Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

papildināts Diskvalificētā Lukaševska iesūdz tiesā biljarda federāciju

Diskvalificētā Lukaševska iesūdz tiesā biljarda federāciju
Inese Lukaševska
Foto: Lauris Bērziņš

Latvijas snūkeriste Inese Lukaševska, kuru pagājušā gada vasarā Latvijas Republikas Biljarda federācija (LRBF) piesprieda viena gada diskvalifikāciju, neesot samierinājusies ar LRBF lēmumu un iesūdzējusi federāciju tiesā.

Kā zināms, 2013.gada jūlijā LRBF snūkera spēlētājai Inesei Lukaševskai piesprieda viena gada diskvalifikāciju (līdz 2014.gada 18.jūlijam), pamatojot savu lēmumu ar spēlētājas sportiski nekorekto rīcību, federācijas tēla graušanu un citiem pārkāpumiem. Lukaševska gan nav bijusi mierā ar šādu federācijas lēmumu un toreiz - 2013.gada jūlija otrajā pusē - sekoja arī detalizēts viņas pārstāvju viedokļa izklāsts par to, kas un kā īsti ir noticis.

Šodien šajā lietā noticis vēl jauns pavērsiens - snūkeristes pārstāvis Jānis Lukaševskis sarunā ar Sportacentrs.com apstiprinājis paša izplatīto informāciju par to, ka LRBF tiek iesūdzēta tiesā. Lukaševskis norādīja, ka diskvalificētās snūkera spēlētājas iesniegtās lietas izskatīšana sāksies 2.jūnijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Sportistes pārstāvis nepiekrīt LRBF lēmumam par diskvalifikāciju, norādot, ka tas nav bijis saskaņā ne ar Latvijas likumdošanu, ne ar pašas organizācijas statūtiem un citiem dokumentiem, līdz ar to arī gaidāmi tiesu darbi.

Sportacentrs.com sazinājās arī LRBF valdes locekli Sergeju Koļcovu, kurš atklāja, ka federācija centās konfliktu starp iesaistītajām pusēm atrisināt bez tiesas iesaistes (pārrunu ceļā), tomēr izlīgums netika panākts. Koļcovs arī norādīja, ka par notikušo ir informēta Latvijas Sporta federāciju padome, tikmēr pati LRBF pakāpeniski sāks gatavoties tiesu darbiem. Biljarda federācijas valdes loceklis lika noprast, ka par tiesas procesu LRBF nekādu bažu nav, un federācija turpinās aizstāvēt savu viedokli.

Ineses Lukaševskas pārstāvja Jāņa Lukaševska izplatītais paziņojums

Pērnā gada jūlijā Latvijas Republikas biljarda federācija (LRBF) ārkārtas valdes sēdē, pieņēma lēmumu par titulētās Latvijas snukera spēlētājas Ineses Lukaševskas diskvalifikāciju. Šāds lēmums tika pieņemts neņemot vērā Latvijā pastāvošo likumdošanu, kā arī oganizācijas statūtus un virkni citus dokumentus. Vēlāk ar iesniegumu sportiste vērsās Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP), kura sēdes laikā norādīja, ka lēmums ir pieņemts pārsteidzīgi uzdodot LRBF atrast risinājumu šim jautājumam. Tomēr neraugoties uz LSFP izteikto viedokli, kā arī Latvijas Republikas normatīvos aktus, LRBF ne tikai savu lēmumu nemainīja, bet vēl joprojām turpina apzināti graut sportistes reputāciju ne tikai Latvijas, bet jau starptautiskā līmenī.

„Šobrīd LRBF uzvedas nevis kā sabiedriska organizācija, bet kā „privātā bodīte”, kura tā vietā, lai kaut ko darītu sporta attīstībā, labāk dažu cilvēku sastāvā izlemj sportistu likteņus, neņemot vērā nedz faktus, nedz tiesiskumu, neko. Vienkārši atbrīvojoties no sev nevēlamiem sportistiem un izveidojot linču tiesu. Šī nav pirmā reize, kad LRBF nepamatoti un nelikumīgi diskvalificē sportistus un nav izslēdzams, ka šādi lēmumi sekos arī nākotnē. Tomēr ne mazāk par LRBF rīcību pārsteidz LSFP bezspēcība, kas tikai var noplātīt rokas, nosakot, ka viņi nevar mainīt federāciju lēmumus pat, ja tie ir nelikumīgi”, norāda Latvijas Biljarda attīstības biedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Lukaševskis.

