Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Soču sastāva prognoze: 58 sportisti deviņos sporta veidos

Soču sastāva prognoze: 58 sportisti deviņos sporta veidos
Mārtiņš Rubenis: bronza 2006. gada spēlēs Turīnā
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Otrdien, 21. janvārī, Latvijas Olimpiskā komiteja nosauks sportistus, kuri pārstāvēs valsti ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Gaidāms, ka prestižajās sacensībās piedalīsies, maksimums, 58 sportisti deviņos sporta veidos.

2010. gada ziemas spēlēs Kanādā piedalījās 58 Latvijas sportisti, sacenšoties deviņos sporta veidos – ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, ledus hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā. Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) neļāva startēt snovbordistam Tomam Vasinam.

Bobslejs (9 sportisti)

Divnieku un četrinieku sacensībām pieteikti deviņi sportisti, tai skaitā divi piloti un septiņi stūmēji. Sanktmoricas un Īglsas uzvarētājs Oskars Melbārdis brauks kopā ar Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, savukārt Oskara Ķibermaņa četriniekā kāps Raivis Broks, Helvijs Lūsis un Vairis Leiboms. Rezervista loma paredzēta Intaram Dambim, kurš savainojuma dēļ izlaida vairākus Pasaules kausa posmus.

Vankūveras spēļu pieredze ir Daumantam Dreiškenam (8. vieta divniekos, pilots Edgars Maskalāns) un Raivim Brokam (11. vieta četriniekos, Edgara Maskalāna ekipāžā startēja arī valmierietis Pāvels Tulubjevs un Mihails Arhipovs). Jāpiebilst, ka Arhipovs pēc aktīvo sporta beigām kļuva par Martina un Tomasa Dukuru fiziskās sagatavotības treneri.

Kamaniņu sports (9 sportisti)

Latvijas delegācijas sastāvs kļuva zināms pēc Pasaules kausa posma Pārksitijas trasē ASV. Olimpiskajām spēlēm vīriešu konkurencē kvalificējās pieredzējušie Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks, kā arī Kristaps Mauriņš. Dāmu sacensībās Latvija pārstāvēs Ulla Zirne un Elīza Tīruma. Divnieku konkurencē startēs divas ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Sportisti piedalīsies arī komandu stafetē.

Vankūverā sacentās seši no Soču braucējiem. Andris Šics un Juris Šics tālajā Kanādā izcīnīja sudraba medaļas, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš finišēja divpadsmitajā vietā. Turīnas medaļnieks Mārtiņš Rubenis ieņēma vienpadsmito vietu, savukārt Inārs Kivlenieks sacensības pabeidza astoņpadsmitajā pozīcijā.

Skeletons (3 sportisti)

Brāļi Martins un Tomass Dukurs četrgades prestižākajās sacensībās startēs trešo reizi. Latvijas skeletona celmlauzis Tomass Dukurs 2002. gadā Soltleiksitijā ierindojās 21. vietā, savukārt Vankūverā palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Martins Dukurs debitēja 2006. gada spēlēs Turīnā, kur ieguva septīto vietu. Četrus gadus vēlāk viņš nopelnīja sudraba medaļu Vankūveras spēlēs, bet turpinājumā četras reizes uzvarēja Pasaules kausa izcīņā (2010, 2011, 2012, 2013).

Leldes Priedulēnas dalība Sočos būs atkarīga no Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas sniegtā atzinuma. Viņa augstākā līmeņa sacensībās vēl nav startējusi.

Biatlons (2 sportisti)

Ar šautenēm un slēpēm uz Melnās jūras piekrasti dosies Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne. Abiem diviem ir Vankūveras spēļu pieredze. Rastorgujevs Kanāda startēja trīs disciplīnās. Sprintā izcīnītā 50. vieta ļāva kvalificēties iedzīšanai, kur nācās noslīdēt uz 58. vietu. Stafetē sportists kopā ar Edgaru Piksonu, Ilmāru Brici un Kristapu Lībieti ieņēma 19. vietu.

Arī Žanna Juškāne pirms četriem gadiem startēja trīs disciplīnās. Sprintā viņa finišēja 79. vietā, bet 15 kilometru distancē nācās samierināties ar 84. vietu. Stafetē kopā ar Madaru Līdumu, Līgu Glāzeri un Gerdu Krūmiņu iegūta 19. vieta.

