Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Melbārdis: "Pamatmērķis pildās, bet varbūt latiņa jāceļ augstāk"

Melbārdis: "Pamatmērķis pildās, bet varbūt latiņa jāceļ augstāk"
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc pirmās dienas olimpiskajās bobsleja divnieku sacensībās abas Latvijas ekipāžas atrodas diezgan atšķirīgās pozīcijās – Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms 16. vietā, bet Oskars Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu – labāko sešniekā, nieka 16 simtdaļas no otrās pozīcijas. Saprotams, ka arī noskaņojums pēc pusceļa – atšķirīgs.

Oskars Melbārdis bija nedaudz izbrīnīts par savu nonākšanu sešniekā, taču atzina, ka aizvadījis divus labus braucienus. “Uzskatu, ka viss kārtībā. Daudz labāki braucieni nekā treniņos, abos braucienos – diezgan stabila piektās virāžas izeja, un tas priecē. Rīt jāatkārto tas pats. Šodienas pamatmērķis – tikt desmitniekā – ir izpildīts. Rīt labi jānobrauc abi pārējie braucieni un tad viss būs kārtībā.”

- Desmitnieks ir pamatmērķis. Ir arī kāds cits mērķis?
- Šodien jāapsēžas, mierīgi jāizdomā un varbūt jāuzliek tā latiņa nedaudz augstāk. Tad jau redzēs.

- Kur vēl varat pielikt?
- Trases vidusdaļā nav ātruma – tas jāatrod. Tad atradīs arī lejā nedaudz laiku. Pagaidām grūti pateikt, vispirms jāredz protokols. Ir dažas domas, kur zaudēju, taču vispirms jāaprunājas ar treneri. Jāizskata protokols.

- Jums ir labākais starts. Martins Dukurs vakar teica, ka tam te ir milzīga nozīme – trases sākums plakans un būtībā līdz desmitajai virāžai startā iegūto nevarot pazaudēt. Tas pats ir arī bobos?
- Ja godīgi, bez protokola tagad nepateikšu, taču šķiet, ka tā ir. Kā mums tur šodien gāja, man nav ne jausmas, taču uzskatu, ka starta kapitālu pazaudēju.

- Slīd labi?
- Jā.

- Un laika apstākļi – šādu miglu gaidījāt?
- Miglu nē, taču to, ka būs nedaudz vēsāks, zinājām. Pirmajā braucienā pirmajiem braukt bija daudz labāk, Zubkovam bija lielas priekšrocības, bet pēc tam ātrums kritās – varēja jau redzēt, ka trasē tas mitrums atstāj savas pēdas. Otrajā braucienā jau daudzmaz līdzīgas iespējas visiem.

Latvijas pirmajai ekipāžai labākais starts, kur liels nopelns Daumantam Dreiškenam. “Varbūt to nevarēja manīt, bet – divi dažādi starti. Pirmajā gājām kā parasti – tā kā domājām kā vajag. Pēc braciena treneris pateica, ka varbūt vajag kādu simtdaļu upurēt, domājot par izejas labāku ātrumu, un otrajā to simtdaļu skaitļu izteiksmē arī pazaudējām. Tagad jāskatās protokolā, kā tur viss sanāca ar tiek izejas ātrumiem. Tā ka starts ir svarīgs, bet jāskatās, kā varam to labāk izmantot savā labā,” ekipāžas startu komentēja Daumants. Fiziskā kondīcija uz olimpiskajām spēlēm esot sasniegta patiešām labākā. “Jā, noteikti, jau sildoties jutu, ka ir labi. Pagājušogad ap šo laiku mēs šeit stūmām 4.81. Jūtos tiešām labi, pagaidām viss iet pēc plāna.”

Mazāk apmierināts otrās ekipāžas Oskars – Ķibermanis. Viņam šodien Sočos bija olimpiskā debija. “Sacensības paliek sacensības. Protams, mazliet lielāks uztraukums, un varbūt tas arī nospēlēja savu lomu startā – paši redzējāt otrajā braucienā. Bišķi pārcentāmies un dabūjām bortu. Jau pašā sākumā tur zaudēju ļoti daudz. Trases vidusdaļā zaudējām ātrumu, visās tajās ieejās. Ar aci varbūt pat no malas nevar redzēt, taču ieej ātrāk vai vēlāk, nedaudz uzduries – tur arī tas ātrums zūd un [liekās simtdaļas] pamazām salasās.”

- Tātad kopumā neesi apmierināts ar pirmo dienu?
- Droši vien, ka nē – neesmu apmierināts. Varēju labāk.

- Pašam bija kāds plāns, ko pirmajā dienā gribējāt sasniegt?
- Protams, plāns bija. Bet nestāstīšu... Katrā ziņā, tas nav izpildīts.

- Tad vismaz – kāds plāns otrajai dienai?
- Jāmēģina pacelties. Saglābt ko vēl iespējams saglābt.

- Kaut ko mainīsi?
- Domāju, ka nē. Varbūt slidu, jāskatās, ko teiks treneris, taču domāju – nē. Viss kārtībā.

- Ar kādu bobu braucāt?
- BTC. Vai labs? Jā. Tikai jāmāk nobraukt...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-16 21:45, pirms 10 gadiem
Rīt mums būs otrs sudrabs)) Redzēsiet!!

     [+] [-]

, 2014-02-16 21:46, pirms 10 gadiem
Rīt mums būs kārtējā bronza Redzēsiet!!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-16 21:46, pirms 10 gadiem
rīt jāveic labi (izcili?) 2 braucieni un tad jau redzēs. lai izdodas abām ekipāžām!
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +7 [+] [-]

, 2014-02-16 21:54, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Diez vai Rastijs ir tik labs, lai gan iespēja jau pastāv. Tiesa, treneris teica, ka rīts galīgi nav priekš Andreja
Tu laikam esi debīls, jo runa bija par bobsleju - tā pat kā šis raksts. bumbulīt.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-16 22:19, pirms 10 gadiem
Puikiem vajag šodien paņemt pa pāris olimpiskajām gumijām, kas tur bezmaksas tiek dalītas, papriecāties, nolaist tvaiku un tad rīt paņemt medāli.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-16 22:28, pirms 10 gadiem
Domāju, ka rīt būs 2 medaļas.

     [+] [-]

, 2014-02-17 00:31, pirms 10 gadiem
Ar labu braucienu var paņemt

     [+] [-]

, 2014-02-17 13:03, pirms 10 gadiem
Jā izejas ātrumiem bija liela starpība... Pirmajā braucienā ar 4,78 bija 50,3, bet otrajā ar 4,79 bija 50,8.... Daumants teica, ka kaut kas tika mainīts...

Kāds speciālists var paskaidrot, šīs būtiskās izmaiņas??