Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

"Latvijas Kausā" uzvar Volajs

"Latvijas Kausā" uzvar Volajs
Māris Volajs
Foto: Lauris Bērziņš

Ar Māra Volaja uzvaru noslēgusies 2012. gada Latvijas Kausa izcīņa snūkerā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas snūkera čempionāta 5. posms. Turnīra finālā Volajs ar 5:4 apspēlēja Vilni Mainuli.

Marta sākumā 34 spēlētāji uzsāka kvalifikācijas etapu un aizvadīja grupu turnīru, kura noslēgumā noskaidrojās izslēgšanas spēļu dalībnieki. Savās apakšgrupās sekmīgākie bija Māris Volajs, Elvijs Melnis, Pēteris Ermansons, Tatjana Vasiļjeva, Vilnis Mainulis un pērnā gada turnīra uzvarētājs Sergejs Sergejevs.

Sergejevam čempiona pilnvaras nācās nolikt ceturtdaļfinālā, kur viņš ar 2:3 zaudēja Volajam. Pēcāk Volajs sasniedza arī turnīra finālu, pusfinālā uzveicot Pēteri Ermansonu. Bet par viņa pretinieku kļuva Latvijas reitinga vicelīderis Vilnis Mainulis. Jāatzīmē, ka abu rēķinā šajā sezonā jau bija pa vienai uzvarai Latvijas čempionāta posmos, un tagad vienam no viņiem bija iespēja tikt pie otrā panākuma.

Fināls iesākās smagnēji, un punktu skaits uz tablo mainījās ļoti lēni. Beigās pēc ilgstošas spēkošanās ar 64-39 pārāks bija Mainulis. Līdzīgi notikumi attīstījās arī nākamajā partijā, un atkal galotnē sekmīgāks bija Mainulis, izšķirošo pārsvaru nodrošinot ar pēdējo rozā bumbu.

Spēles 3. freima sākumā Volajam izdevās 35 punktus liela sērija, un ar to viņš ielika pamatu savam pirmajam panākumam. Bet pēc tam viņam izdevās uzvarēt arī nākamajā freimā un rezultātu izlīdzināt – 2:2.

Spraigā galotnē izšķīrās finālmača piektās partijas iznākums. Laba iespēja ar pēdējo rozā bumbu noslēgt freimu savā labā bija Mainulim, taču pēc viņa sitiena bumba ceļu lūzā neatrada. Vēlāk vispirms rozā un tad arī melno bumbu lūzās nogādāja Volajs un pirmo reizi ieguva vadību mačā. Taču nākamajā freimā ar pēdējām krāsainajām bumbām pārāks bija Mainulis, un rezultāts atkal kļuva neizšķirts.

Ar snūkeram neraksturīgu rezultātu – 90-78 – noslēdzās spēles 7. freims. Tā gaitā Mainulim izdevās izveidot sarežģītu snūkeru aiz melnās bumbas un uz pretinieka kļūdu rēķina ievākt palielu punktu ražu. Neskatoties uz to, arī Volajam turpinājumā bija labas iespējas pacīnīties par uzvaru partijā. Volajs trāpīja lūzā zilo bumbu, tad arī rozā, bet melno, kas būtu garantējusi viņam uzvaru ar divu punktu pārsvaru, aizsita garām, tādējādi "uzdāvinot" freimu pretiniekam.

Mazrezultatīvā 8. freimā ar 60-23 uzvaru guva Volajs, līdz ar to nācās spēlēt devīto un izšķirošo partiju. Tās sākumā Volajam padevās 28 punktu breiks, bet nedaudz vēlāk ar pāris precīziem uzbrukumiem no tālās distances viņš uzsāka vēl dažas mazākas sērijas, pakāpeniski pieaudzējot pārsvaru. Mainulis cīnījās līdz galam, neatlaidīgi meklējot snūkerus. Pāris sāncenša kļūdas viņam izdevās sagaidīt, taču ar tām bija par maz.

Uzvara turnīrā ļāvusi Volajam reitinga tabulā pakāpties uz 3. vietu. Tabulas galvgalī joprojām ir Sergejs Sergejevs, bet vicelīdera pozīciju saglabājis Mainulis.

Bet labāko sēriju turnīrā sasniedza Elvijs Melnis – 54 punkti.

2012. gada Latvijas Kausa izcīņa snūkerā

Fināls

SpēlētājiF1F2F3F4F5F6F7F8F9Rez.
Vilnis Mainulis6462332439589023284
Māris Volajs394665(35)5748357860705


Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.