Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Demčenko: "Vāciešiem ir spēcīga ietekme uz starptautisko kamaniņu federāciju"

Demčenko: "Vāciešiem ir spēcīga ietekme uz starptautisko kamaniņu federāciju"
Alberts Demčenko
Foto: AFP/Scanpix

Pēc kārtējām sacensībām kamaniņu sportā izvērtusies asāka vārdu pārmaiņa starp Krievijas nometni un Starptautisko kamaniņu federāciju (FIL). Krievijas vadošais kamaniņnieks Alberts Demčenko licis noprast, ka Vācijai ir liela ietekme starptautiskās federācijas gaiteņos, savukārt FIL nepalika atbildi parādā.

Kamaniņu sportā šobrīd neapšaubāmi dominē Vācija, ko šīs valsts sportisti pierāda arī Sočos – Fēliksa Loha un Natālijas Geizenberges izcīnītajām zelta medaļām augstākā kaluma godalgu šodien pievienoja arī Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri triumfēja divnieku sacensībās. Diezgan droši, ka vācieši rīt uzvarēs arī komandu stafetē, ja vien nenotiks kaut kas ārkārtējs.

Krievijas kamaniņnieks Alberts Demčenko, kurš Sočos tika pie sudraba medaļas, intervijā "Kommersant-BoscoSport" izteicis diezgan konkrētas apsūdzības: "Vācieši divkāršoja savu treniņbraucienu skaitu šeit, Sočos. Divkāršoja! Tādu precedentu neesmu manījis, bet viņi ne tikai pieprasīja, bet arī saņēma šādu atļauju. Starptautiskā federācija ir spēcīgā vācu ietekmē. Es tagad pamatīgi uzprasos, bet tas lai paliek."

Demčenko arī piebilda, ka federācijas pārstāvji esot pārāk kritiski pārbaudījuši pat sīkākās sportista kamanu detaļas, neliekot viņu mierā arī tad, kad prasības bija izpildītas. Alberts Demčenko izcēla arī citu interesantu epizodi – viņa meita Viktorija savulaik Pasaules kausa posmā ir saņēmusi diskvalifikāciju par pārkāpumu, par kuru olimpiādē sodu nesaņēma vācietis Langenhāns.

"Tas ir tāpat kā savulaik ar amerikāņiem bobslejā – viņi visu finansēja, mainīja sev par labu noteikumus. Pēc tam nauda beidzās, un visu pārņēma vācieši. Par prezidentu iecēla savu cilvēku, lai gan no Itālijas. Lai jau apvainojas, ja nepatīk, bet tā ir patiesība," piebilda Demčenko.

Protams, šīs diezgan nopietnās apsūdzības netika nepamanītas starptautiskajā federācijā. FIL preses pārstāvis Volfgangs Hārders komentējis Demčenko izteikumus: "Tā nav taisnība, Demčenko melo. Vācijas izlasei bija tikpat daudz laika treniņiem, cik visām citām izlasēm. Kas attiecas uz sagatavošanās laiku – visvairāk tā bija tieši Krievijai. Krievi pat izlaida Ziemeļamerikas posmus, lai tā vietā trenētos Sočos. Kuram tad bija priekšrocība?"

"FIL un Vācijas kamaniņu sporta un bobsleja savienība ir viena no otras neatkarīgas organizācijas. Tās vienkārši atrodas vienā un tajā pašā pilsētā – Kēnigzē," piebilda Hārders.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

  -2 [+] [-]

, 2014-02-12 22:59, pirms 10 gadiem
Standarts no austrumniekiem

  +9 [+] [-]

, 2014-02-12 23:00, pirms 10 gadiem
Tas, ka mājiniekiem ir papildus iespēja trenēties savā trasē ir bijis visos laikos, tur nav ko piesieties krieviem, bet, ja tas, ko saka Demčenko ir taisnība, kas tā arī varētu būt, tad gan nav labi.
P.S. Atrodoties vienā pilsētā, gan jau, ka labi kontakti arī nodibinājušies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-12 23:01, pirms 10 gadiem
Nu Krievi jau vienmēr raudās...
Lai arī sava taisnība tur ir

  +1 [+] [-]

, 2014-02-12 23:03, pirms 10 gadiem
un cik diez krievi trenējās? bet var saprast demčenko- miljardi ir izgrūsti tāpēc, lai parādītu krievijas varenību un mērītos ar asv, vāciju ar zelta medaļu skaitu...

  +3 [+] [-]

, 2014-02-12 23:18, pirms 10 gadiem
Vienmēr raudās tie, kuru rokās nav varas, bet tiklīdz ta būs sasniegta, tā riņķa dancis turpināsies...!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-12 23:40, pirms 10 gadiem
Krievija jau no CCCP laikiem slimo ar alberta sindromu- neveiksmēs sameklē ārējo ienaidnieku. Nasing spešal...

  +4 [+] [-]

, 2014-02-12 23:52, pirms 10 gadiem
Bet viņš neko nepareizu nepateica..
Der acerēties pāris nedēļas atpakaļ ,ka Melnbardim atņema medaļu ,lai vismaz kāds vācietis tiktu trīniekā..

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 00:12, pirms 10 gadiem
Izskatās,ka viņš liks mieru sportam,pretēji laikam jau neteiktu šo visu.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-13 00:28, pirms 10 gadiem
nu jā, diez vai būtu baigi kruta arī pēc 42 startēt
svomalraH rakstīja: Izskatās,ka viņš liks mieru sportam,pretēji laikam jau neteiktu šo visu.

     [+] [-]

, 2014-02-13 01:08, pirms 10 gadiem
Ar fričiem visu nekad nevar zināt, viltīgi tie maitas bija un būs, bet nu Demčenko uzbraucieni mazliet tomēr par skarbu. Šķiet, ka viņš šur tur savos plānos kļūdījies vai kādu faktoru neparedzējis, škrobe vnk par to, ka savējiem tā neiet.
Tiesa, mani uzmanīgu dara fakts, ka kamaniņās gan vīriem, gan dāmām, gan divniekiem ar milzīgu pārsvaru vinnēja Hakla komandas darināto ragavu braucēji - Lohs, Geizenbergere un Vendls/Artls. Viņi arī PK dominē jau sen, citi vācieši tagad vairs nav ne tuvu tik klāt, kā vēl pirms pāris gadiem bija. Acīmredzot kaut ko tehnikā atraduši, citādi to nevar izskaidrot, jo braukšana viņiem nav tik būtiski atšķirīga no citiem, lai iegūtu tādas laika rezerves.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-13 06:16, pirms 10 gadiem
Jāpiekrīt,Ka Demčenko zina ,ko runā, stipri vairāk par visiem šeit klātesošiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-02-13 08:42, pirms 10 gadiem
Fēlikss nobrauca izcili. Kurš vainīgs, ka Albertam tik sūdīgs starts? Visu cieņu vecmeistaram, bet arī zaudēt ir jāprot.