Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions snūkerā Viljamss Rīgā zaudē otrajā kārtā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pasaules čempions snūkerā Viljamss Rīgā zaudē otrajā kārtā
Nīls Robertsons Rīgā
Organizatoru foto

Šī gada pasaules čempions snūkerā Marks Viljamss sestdien cieta neveiksmi Rīgā notiekošā pasaules reitinga turnīra otrās kārtas mačā.

"Kaspersky Riga Masters" turnīrs jau tradicionāli "Arēnā Rīga" sāk jauno snūkera sezonu. Šogad tajā piedalās arī aktuālais pasaules čempions Viljamss, kurš piektdien pirmās kārtas spēlē ar 4-2 uzvarēja angli Benu Volastonu, tomēr sestdien viņš ar 3-4 piekāpās ķīnietim Jonam Džanam.

Grūtu panākumu otrajā kārtā izcīnīja kādreizējais šī turnīra čempions Nīls Robertsons, kurš ar 4-3 pārspēja ķīnieti Venbo Ljanu. Zīmīgi, ka Ljans vienā no freimiem notīrīja laukumu, iesitot visas melnās bumbiņas, tomēr tika vien pie 140 punktiem, jo vienā no sitieniem netīšām lūzā ieraidīja uzreiz divas sarkanās bumbiņas.

Kā vēstīts, piektdien tuvu maksimālajam breikam bija arī Šons Mērfijs, kurš kļūdu pieļāva dažus sitienus pirms beigām. Šajā turnīrā par maksimālo breiku var saņemt 12 000 mārciņu prēmiju.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja arī ar sesto numuru izliktais Alisters Kārters, kurš ar 2-4 piekāpās turnīra septītajam numuram Markam Alenam. Kārteram bija ļoti smaga izloze, jo pirmajā kārtā viņš uzvarēja pērnā gada sacensību čempionu Raienu Deju.

Turnīrs "Arēnā Rīga" turpinās pilnā sparā. Sestdienas vakarā snūkeristiem jāaizvada arī trešās kārtas mači, bet rīt notiks izšķirošo trīs kārtu cīņas.

Kā zināms, turnīrā piedalījās arī abi Latvijas labākie snūkeristi Rodions Judins un Māris Volajs, bet viņi piektdienas rītā cieta neveiksmes kvalifikācijas kārtas dueļos.