Kalnu slēpošana (5 sportisti)

Latvijas Slēpošanas savienība apstiprinājusi, ka Kaukāza kalnu nogāzes vagos pieci kalnu slēpotāji – Lelde Gasūna, Agnese Āboltiņa, Mārtiņš Onskuls, Roberts Rode un Kristaps Zvejnieks.

Britu Kolumbijā pirms četriem gadiem startēji divi kalnu slēpotāji. Kristaps Zvejnieks slalomā izcīnīja 37. vietu, savukārt milzu slalomā ierindojās 62. vietā. Roberts Rode nobraucienā finišēja 58, vietā, bet startu kombinācijā nepabeidza.

Slēpošana (3 sportisti)

Arvis Liepiņš un Inga Dauškāne par vietu komandas sastāvā varēja justies droši jau agrāk, kamēr Jānim Paipalam jāgaida starptautisks atzinums. Jāpiebilst, ka Paipals bija vienīgais Latvijas slēpošanas pārstāvis Vankūverā. Piecpadsmit kilometru distancē brīvajā stilā viņš ierindojās 72. vietā, sprintā pakāpās uz 62. vietu, bet trīsdesmit kilometru iedzīšanu noslēdza 54. vietā.

Ātrslidošana (1 sportists)

Haralds Silovs 2010. gadā nokļuva starptautiskās preses slejās, kļūstot par pirmo sportistu pasaulē, kas vienās Olimpiskajās spēlēs vienā dienā piedalījies divos atšķirīgos sporta veidos – ātrslidošanā un šorttrekā. Vankūveras ovālā viņš 5000 metru distancē izcīnīja 20. vietu. Sākot no 2012. gada februāra Silovs startē tikai ātrslidošanā.

Šorttreks (1 sportists)

Mazajā ledus laukumā par Silova mantinieku kļuvis Roberto Puķītis. Pirms trīs dienām, 17. janvārī, viņš izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā 1500 metru distancē, bet sacensību kopvērtējumā ierindojās devītajā vietā.

Ledus hokejs (25 sportisti)

Galvenais treneris Teds Nolans sastāvu nosauca janvāra sākumā, komandā iekļaujot trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus. Komandas lielākā zvaigzne ir Rīgas “Dinamo” aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš Olimpiskajās spēlēs piedalīsies pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (Sirakūzas „Crunch”, AHL), Ervīns Muštukovs („Esbjerg”, Dānija), Edgars Masaļskis (SKP “Poprad”, Slovākija);
Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi Rīgas „Dinamo”, KHL), Oskars Bārtulis (Doņecas „Donbass”, KHL), Artūrs Kulda (Ufas „Salavat Julajev”, KHL), Ralfs Freibergs (Bowling Green State University, NCAA);
Uzbrucēji: Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Lauris Dārziņš (visi Rīgas „Dinamo”, KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas „Dinamo”, KHL), Miķelis Rēdlihs , Jānis Sprukts (abi Jaroslavļas „Lokomotiv”, KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes, „ ZSC Lions”, NLA), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas „Servette”, NLA), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes „Pinguine”, DEL), Koba Jass (Liberecas „Bili Tygri”, Čehija), Juris Štāls (SKP „Poprad”, Slovākija), Armands Bērziņš (Aritavas „Beybaris”, Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo „Sabres”, NHL).

Vankūveras spēlēs startēja piecpadsmit Soču braucēji: vārtsargi Edgars Masaļskis un Ervīns Muštukovs, aizsargi Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks un Oskars Bārtulis, uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs un Armands Bērziņš.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Olimpiskā komiteja


