliktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-22 13:45, pirms 10 gadiem
jābeidz mest pa kuņģi golijiem un būs labi
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.