Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

O'Salivans apstājas ceturtdaļfinālā

O'Salivans apstājas ceturtdaļfinālā
Džads Tramps

Neveiksmi Glāzgovā notiekošā snūkera turnīra "Royal London Watches Grand Prix" ceturtdaļfinālā piedzīvojis trīskārtējais pasaules čempions Ronijs O'Salivans. Viņš ar rezultātu 4:5 bija spiests atzīt Džada Trampa pārākumu.

Iepriekšējos divos "Main Tour" 2008./09. gada sezonas turnīros O'Salivans bija finālistu vidū. "Northern Ireland Trophy" viņš triumfēja, bet nākamā turnīrā "Roewe Shanghai Masters" finālā piekāpās Rikijam Valdenam. Tas viss sasniegts pat neskatoties uz to, ka brīžiem viņa parādītā spēlē nebija no labākajām. Arī Glāzgovā O'Salivanam gāja kā pa viļņiem. Ar ļoti vāju spēli viņš tomēr spēja pārvarēt 1. kārtu, pieveicot Liangu Venbo, savukārt nākamajā mačā pret Marko Fu jau izdevās parādīt augstvērtīgāku sniegumu un nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā.

Maču pret Trampu O'Salivans iesāka ne pārāk veiksmīgi, nonākot zaudētājos ar 0:2. Nepārliecinoša spēles pirmā daļa viņam gan nebija nekas neparasts [arī mačā pret Liangu O'Salivans sākumā atradās iedzinējos ar 0:2 – L. B.], taču līdz šim vienmēr kaut kā bija izdevies izķepuroties. Arī šajā mačā O'Salivans pakāpeniski sāka rāpties ārā no bedres un līdz pārtraukumam jau bija panācis izlīdzinājumu 2:2.

5. freimā O'Salivans atzīmējās ar 104 punktu lielu century breiku, un varēja šķist, ka spēle viņam atkal aizgājusi. Taču tupinājumā O'Salivans tomēr pieļāva kļūdas, sāka nervozēt un 6. freimā pat padevās, lai gan pēc noteikumiem to nedrīkstēja darīt [uz galda vēl bija pietiekami daudz punktu, lai varētu nodrošināt nepieciešamo pārsvaru – L.B.], un par to saņēma brīdinājumu. Vēl pēc vienas neveiksmīgas epizodes nedaudz trūkties dabūja arī viņa kija, kad O'Salivans ar asu kustību to norībināja pret galda malu. Šādā nomāktā garastāvoklī, protams, bija grūti gaidīt no O'Salivana saturīgu spēli. Tiesa gan, arī Tramps nekādus brīnumus nerādīja, un bieži vien kļūdījās izejās uz nākamajām bumbām, kā rezultātā viņa labākā sērija šajā mača bija tikai 51 punkta apjomā. Taču O'Salivans spēlēja tik vāji, ka paša neveiksmes Trampam netraucēja gūt panākumus.

Izšķirošajā freimā O'Salivans vairākas reizes kļūdījās uzbrukumā, un pakāpeniski, ar nelielām sērijām savu punktu pagāžu papildināja Tramps un galarezultātā arī nodrošināja izšķirošo pārsvaru.

Līdz šim labākais rezultāts karjerā 19 gadus vecajam Trampam bija iekļūšana šī turnīra ceturtdaļfinālā. Tagad sasniegta nākamā virsotne – pusfināls.

Ļoti spilgtu spēli ceturtdaļfinālā aizvadīja Raiens Dejs, ar rezultātu 5:1 pārliecinoši pieveicot Džeimiju Koupu. Divos no uzvarētajiem freimiem Dejs atzīmējās ar 129 un 112 punktu sērijām, bet punktu spēlei pielika ar 74 punktu lielu breiku.

Divos citos mačos uzvaras izcīnīja un pusfinālā iekļuva Alisters Kārters un Džons Higinss.

2008./09. g. "Main Tour" – "Royal London Watches Grand Prix"

Rezultāti – ceturtdaļfināls

Spēle Rezultāts
Džads Tramps – Ronijs O'Salivans 5:4
Alisters Kārters – Stīvs Deiviss 5:3
Džons Higinss – Dings Junhui 5:3
Raiens Dejs – Džeimijs Koups 5:1

Šī turnīra veiksminiekam Džadam Trampam pusfinālā pretim stāsies mājinieku favorīts Džons Higinss, bet Raienam Dejam pretiniekos ielozēts Alisters Kārters. Pirmā pusfinālmača sākums paredzēts plkst. 15:00 pēc Latvijas laika, bet Dejs un Kārters spēli uzsāks ne ātrāk par plkst. 21:30. Cīņa pusfinālos aizritēs līdz sešiem uzvarētiem freimiem (best of 11).

