Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zviedrijas vīriešu kērlinga izlase sagādā Ķīnai pirmo zaudējumu

Zviedrijas vīriešu kērlinga izlase sagādā Ķīnai pirmo zaudējumu
Zviedrijas kērlinga izlase
Foto: AP/Scanpix

Soču olimpiskajās spēlēs noslēgusies vīriešu kērlinga turnīra septītā un astotā spēļu sesija. Tabulas augšgala komandu duelī Zviedrija ar rezultātu 6:5 pieveica Ķīnu, sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu turnīrā.

Pēc pirmajām sešām sesijām Ķīna bija vienīgā izlase, kas vēl nebija izjutusi zaudējuma rūgtumu – uzvaras pār Dāniju (7:4), Vāciju (11:7), Šveici (5:4) un ASV (9:4). Tomēr šodienas rīta sesijā ķīnieši, lai arī ilgu laiku bija vadībā ar divu punktu pārsvaru, beigās ekstraendā piedzīvoja zaudējumu pret Zviedriju (5:6).

Skandināviem, kas pagaidām ir zaudējuši tikai dāņiem (5:8), tā bija piektā uzvara sešās spēlēs. Vakara sesijā Ķīna apspēlēja Norvēģiju (7:5), bet Lielbritānija tika galā ar Dāniju (8:6), līdz ar to visas trīs izlases – Zviedrija, Ķīna, Lielbritānija – ar vienādu bilanci 5-1 ir saglabājušas turnīra vadības grožus.

Neveiksmīgākā diena bija jau pieminētajai Norvēģijas valstsvienībai, kas ne tikai zaudēja Ķīnai, bet arī atzina Kanādas pārākumu – 4:10. Norvēģiem pirms šodienas sesijām bija trīs uzvaras četros mačos. Tikmēr pie pirmās uzvaras tika Vācija, kas, piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas, ar 8:7 pievārēja Šveici.

Kērlings vīriešiem, 14.februāris

Rīta sesijaRezVakara sesijaRez
Zviedrija – Ķīna6:5Lielbritānija – Dānija8:6
ASV – Vācija8:5Krievija – ASV7:6
Kanāda – Norvēģija10:4Ķīna – Norvēģija7:5
Šveice – Vācija7:8

Turnīra tabula

VKomandaSU-Z
1.Ķīna65-1
Lielbritānija65-1
Zviedrija65-1
4.Kanāda64-2
5.Norvēģija63-3
6.Dānija62-4
Krievija62-4
ASV62-4
9.Vācija61-5
Šveice61-5

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...


, 2014-02-14 23:43, pirms 10 gadiem
Ķīna joprojām ļoti pārsteidz! Žēl Eiropas čempionus šveiciešus, bet šai komandai viss vēl priekšā! Izņemot Norvēģiju neredzu nevienu, kura varētu vēl pacīnīties par tikšanu 4-niekā.
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.