Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Magvairam uzvara pār Kingu

Magvairam uzvara pār Kingu
Stīvens Magvairs
Foto: Lauris Bērziņš

2009. gada pasaules čempionāta 2. kārtā pie uzvaras ticis Stīvens Magvairs. Viņš ar rezultātu 13:6 uzveica Marku Kingu un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur viņam pretim stāsies Nīls Robertsons.

Pirmo sesiju Magvairs un Kings aizvadīja ar mainīgām sekmēm. Dažādi misēkļi mijās ar labām sērijām un lielisku taktisko cīņu. Tieši pēdējais apstāklis bija par pamatu kāda rekorda uzstādīšanai, proti, šī mača 2. freims kļuva par laika ziņā ilgstošāko freimu pasaules čempionātu vēsturē "Crucible Theatre" telpās. Tas ilga precīzi vienu stundu un 15 minūtes. Bet sesiju spēlētāji noslēdza pie neizšķirta rezultāta 4:4. Magvairs varēja būt apmierināts ar šādu rezultātu, jo Kings nospēlēja patiešām atzīstami un varēja būt arī priekšgalā.

Pēc otrās sesijas Magvairs jau bija izvirzījies samērā drošā vadībā ar 10:6, tomēr par izdevušos viņa sniegumu diez vai var nosaukt. Jā, bija viens century Magvaira izpildījumā (133) un vēl pāris ievērības cienīgas sērijas, taču punkti pārsvarā nāca grūtā cīņā.

Arī mača noslēdzošajā daļā turpināja buksēt gan Magvairs, gan Kings, bet tomēr pēc nedaudz vairāk kā stundu ilgas cīņas Magvairs izdarīja visu nepieciešamo, lai izcīnītu vietu ceturtdaļfinālā. Spēles galarezultāts – 13:6 Magvaira labā.

Arī preses konferencē neapmierinātību ar savu spēli pauda abi spēlētāji.

"Mēsls! Pilnīgs mēsls!" tiešs savos vārdos bija Kings. "Pirmo sesiju vēl izdevās aizvadīt kaut cik pieņemami, lai gan arī to varēju pabeigt ar 5:3 savā labā. Šorīt biju mazliet nervozs, bet spēles laikā nesajutu impulsu, kas ļautu ieiet ritmā."

Līdzīgus vārdus teica arī Magvairs: "Viss nāca ar piepūli, spēlēju draņķīgi. Bet man ir vismaz 24 stundas, lai ko uzlabotu."


Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.