Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākā snūkeriste: "Hokejā ir vieglāk, jo vari izkauties"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas labākā snūkeriste: "Hokejā ir vieglāk, jo vari izkauties"
Tatjana Vasiļjeva Eiropas Snūkera tūrē Rīgā
Foto: Monique Limbos, worldsnooker.com

Rīgā šobrīd norisinās starptautisks snūkera profesionāļu turnīrs, kurā piedalās daudzas pasaules zvaigznes. Latvijas pārstāvjiem sacensības beidzās jau kvalifikācijā, tur finišēja arī mūsu labākā snūkeriste Tatjana Vasiļjeva (31), kura pirms pāris gadiem izcīnīja Eiropas amatieru čempiones titulu. Sarunā ar žurnālu "Sestdiena" mūsu sportiste norāda, ka šajā sporta veidā nav pieņemts izrādīt emocijas, taču gadās visādi.

Snūkera daudz izšķir ne tikai talants un meistarība, bet arī psiholoģiskā noturība. "Zinu daudzus spēlētājus, kas treniņos sit iekšā visas bumbas pēc kārtas, bet turnīrā viņiem nekas nesanāk, izskatās, ka pirmo reizi kiju būtu rokās paņēmis," atklāj Tatjana Vasiļjeva. Agrāk arī pašai gadījās izplūst asarās un mest kiju pa gaisu, bet tagad viņa kļuvusi savaldīgāka. Pirms diviem gadiem Eiropas amatieru čempionātā Daugavpilī viņa izcīnīja zelta medaļu un toreiz redzēja, ka divas spēlētājas gandrīz sakāvās. "Neizturēja nervi, jo bija ļoti saspringts mačs. Teiksim, hokejā tādā ziņā ir vieglāk: tur ir spēka spēle, vari izplūkties ar pretinieku, saņemsi noraidījumu, bet vismaz būsi nolaidis tvaiku. Snūkerā nav pieņemts izrādīt emocijas, pat ne uzsist pa galdu pēc neveiksmes."

2014. gada Eiropas amatieru čempionātā Vasiļjeva pamanījās gūt 100 punktus pēc kārtas, sasniedzot pirmo "century break" Latvijas snūkera vēsturē. "Nav liela māksla iesit vienu bumbu, bet tev jākontrolē pozīcija un jāpanāk, lai pēc katra sitiena varētu ērti izpildīt nākamo. Augsta līmeņa spēlētājam nemaz nav vajadzības izpildīt sarežģītus sitienus, jo viņi kontrolē situāciju un spēlē šķietami vienkārši, bez īpašas piepūles," norāda 2012. gada Eiropas amatieru čempione.

Kā jau ziņots, Eiropas Snūkera tūres posmā "Arēnā Rīga" mūsu Māris Volajs, Tatjana Vasiļjeva, Rodions Judins un Jānis Bindže sacensības beidza jau pēc kvalifikācijas pirmās kārtas 7. augustā.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sestdiena"

  +2 [+] [-]

, 2014-08-09 13:43, pirms 10 gadiem
Tā vietā, lai kaut ko uzrakstītu par vienu no gada svarīgākajiem sporta notikumiem Latvijā, uzpidžina kaut kādu intervijas izvilkumu. LOL

  +5 [+] [-]

, 2014-08-09 13:46, pirms 10 gadiem
Dinamo varētu pieteikt Vasiļjevu, pirmo dāmu policisti Krievijas hokejā. Vero rekords būtu briesmās. Vienīgais risks, ka viņa varētu samācīt mūsu nesamaitātajiem hokejistiem tādus lamuvārdus, ka pat ripa nosarks.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-09 13:57, pirms 10 gadiem
Arēnā vajadzīga strīkere, lai vīri var nolaist tvaiku!

  +2 [+] [-]

, 2014-08-09 14:11, pirms 10 gadiem
Eurosportā katru dienu n tās stundas rāda šo turnīru,bet jā šis portāls barojas no pokera un toto kantoriem,tiem ari priekšroka.Tas pats par velosportu notiek,Saramotins nebrauc jau mēnesi,kapēc??gruti noskaidrot,Smukulis gatavojas Eneco tūrei,pieteikt ari Vueltai Espana,Skujiņš ripo Jūtas tūrē,Jānis Dakteris ripo Gvadalupes daudzdienās,pirms tam Ungārijā bija trijniekā.Klusums no saita.Laikam Vainšteina,Ozera un Daiņa Ozola medaļas PČ un OS ir aizmirstas.

  +6 [+] [-]

, 2014-08-09 14:20, pirms 10 gadiem
nu ja, par kaut kādu trumpmani būs uzrakstīts viss - cikos no rīta piecēlās, ko apēda brokastīs u.t.t.! bet par snukeru, kas ir viens no augstākā sporta līmeņa turnīriem, kas ir redzēti Latvijā, nav pat dienas programma publicēta! labi, ka ir Sessions | World Snooker Live Scores

     [+] [-]

, 2014-08-09 15:46, pirms 10 gadiem
Kur problēma snukera izkauties?

     [+] [-]

, 2014-08-09 23:43, pirms 10 gadiem
Nu, diez vai Vasiļjeva varētu lepoties ar savaldību. Drīzāk pretēji - ar mutes palaišanu, par ko hokejā, starp citu, sen jau būtu saņēmusi pēc nopelniem un tad diez vai kundzīte gvelztu niekus, ka hokejā ir vieglāk. Vēl jautājums autoram - vai Vasiļjeva pati sevi ir iecēlusi Latvijas labākās snukeristes godā? Faktus tomēr vajadzētu pārbaudīt...Cik zinu, Latvijas čempionāts snukerā sievietēm nenotiek jau daudzus gadus...

     [+] [-]

, 2014-08-31 12:12, pirms 10 gadiem
Vasiļjevai sen nav ko spēlēt ar sievietēm, viņa ir viena no labākiem starp vīriešiem

     [+] [-]

, 2014-09-11 21:57, pirms 10 gadiem
Piedāvājam visā Latvijā konsultēt vecākus, skolas, pašvaldības, klubus par bērnu un jauniešu apmācību un attīstību visu veidu Biljardā!
Cue Sport LV sadarbojas ar sertificētiem snukera un pool spēles treneriem.
Konsultējam biljarda zāles iekārtošanā, pareiza inventāra izvēlē, iegādē, uzstādīšanā!

Jūsu,

Cue Sport LV
Cue Sport LV - viss biljardam: biljarda kijas,...

     [+] [-]

, 2014-09-11 22:02, pirms 10 gadiem
Latvijas mērogiem tāda līmeņa sporta Zvaigznes ne katru dienu var sastapt! Druvieša raksts tiešām vājš, diemžēl!