Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jau šonedēļ Latvijā sāksies pasaules čempionāts snūkerā amatieriem

Jau šonedēļ Latvijā sāksies pasaules čempionāts snūkerā amatieriem
Foto: Latvijas Republikas Biljarda Federācija

Jau šo trešdien 27. novembrī Daugavpilī, Daugavpils Olimpiskajā centrā, tiks atklāts pasaules čempionāts snūkerā 2013 amatieriem. Šāda veida pasākums Latvijā norisināsies pirmo reizi un kopā pulcēs ap 250 spēlētājiem no 60-70 pasaules valstīm. Starptautiskā Biljarda un Snūkera Federācija (IBSF) piešķīrusi tiesības organizēt pasaules čempionātu snūkerā 2013 Latvijas Republikas Biljarda Federācijai.

Latvijas Republikas Biljarda Federācijas valdes loceklis Sergejs Koļcovs uzsver: „Šī pasaules čempionāta organizatori ir darījuši visu, lai ap 250 spēlētāji turpat no 70 pasaules valstīm saņemtu visaugstāko servisu. Mūsu mērķis ir šo vērienīgo pasākumu noorganizēt pasaules līmenī, lai daudzu valstu pārstāvji, kas viesojas Latvijā atzinīgi novērtētu mūsu darbu un atzītu, ka Latvijā šāda mēroga pasākumus var organizēt arī turpmāk.”

Valstis, kurās aktīvi tiek spēlēts snūkers, ir Lielbritānija, Ķīna, Indija, Pakistāna, Īrija, Skotija, Velsa, Austrālija, Jaunzelande, Šrilanka, Taizeme, Amerika, Argentīna un Krievija. Šī pasaules čempionāta laikā šo valstu pārstāvji īpašu uzmanību pievērsīs Latvijai.

Pasaules čempionāts snūkerā 2013 tiek organizēts sadarbībā ar Biznesa augstskolas Turība Biznesa inkubatora studentiem, ar kuriem sadarbojas Latvijas Republikas Biljarda Federācijas sadarbības partneris, SIA "Adviser Union" valdes loceklis un Biznesa augstskola Turība students Ralfs Minkevičs.

Pateicoties Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils Olimpiskajam centra viesmīlībai un atbalstam, radās iespēja organizēt šāda mēroga pasākumu.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs šādi spēlētāji: Māris Volajs, Pēteris Ermansons, Jānis Bindze, Elvijs Melnis, Māris Kalva, Jurijs Belozjorovs, Sergejs Sergejevs, Roberts Kiričenko, Tatjana Vasiļjeva, Anna Prusažnuka, Darja Sediha, Vilnis Mainulis, Ojārs Blezurs, Aleksandrs Zaicevs, Sergejs Sergejevs.

Pasaules čempionāta ietvaros notiks apmēram 70 valstu snūkera federāciju prezidentu tikšanās.

Būtiski ir atzīmēt, ka pasākumu apmeklēs daudzas Pasaules snūkera spēlētāju slavenības, kā piemērs būs Pasaules Snūkera prefesionāļu vadošā tiesneša Jana Verhās ierašanās Daugavpilī.

Pasaules čempionāts snūkerā norisināsies no 27. novembrim līdz 8. decembrim Daugavpils Olimpiskajā centrā. Pasaules čempionātu aicināti skatīties ikviens interesents. Ieeja bez maksas. Fināla spēlēm portālā DELFI - Vadošais ziņu portāls Latvijā - DELFI un Sportacentrs.com 8. decembrī tiks nodrošināta tiešraide.

Plašāka informācija par čempionātu atrodama LRBF » Latvijas Republikas Biljarda...


, 2013-11-25 12:27, pirms 10 gadiem
Es nesaprotu kāpēc tas ir jārīko Daugavpilī, nevis Rīgā?
, 2013-11-25 13:03, pirms 10 gadiem
daudzos sporta veidos tā ir ka Lielbritāniju pārstāv tās pavalstis atsevišķi. Ta tas ir futbola, regbija un arī snukerā.
, 2013-11-25 13:03, pirms 10 gadiem
D-pilī esot ļoti kruts tas klubs/halle....Rīgā, nekur tik daudz galdu vienkopus nav.
, 2013-11-25 13:05, pirms 10 gadiem
wow ieeja bezmaksas....sanāks tur visi D-pilieši, kas tur viņus kontrolēs, kad šamie sāks bujānīt
, 2013-11-25 14:38, pirms 10 gadiem
engine9 rakstīja: Es nesaprotu kāpēc tas ir jārīko Daugavpilī, nevis Rīgā?
LRBF(Latvijas Republikas Biljarda Federācija) neizdarības sekas.
Sākuma bija plānots čempionātu rīkot Rīgā, LRBF par vēlu iesniedza pieteikumu Rīgas domē, budžets jau šim gadam bija sadalīts, nu tad ātri pārmetās uz Daugavpili.
, 2013-11-25 14:42, pirms 10 gadiem
Shed rakstīja: D-pilī esot ļoti kruts tas klubs/halle....Rīgā, nekur tik daudz galdu vienkopus nav.
Kas kas ir Daugavpilī? Kopējo snukera galdu skaitu, kuri atrodas Daugavpilī, var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt.
Galdi tiks uzstādīti uz čempionāta laiku šim pasākumam paredzētajās telpās, un pēc čempionāta beigām demontēti.
, 2013-11-25 14:45, pirms 10 gadiem
Autor, beidz "bāzt" acīs pie katra raksta Vasiljevas foto, Latviju pārstāvēs 15 sportisti.
, 2013-11-25 14:55, pirms 10 gadiem
kur ta lai dabuu citu bildi? Domaa snukeristiem patiik bildeeties..?
tu esi redzeeejis cik vini ie negliiti?
, 2013-11-25 15:10, pirms 10 gadiem
corey deuel bildi varēja uzlikt
, 2013-11-25 15:52, pirms 10 gadiem
Tu patiešām domā ka autoram ir kaut mazākā nojausma kas ir Corey Deuel???
, 2013-11-25 17:07, pirms 10 gadiem
Dr. Juris Berziņš rakstīja: Tu patiešām domā ka autoram ir kaut mazākā nojausma kas ir Corey Deuel???
ja nav, tad vajadzētu. es pat apsveru domu uz to nabagmāju kratīties, lai nofočētos ar tādu dūzi. varētu arī boulinga hallē uz 500$ pool komerciju uzraut.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.