Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Snūkerists Dejs, atgriežoties Rīgā, gatavs aizstāvēt savu titulu

Ints Megnis
Ints Megnis

Snūkerists Dejs, atgriežoties Rīgā, gatavs aizstāvēt savu titulu
Raiens Dejs (centrā) pēc uzvaras pagājušā gada Rīgas turnīrā
Organizatoru foto

Piektdien Rīgā sākas šīs sezonas pirmais pasaules reitinga turnīrs snūkerā "Kaspersky Riga Masters", kura priekšvakarā pērnā gada uzvarētājs Raiens Dejs paudis, ka ir gatavs aizstāvēt savu titulu.

"Kaspersky Riga Masters" sacensības "Arēnā Rīga" notiks no piektdienas līdz svētdienai, sacensībās startējot daudziem no pasaules labākajiem sportistiem, kā arī spēcīgākajiem Latvijas spēlētājiem Rodionam Judinam un Mārim Volajam. Dejs pērn Rīgā ieguva savu pirmo titulu profesionāļa karjerā.

"Sākt sezonu ar uzvaru Rīgā, iespējams, ļāva manai pārliecībai pacelties," izteicies Dejs, kurš pēc tam pagājušajā sezonā sekmīgi nospēlēja arī vēl vairākos turnīros. "Vēlāk sezonā uzvarēju divos turnīros pēc kārtas, kas bija lieliska sajūta. Tiesa, tas viss kļuva sāpīgāk, kad pasaules čempionātā zaudēju pirmajā kārtā."

Dejs pauda, ka uzvara Rīgā viņu nedaudz atbrīvojusi psiholoģiski. "Ceļā uz titulu man bija spēcīgi pretinieki. Kad pēc smagas izlozes tiec līdz ceturtdaļfinālam, saproti, ka tev ir izredzes kaut ko paveikt. Bija tiešām grūti sasniegt finālu. Šonedēļ Rīgā būs pirmā reize, kad spēlēšu kā esošais čempions. Cerams, ka varēšu nospēlēt labi."

Turnīrs Rīgā pirmoreiz notika 2014. gadā, kad tajā uzvarēja Marks Selbijs. Gadu vēlāk triumfēja Berijs Haukinss, kamēr 2016. gadā nepārspēts palika Nīls Robertsons.

Izmantotie resursi:
Day Ready For Riga Defence - World Snooker