, 2014-01-20 20:52, pirms 10 gadiem
Man gan liekas, ka slēpošanā arī jābūt Latvijas pārstāvim.
, 2014-01-20 20:52, pirms 10 gadiem
kā Šici un Rubenis tika pie medaļām, par to vēl ekstrasensi strīdas.
, 2014-01-20 20:54, pirms 10 gadiem
Kādi 2 tuvāki medaļnieki un 1 tālāks medaļnieks un varbūt kāds kamaniņu vīrs pārsteigs? Kopā uz 4 medaļām?
, 2014-01-20 20:56, pirms 10 gadiem
.. jaatur iikshkji, lai biatloonaa Andrejam meerkji kriit kaa naakaas
, 2014-01-20 20:56, pirms 10 gadiem
mēs kā kalniem bagāta valsts uz OS sūtam 5 sportistus, biatlonā un slēpošanā gan 2-3 sportisti, jo viņiem nav kur trenēties, viss ar kalniem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 20:58, pirms 10 gadiem
daudz Tas priecē.
Braucam pēc medaļām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 21:02, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: 3 tuvaaki
Visu cieņu Andrejam, bet Dukurs un Melbārdis ir tuvāk.

Vispār labošu 2+2+1, jo vecākais dukurs bronzu var nokost.
, 2014-01-20 21:03, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: kā Šici un Rubenis tika pie medaļām, par to vēl ekstrasensi strīdas.
Par šiciem varētu piekrist, bet Rubenis gan visu sezonu bija tuvu trijniekam
, 2014-01-20 21:04, pirms 10 gadiem
Ernijzz rakstīja: Par šiciem varētu piekrist, bet Rubenis gan visu sezonu bija tuvu trijniekam
skaidrs, tajā laikā īpaši līdzi nesekoju viņa gaitām.
, 2014-01-20 21:04, pirms 10 gadiem
5 kalnu slēpotāji !!!
, 2014-01-20 21:06, pirms 10 gadiem
4 medaļas!

Nu labi 3 toč!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 21:09, pirms 10 gadiem
diezgan liela delegaacija mums
, 2014-01-20 21:10, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Pasaules chempii arii bronza Shiciem bija
bet es ļoti ceru, uz bobslejistiem, jo viņi tiešām visu sezonu ir labi un strādā. Būtu labs gandarījums jaunajai komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 21:11, pirms 10 gadiem
Medaļas spīd bobslejā un skeletonā. Ja būs bronza, arī labi, jo RUS jau savā trasē noteikti ies pēc zelta. Amīšiem slīd perfekti, kaut gan brauc nu tā... Holkombs jau arī grib medāli. Ja Andrejs sašaus visus mērķus, tad mazs spīdums parādās. Lai veicas visiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 21:15, pirms 10 gadiem
staurs rakstīja: 5 kalnu slēpotāji !!!
paradokss...
mums ir sava rene, kur valsts izgrūž naudu, bet neesam spējīgi nokomplektēt pilnas komandas ne kamanās, ne bobslejā, ne skeletonā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 21:17, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: hokejā, abās slēpošanās - tūristi

pārējiem atļauju braukt par manu nodokļu naudu, lai gan Juškāne vēl uz jautājuma.
tu jau 12 gados nodokļus pats maksā ?
, 2014-01-20 21:20, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Sleeposhanaas vairaak kvotas
ne jau par kvotām saku, bet to, ka Latvijā nav to skeletonistu,bobslejistu, kamaņnieku lai sanāktu pilnas komandas....
piemēram sievietes bobslejā kaut ko mēģināja, tagad sen nav dzirdēts, ka kāda brauktu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-20 21:23, pirms 10 gadiem
Nav ko tagad pa medaļām runāt, netaisiet spiedienu uz sportistiem Galvenais,lai musu sportisti morāli iztur un tad jau Pasaule par Latviju dzirdēs Turēsim īkšķus par visiem mūsu Lieliskajiem sportistiem, kuri principā par saviem lidzekliem un ar savu darbu rāda ka ir spējigi būt konkuretni neskatoties uz visu
, 2014-01-20 21:25, pirms 10 gadiem
pārāk daudz tūristu no Slēpošanas lielvalsts , pārējais- OK
, 2014-01-20 21:25, pirms 10 gadiem
Jāni PAIPALU sponsorēs PAYPAL.COM
, 2014-01-20 21:25, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: man ir 31 gads, puika!
bez šaubām
, 2014-01-20 21:27, pirms 10 gadiem
šeit medaļās bū,bet jautājums cik daudz Uz Priekšu Latvija UZpriekšu Eiropa
, 2014-01-20 21:27, pirms 10 gadiem
Hokeja latviešiem zelts garentēts
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.