Atbilstoši Sporta likuma 10.1 panta ceturtajai daļai, atzīto sporta federāciju darbību sporta jomā kontrolē biedrība “Latvijas Sporta federāciju padome”. Ministru kabineta 2009. gada 8. decembra noteikumu Nr. 1396 par sporta federāciju atzīšanas un atzīto sporta federāciju kontroles kārtību paredz, ka Latvijas Sporta federāciju padomes valdei ir tiesības pārbaudīt atzītās sporta federācijas darbības atbilstību Sporta likumā noteiktajiem sporta federācijas atzīšanas kritērijiem, kā arī citiem normatīvajiem aktiem sporta jomā, atzītās sporta federācijas darbības atbilstību atzītās sporta federācijas statūtiem, kā arī pārbaudīt saņemtos iesniegumus par atzītās sporta federācijas darbību un tās pieņemtajiem lēmumiem. Tomēr neraugoties uz virkni pārkāpumu LRBF darbībā, kā arī faktu, ka biljarda, kā sporta veida, nākotne Latvijā ir apdraudēta, LSFP nekādas izmaiņas esošajā sporta sistēmā nevēlas veikt norādot uz savu ierobežoto pilnvaru apmēru.

„Lai iegūtu valsts atzītas sporta federācijas statusu, šobrīd ir nepieciešamas tikai divas biedrības, kas nozīmē, ka divas personas var lemt par vesela sporta veida virzību un sportistu nākotni. Neskatoties uz to, ka LRBF ar LSFP atbalstu šobrīd saņem arī līdzekļus no valsts budžeta un atsevišķu pasākumu rīkošanai ir saņēmusi arī Daugavpils pilsētas domes finansiālo atbalstu, šobrīd snukera attīstība Latvijā ir vairāk kā apšaubāma, jo nekas netiek darīts tā attīstībā un spēlētāju skaits LRBF sacensībās katastrofāli samazinās. Ja 2009. gadā snukera spēlētāju skaits turnīros sasniedza 50, agrāk pat 100, tad tagad LRBF rīkotajos turnīros dalībnieku skaits nepārsniedz 16. Dažreiz pat oficiālos turnīros ir tikai 3 dalībnieki, dēļ kā turnīrs ir jāatceļ. Turpretim komercturnīros startē vairāk kā 60 spēlētāji. Tāpat jau daudzus gadus Latviju snukera starptautiskās sacensībās nepārstāv neviens no spēlētājiem vīriešu un senioru kategorijās, ja sacensības notiek ārpus Latvijas teritorijas. Kopš 2007. gada netiek rīkoti Latvijas čempionāti sievietēm. Nekas netiek darīts spēlētāju, potenciālo sportistu piesaistei. Šādu sarakstu varētu turpināt bezgalīgi. Taču viens ir skaidrs, ka nevar organizacija regulāri veikt prettiesisku darbību un manipulēt ar esošo situāciju, izlemjot cilvēku likteņus, kuri ir ieguldījuši savu personisko laiku un līdzekļus, lai sasniegtu ievērojamus rezultātus kā Latvijas tā starptautiskā arēnā. Ir acīmredzams, ka Latvijā sporta sistēma nestrādā, tāpēc ir pēdējais brīdis to mainīt”, uzsver LBAB valdes priekšsēdētājs, starptautiskās kategorijas tiesnesis Jānis Lukaševskis.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-04 15:00, pirms 10 gadiem
ja taa ir taa par kuru es domaju,tad vinjai vispar nedrikst ljaut spelet!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 15:40, pirms 10 gadiem
Bomba. Pistoriusa sāga paliks otrā plānā. Bail pat domāt, kas notiks, ja viņa tiesā sāks zaudēt. Ja tiesnesim acs dārga, lai neļauj nākt uz sēdi ar kiju

  +2 [+] [-]

, 2014-03-04 16:01, pirms 10 gadiem
Sāgas turpinājumā:

"Lukaševska iesūdz tiesā Vidzemes priekšpilsētas tiesu"

P.S. Ir gadījies būt klāt šis "dāmītes" spēlēs un arī treniņmačos. Brīžiem likās, ka spēlē nevis sieviete, bet normāls 5.tās kategorijas metinātājs no Čeļabinskas

  -2 [+] [-]

, 2014-03-04 17:13, pirms 10 gadiem
ZajacLV rakstīja: Sāgas turpinājumā:

"Lukaševska iesūdz tiesā Vidzemes priekšpilsētas tiesu"

P.S. Ir gadījies būt klāt šis "dāmītes" spēlēs un arī treniņmačos. Brīžiem likās, ka spēlē nevis sieviete, bet normāls 5.tās kategorijas metinātājs no Čeļabinskas
hell yeah....pats esi metinātājs....Inese ir īsts ķēriens

lai vai kā visa ta mafija (ar Vasiļjevu priekšgalā cerams dabūs pēc nopelniem)

  -1 [+] [-]

, 2014-03-04 23:03, pirms 10 gadiem
Viņa ir jauka un simpātiska sieviete un arī viņas dzīvesdraugs Jānis ir cienījams cilvēks (starp citu Monarch kapteinis)!! Veiksmi viņiem cīņā par taisnību!!!