"Royal London Watches Grand Prix" pusfinālu pāri

Spēle
Džons Higinss –Džads Tramps
Raiens Dejs – Alisters Kārters

, 2008-10-18 01:05, pirms 16 gadiem
piekritu, Ronijs sodien speleja ar neraksturigi daudz kljudaam, bet spele bija pilna ari ar briniskigam epizodem un shie speletaji lieliski izskataas pie viena galda - vienam rokas triceja delj taa, lai nepakaastu jauneklim, otram - sajutot, ka var pirmoreiz vinneet savu guru
, 2008-10-18 01:08, pirms 16 gadiem
O'Salivans šodien vāji nospēlēja, vairāk nekā parasti kļūdas. Un ja Trampam beigās bija nervu kļūdas, tad O'Salivanam nevar saprast, kas bija uznācis. Mačs itkā skatāms, vienīgi Trampa temps nepatika. Itkā izdara skatāmus sitienus, bet domā pat ilgāk nekā Ebdons pirms sitieniem. Pirms diviem gadiem, kad Tramps ienāca pasaules snookerā, tad šis sita O'Salivana tempā un bija skatāms, vienīgi vairāk kļūdu bija.
, 2008-10-18 01:08, pirms 16 gadiem
Tagad tik atliek cerēt, ka Higgins uzvarēs šitājā turnīrā.
, 2008-10-18 01:12, pirms 16 gadiem
yuris_ rakstīja: O'Salivans šodien vāji nospēlēja, vairāk nekā parasti kļūdas. Un ja Trampam beigās bija nervu kļūdas, tad O'Salivanam nevar saprast, kas bija uznācis. Mačs itkā skatāms, vienīgi Trampa temps nepatika. Itkā izdara skatāmus sitienus, bet domā pat ilgāk nekā Ebdons pirms sitieniem. Pirms diviem gadiem, kad Tramps ienāca pasaules snookerā, tad šis sita O'Salivana tempā un bija skatāms, vienīgi vairāk kļūdu bija.
nu Ebdons jau ir tomēr izmainījis savu spēles stilu kopš pagājušas sezonas un spēlē gan ātrāk gan uzbrūk vairāk. Tā ka nedomāju, ka Ebdona spēle būtu tā ar ko varētu raksturos neinteresantu un lēnu spēli. Pie tam Ebdons ir viens no retajiem, kas kādreiz atļaujas izdarīt kā teikt "trick shot" sitienus. Un viņam tā pozicionālā spēle ar ir gudra un skatāma.
Slēpts komentārs: mikis
, 2008-10-18 03:24, pirms 16 gadiem
pofig pārējie, es par Selbiju. Nekas,ka džekam pagaidām uz lieliem turnīriem neiet - viņš būs labākais,kad norietēs Sulivans un Higinss. A Trampam šodien paveicās,jo cik atceros,tad pa visu spēli pat normālas sērijas nebija
, 2008-10-18 08:25, pirms 16 gadiem
Domāju, ka Higinss uzvarēs šajā turnīrā. Pēc spēles ar Ding Jun-hui satura varēja pamanīt, ka Higinsam atgriežas pārliecība par savu varēšanu. Nu un tehniski viņš ir ļoti spēcīgs. Turu īkšķus par Higinsu.
, 2008-10-18 10:28, pirms 16 gadiem
Tagad, kad izstājušies mani favoriti Selbijs un Fu, esmu par Deju un novelu viņam uzvaru turnīrā. Lai gan simpātijas raisa arī jaunā Trampa spēle, bet liekas, ka izšķirošajos mačos uztraukums varētu būt viņam vēl lielāks.
, 2008-10-18 11:00, pirms 16 gadiem
Zaudēt 19 gadīgam puišelim ar tādu pieredzi kā Salivanam [!][!][!]
, 2008-10-18 12:37, pirms 16 gadiem
es domāju čempions šajā turnīrā viennozīmīgi būs Raiens Dejs,paskataties tak ko ,es domāju ar to arī viss ir pateiktsvinš ir vinējis pa ceļam uz pusfinālu
, 2008-10-18 20:08, pirms 16 gadiem
vinardo rakstīja: es domāju čempions šajā turnīrā viennozīmīgi būs Raiens Dejs,paskataties tak ko ,es domāju ar to arī viss ir pateiktsvinš ir vinējis pa ceļam uz pusfinālu
Ceru, ka tu kļūdies, manuprāt, turnīru vinnēs Higinss, ko arī novēlu...
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.
Rodions Judins. Foto: Riga Masters

Judinam, Kalniņam un Žižinam uzvaras Eiropas snūkera čempionāta trešajās spēlēs

LETA. Latvijas sportisti Rodions Judins, Artemijs Žižins un Filips Kalniņš trešdien Bosnijā un Hercegovinā izcīnīja uzvaru Eiropas snūkera čempionāta mačos.