Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Skvoša izlase uz čempionātu

Šodien uz Amsterdamu, Nīderlandē izlidos Latvijas vīriešu skvoša izlase, lai no 30. aprīļa līdz 3. maijam piedalītos tur notiekošajā Eiropas komandu skvoša čempionātā.

Šogad 36. Eiropas komandu skvoša čempionātā par čempionu titulu sacentīsies 28 valstu vīriešu un 19 sieviešu skvoša komandas, kas ir lielākais dalībnieku skaits, kāds jebkad ir piedalījies šajā čempionātā .

Latvijas komanda šajā turnīrā startēs otro reizi. Pērn 27 valstu komandu konkurencē tika izcīnīta 23. vieta. Šogad pēc iekļūšanas izlozes kārtībā vienā grupā ar Luksemburgu un Ukrainu Latvijas izlasei ir reālas izredzes uzvarēt savā grupā un iekļūt divdesmitniekā.

Latvijas komanda, kuru pārstāvēs valsts pirmās raketes titula īpašnieks Aleksandrs Pāvulāns, Arnis Tihvinskis, Kaspars Purgailis, Gunārs Priževoits un Marģers Zeitmanis, savas pirmās spēles aizvadīs 1. maijā.

Vairāk informācijas par Eiropas komandu skvoša čempionāta norisi Amsterdamā atradīsiet turnīra oficiālajā mājas lapā etcsquash2008.nl

Informāciju sagatavoja:
Liene Maurīte, Latvijas Skvoša federācija


, 2008-05-02 12:49, pirms 16 gadiem
Zaudējām gan luksemburgiešiem, gan ukraiņiem ar vienādu rezultātu 1:3. Vienīgo uzvaru abās spēlēs izcīnīja mūsu skvoša līderis Pāvulāns.
Šodien sākas spēles par 21.-28. vietu. Latvijai pirmā spēle ar Slovēniju. Uzvaras gadījumā nākošā spēle ar Serbijas un Menas salas pāra uzvarētāju. Zaudējot slovēņiem, tiekamies ar serbu un meniešu divcīņas zaudētāju.
, 2008-05-02 16:36, pirms 16 gadiem
Slovēņi mūsējos atstāja sausā 4:0. Vakarā spēlējam ar Menas izlasi. Uzvarot meniešus, tiekamies ar Krievijas- Gibraltāra pāra uzvarētāju. Zaudējuma gadījumā ar tā paša pāra zaudētāju spēlējam par nepalikšanu pēdējā vietā, t.i. par 27.-28. vietu. Noslēguma spēle notiks rīt, 3.maijā.
Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.