Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Stacijas laukumā skatāmas fotogrāfijas no Soču olimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Stacijas laukumā skatāmas fotogrāfijas no Soču olimpiskajām spēlēm
Latvijas hokeja izlase
Foto: Zigismunds Zālmanis, olimpiade.lv

Stacijas laukumā pie tirdzniecības centrs "Origo" apskatāma sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa lielformāta fotogrāfiju izstāde "Ceļā uz Olimpu", kas tagad ir papildināta ar attēliem no Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Sporta fotogrāfs Zālmanis piedāvā ieskatu dažādu disciplīnu sportistu grūtajā, bet iedvesmojošajā ceļā uz Olimpisko spēļu goda pjedestālu. Sākot no šodienas, izstāde papildināta arī ar fotogrāfijām, kas attēlo Latvijas sportistu cīņu Soču Olimpiskajās spēlēs - gan spraigajās hokeja spēļu cīņās, gan iegūstot medaļas kamaniņās, skeletonā un bobslejā. Izstādei pievienosies arī lielformāta fotogrāfija no Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas.

"Šīs Ziemas olimpiskās spēles bija grandiozs pasākums. Piedalījos arī atklāšanas ceremonijā, kur viss bija noorganizēts ļoti augstā līmenī, tāpēc pasākums atstāja emocionālu iespaidu. Liels prieks bija par mūsu hokeja izlasi, jo mūsu puiši nospēlēja augstā līmenī. Pēc spēles ar Kanādu visa zāle, ne tikai mūsu fani, bija par mums - visi skandēja "Latvija, Latvija!". Pat preses konferencē mediji uzdeva vairāk jautājumu Latvijai nekā Kanādai," stāsta izstādes autors.

Pārējās 44 izstādē apskatāmās fotogrāfijas tapušas, sākot ar 2006.gada Turīnas Olimpiskajām spēlēm.

Zālmanis ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas sporta fotogrāfiem, strādājis vairākās Olimpiskajās spēlēs un nozīmīgos turnīros. Savas profesionāļa gaitas sācis pirms 30 gadiem laikrakstā "Sports" kā sporta fotoreportieris. Patlaban Zālmaņa profesionālās gaitas saistās ar KHL līgas fotografēšanu ziemas laikā un regbija un velosporta iemūžināšanu vasarā. 2011.gadā Zālmanim ar Triju Zvaigžņu ordeņa kapitula lēmumu piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis par nopelniem Latvijas labā.

Informāciju sagatavoja Mārtiņš Mālmeisters.

Izmantotie resursi:
www.olimpiade.lv

  +3 [+] [-]

, 2014-03-13 15:01, pirms 10 gadiem
Nezināju, ka Sočos piedalījās Jekimovs, Meija un Jučers! Gati nomaini bildi pie raksta!!! Izskatās pēc lētas haltūras...

     [+] [-]

, 2014-03-13 16:14, pirms 10 gadiem
ORIGO bērnam SANDIM4444 no priekiem bikses pilnas būs!