Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā snūkeriste Vasiļjeva finišē astotdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pasaules čempionātā snūkeriste Vasiļjeva finišē astotdaļfinālā
Tatjana Vasiļjeva
Foto: ebsa.tv

Ēģiptes kūrortā Hurgadā šonedēļ noslēdzas snūkera pasaules čempionāts amatieriem. Latvijas vienīgā pārstāve Tatjana Vasiļjeva (32) sekmīgi cīnījās grupā un iekļuva astotdaļfinālā, kur piekāpās pieredzējušai indietei.

Sacensības sākās ar grupu mačiem, kur kopumā startēja 24 dāmas. Piecos mačos Vasiļjeva izcīnīja četras uzvaras un pirms izslēgšanas spēlēm tika izlikta ar 8. numuru.

Play-off pirmajā cīņā Daugavpilī dzimušajai rīdziniecei pretī stājās 42 gadus vecā indiete Čitra Magimairadžana, kura izlikta ar 9. numuru. Pirmajos divos freimos nedaudz labāk veicās pretiniecei (34:47, 50:75), savukārt trešajā jau bija sagrāve (28:71). Atspēlēties no 0-3 nav viegli un Vasiļjeva to mēģināja darīt apņēmīgi (60:6, 58:50). Uzvarai bija nepieciešami panākumi vēl divos freimos, taču sestajā sanāca stabils zaudējums (34:53). Līdz ar to mūsu labākā snūkeriste piekāpās ar 2-4 un netika ceturtdaļfinālā, kur šī indiete sīvā cīņā zaudēja 19 gadus jaunākai tautietei.

Arī pērnā gada pasaules čempionātā Vasiļjeva finišēja astotdaļfinālā, savukārt 2013. gada turnīrā Daugavpilī mūsu sportiste veca uzvaras gājienu līdz ceturtdaļfinālam, kur viņu apturēja titulētā beļģiete Vendija Jansa. Minētā beļģiete arī šogad iekļuvusi pasaules čempionāta finālā, tur pretī ir krieviete Anastasija Ņečajeva.

Atgādinām, ka 2014. gada 5. jūnija EČ mačā Tatajana Vasiļjeva sasniedza Latvijas snūkera visu laiku pirmo "century break" (vismaz 100 punkti pēc kārtas). 2012. gadā viņa izcīnīja Eiropas čempiones titulu.

Izmantotie resursi:
www.ibsf.info